• Ναυτιλία

    Η DPort Services οργάνωσε δράση για εθελοντές δότες μυελού των οστών

    • NewsRoom
    Στο χώρο του προαυλίου της DPort Services, εργαζόμενοι και συνεργάτες έγιναν ‘Ηρωες με μια απλή κίνηση – τη χρήση μιας μπατονέτας - προσφέροντας ελπίδα ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του αίματος που χρειάζονται μεταμόσχευση.

    Στο χώρο του προαυλίου της DPort Services, εργαζόμενοι και συνεργάτες έγιναν ‘Ηρωες με μια απλή κίνηση – τη χρήση μιας μπατονέτας – προσφέροντας ελπίδα ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του αίματος που χρειάζονται μεταμόσχευση.


    Η DPort Services σε συνεργασία με το Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου οργάνωσε στις 4 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα στο χώρο των εγκαταστάσεων της, δράση για εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

    Στο χώρο του προαυλίου της DPort Services, εργαζόμενοι και συνεργάτες έγιναν ‘Ηρωες με μια απλή κίνηση – τη χρήση μιας μπατονέτας – προσφέροντας ελπίδα ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του αίματος που χρειάζονται μεταμόσχευση.

    Η δράση έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της εταιρείας ,αφού υπήρξε ενδιαφέρον για ενημέρωση αλλά και εγγραφές Εθελοντών Δοτών στη διάρκεια της δράσης,, ενισχύοντας και μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο αυτή τη μεγάλη αλυσίδα ανθρωπιάς και προσφοράς

    Η εγγραφή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους 18 μέχρι 40 ετών με γενικά καλή υγεία, ενισχύει την εθνική δεξαμενή Εθελοντών Δοτών και μπορεί να χαρίσει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς, ιδιαίτερα παιδιά, που νοσούν από καρκίνο του αίματος και άλλα αιματολογικά νοσήματα. Ο μυελός των οστών αποτελεί το «εργαστήριο» για την παραγωγή αίματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

    Η διαδικασία εγγραφής ως δότης είναι απλή και γρήγορη, διαρκεί μόλις δέκα λεπτά και γίνεται απλά με τη χρήση μιας μπατονέτας και ενός δείγματος σάλιου. Σε περίπτωση που κάποιος δότης βρεθεί συμβατός, αφού επιβεβαιώνεται και πάλι η επιθυμία του να προσφέρει, δίνει απλά αίμα και αιμοποιητικά κύτταρα για να πραγματοποιηθεί η μεταμόσχευση, σε μία διαδικασία απλή και ανώδυνη, παρόμοια της αιμοδοσίας στο 95% των περιπτώσεων.

    Ο κ. Γεώργιος Πέτσης Γενικός Διευθυντής της DPort Services, δήλωσε: “Είμαστε ευτυχείς που με τη σημερινή πρωτοβουλία δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα στους ανθρώπους της DPort Services να συμβάλουν σε έναν σπουδαίο στόχο, που είναι να φτάσει η Εθνική Δεξαμενή των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών σε ικανό αριθμό , ώστε η πιθανότητα εύρεσης Δότη για κάθε Έλληνα ασθενή να φτάσει σε ποσοστό το 80%. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη δράση του Be My Hero, ενθαρρύνοντας έτσι περισσότερους συμπολίτες μας να γίνουν υποψήφιοι Εθελοντές Δότες.”

    Η κα Κική Λεγάκη, Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Be my Hero, δήλωσε σχετικά: « Οι Δυνατοί απέδειξαν ότι είναι και Ήρωες. Ευχαριστούμε από βάθους καρδιάς τη DPort Services για αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία, τη συμμετοχή τους και την ευαισθησία τους. Χαιρόμαστε πάρα πολύ, που σε αυτόν τον μεγάλο “αγώνα” για να νικηθεί ο παιδικός καρκίνος, δίνουμε τον αγώνα με σπουδαίους και δυνατούς «συμπαίκτες», όπως η DPort Services και οι άνθρωποι της. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να φτάσει ακόμη πιο δυνατά το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την ασθένεια, σε όσους περισσότερους μπορούμε, ώστε να αποτελέσουν τους αυριανούς “Ήρωες” για γενναίες παιδικές ζωές».

    Διαβάστε επίσης:
    ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ: Διαδικτυακή Ενημερωτική Ημερίδα από την EPSILON NET με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

    Worldchampion jet: Βλάβη στον καταπέλτη του καταμαράν της εταιρείας

    Ανασφάλιστα οχήματα: Έως 1.000 ευρώ το πρόστιμο – Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι



    ΣΧΟΛΙΑ