• Κοινωνία

    Χάος στην Κύπρο: Καίγονται σπίτια, εκκενώθηκαν πέντε χωριά με τη φωτιά στην Πάφο

    Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάφο

    Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πάφο


    Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (11/6) στην Πάφο, όπου έχουν αρχίσει να καίγονται σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες, με τις κυπριακές Αρχές να ενεργοποιούν το Εθνικό Σχέδιο Πυρσός.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές, οι φλόγες όμως επεκτάθηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες, με αποτέλεσμα να έχουν καεί τα ζώα που βρισκόταν σε αυτές.

    Οι Αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης πέντε κοινοτήτων: Πολέμι, Ψάθι, Χούλου, Κούρδακας και Λεμόνα.

    Κάτοικος της περιοχής Ψαθί δήλωσε ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία σπίτια και τουλάχιστον 10 έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

    Νωρίτερα, η Πυροσβεστική της Κύπρου χρειάστηκε να διασώσει έναν κτηνοτρόφο από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το κτηνοτροφείο του στην περιοχή Ψαθί. Ο άνδρας φέρει ελαφρές εκδορές.

    Να σημειωθεί ότι, οι κυπριακές Αρχές είχαν απευθύνει αίτημα προκειμένου να συνδράμουν εναέρια μέσα από Ιορδανία, Ισραήλ, Ελλάδα και Ευρωπαϊκό μηχανισμό.

    Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε άμεσα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, αποφασίζοντας να στείλει στην επιχείρηση κατάσβεσης δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, όπως και η Ιορδανία.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός, αντί να μιλά για καμένα λεφτόδεντρα, να κάνει τα αυτονόητα για την κοινωνία

    Κηφισίας: Τροχαίο με δύο τραυματίες – ΙΧ καβάλησε πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς

    Ρωσία: Πυραυλικές δοκιμές στον Ατλαντικό Ωκεανό από τη ναυτική δύναμη που κατευθύνεται στην Κούβα



    ΣΧΟΛΙΑ