• Πολιτική

    Υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Παπανδρέου – Δρομολογούνται άμεσα αλλαγές

    • NewsRoom
    Νίκος Παπανδρέου

    Νίκος Παπανδρέου


    Άμεσες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δρομολογούν οι ευρωκάλπες. Θέμα ηγεσίας έθεσε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς, αποδίδοντας de facto ευθύνη στην ηγεσία για τα εκλογικά αποτελέσματα.

    Προηγήθηκε η επιστολή του Οδ. Κωνσταντινόπουλου με την οποία ζητούσε εκλογές για ηγεσία εντός της χρονιάς.

    «Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο Νίκος Παπανδρέου, σσε άρθρο του στο protothema.gr και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ.

    Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

    Ο Νίκος Παπανδρέου, μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι για «διαδοχικές εκλογές επικράτησαν μικροπολιτικές, προσωποπαγείς και ευνοιοκρατικές στρατηγικές».

    Εκτιμά δε ότι «αυτό οδήγησε σε διαιρέσεις που διέτρεξαν το κόμμα από τα στελέχη μέχρι και τη βάση των φίλων του.

    Τίποτα από αυτά δεν συνάδουν με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Αυτό το γνωρίζει η κοινωνία, η οποία στις πρόσφατες εκλογές, τις απέρριψε με κάθε τρόπο», σημειώνει.

    Νωρίτερα σήμερα, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είχε θέσει άμεσο θέμα ηγεσίας με επιστολή του στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην οποία ζητά την επίσπευση των διαδικασιών για νέα εκλογή.

    Συγκεκριμένα, στην επιστολή ανέφερε ότι “ζητώ άμεσα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να συγκληθούν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και να αποφασίσουν το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα: Οι καταστατικά προβλεπόμενες για το 2025 εκλογικές διαδικασίες για την ηγεσία της παράταξης, να επισπευστούν, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να έχουν ολοκληρωθεί τόσο αυτές, όσο και το μετέπειτα Συνέδριο για την ανάδειξη των πολιτικών μας και την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων”.

    Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

    «Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων» σχολιάζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

    Στην επιστολή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έθετε θέμα ηγεσίας και ζητούσε σύγκληση οργάνων και νέες εκλογές για νέο αρχηγό.

    Σύμφωνα με τις πηγές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.

    Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας.

    Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.

    Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ: Επιστολή Κωνσταντινόπουλου, θέτει θέμα ηγεσίας – Να γίνουν εκλογές αρχηγού από τη βάση μέσα στο 2024

    Κύκλοι ΠΑΣΟΚ για Κωνσταντινόπουλο: Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια

    Στέφανος Κασσελάκης: Καλεί το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούν κοινοβουλευτικά και απαντά στον Τεμπονέρα – «Mea Culpa» για την προβολή του σπιτιού



    ΣΧΟΛΙΑ