• Ο ανασχηματισμός του ΚΜ, ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν, η επιτυχία Παπασταύρου, η 11αδα του Μεγάλου, ο Μάριος που έδωσε 90+50 εκατ. για ΑΕΚ και σπίτια, το τρελό σενάριο για Δένδια, η εξαφανισμένη Νίκη, και το Βατερλό του Αρούλη

    Να σας πω και μια ιστορία που λένε οι ΑΕΚτζήδες;

    Wiseman
    image
    Wiseman

    ΧΑ: Σε θετικό πρόσημo με τράπεζες και όμιλο Περιστέρη

    Αγαπητοί αναγνώστες, η ελληνική αγορά λειτούργησε πολύ καλυτέρα σε σχέση τις ξένες, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

    Ο Γενικός Δείκτη άνοιξε με σημαντική πτώση αλλά στο τέλος έκλεισε με οριακά κέρδη ενώ για παράδειγμα στη Γερμάνια ο DAX υποχώρησε κατά 0,34%.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη υπήρχε στη Γαλλία, αλλά και εκεί οι μεγάλες απώλειες του CAC μετριάστηκαν στο τέλος της συνεδρίασης καθώς έκλεισε με πτώση 1,35%.

    Τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια, με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν επηρεάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς έχουμε μπροστά μας 3 χρόνια για τις εθνικές εκλογές, αγοράσαν τράπεζες, κυρίως Eurobank και Εθνική.

    Η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 έκλεισε με κέρδη 3% στα 2,16 ευρώ και η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 8,33 ευρώ με οριακά κέρδη.

    Κατά τα λοιπά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 και ΤΕΝΕΡΓ ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 ενόψει της ολοκλήρωσης της συμφωνίας με την πολυεθνική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, MASDAR.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει, όπως γνωρίζετε και την υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

    Και οι δυο μετοχές ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

     

    Χρήστος Μεγάλου: Αυτή είναι η  11αδα που κερδίζει

    «Χωρίς αυτήν την ομάδα δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει όσα πετύχαμε τα τελευταία χρόνια», είπε χθες ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου αναφερόμενος στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας.

    Πρόκειται για τους: Μάνο Μπαρδή – Chief Credit Officer, Θοδωρή Τζούρο- Chief Corporate & Investment Banking, Τόμ Αρβανίτη -Chief Treasurer, Head of  Piraeus Financial Markets, Θόδωρο Γναρδέλλη- CFO, Αχιλλέα Κοντογούρη – Wealth & Asset Management, Παναγιώτη Βλαχόπουλο -Chief Investment Officer, Γιώργο Γεωργόπουλο – HR, Χάρη Μαργαρίτη – Chief Operating Officer, Γιάννη Σταμούλης- Chief Risk Officer, Χρυσάνθη Μπερμπάτη- επικεφαλής Business Plan, Investor Relations & ESG και τον Βασίλη Κουτεντάκη – Retail Banking.

    Και όπως τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου: Κάτω από αντίξοες συνθήκες φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και κατορθώσαμε να γίνουμε 100% ιδιωτική τράπεζα, που ήταν σημαντικό βήμα στην πορεία μας.

    Η νέα εταιρική ταυτότητα αντικατοπτρίζει το μέλλον και τον αέρα της Τράπεζας Πειραιώς της νέας εποχής.

     

    Τα 90 εκατ. του Ηλιόπουλου για την ΑΕΚ και τα 50 εκατ. για ακίνητα…

    Αν δεν ήταν τα απόνερα των ευρωεκλογών, θα είχαμε να κάνουμε ασφαλώς με την είδηση της χρονιάς, τουλάχιστον σε αθλητικό επίπεδο.

    Η ΑΕΚ περνά στα χέρια του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχωρεί.

    H αλήθεια είναι ότι ο Ηλιόπουλος της Seajets δεν θα άργησε να πει το «ναι» στην πρόταση Μελισσανίδη.

    Γνωρίζονται χρόνια, έχουν συνεργαστεί, κάνουν παρέα, ξέρει ο πρώτος τι σημαίνει η ομάδα για τους ΑΕΚτζήδες.

    Και η χθεσινή ανακοίνωση της συμφωνίας είχε μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση, με τον Μελισσανίδη να βουρκώνει στο αντίο προς του φιλάθλους.

    «Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω τις φιλοδοξίες του.

    Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει.

    Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του.

    Είναι αυτοδημιούργητος, έχει πολλά χρήματα και αισθάνομαι σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια», είπε ο μέχρι πρότινος ηγέτης της ΑΕΚ.

    Eίχε και γέλιο χθες η εκδήλωση αφού κάποια στιγμή ο Μελισσανίδης έβγαλε από την τσέπη του ένα πάκο… 50ευρα!

    Τι παραλαμβάνει ο Ηλιόπουλος;

    Την ομάδα στα καλύτερά της, το γήπεδο έτοιμο και για 49 χρόνια την εκμετάλλευσή του από την ΑΕΚ, δύο μουσεία με σημαντικά έσοδα κι ένα αθλητικό κέντρο.

    Τι δεσμεύεται να κάνει;

    Να ολοκληρώσει το προπονητικό κέντρο και το ξενοδοχείο της ομάδας.

    Όσο για λεφτά που έδωσε ο Ηλιόπουλος για το πλειοψηφικό πακέτο;

    Πολλά ακούγονται, οι φήμες δίνουν και παίρνουν, αλλά το νούμερο που ακούστηκε κινείται στα επίπεδα των 90-100 εκατ. ευρώ.

    «Λεφτά υπάρχουν», μας λένε όσοι ξέρουν τον Μάριο Ηλιόπουλο, σημειώνοντας επίσης ότι εκτός από τις αγορές νέων πλοίων τον τελευταίο χρόνο έχει αγοράσει ακίνητα αξίας 50 εκατ. ευρώ!!

     

    Το 1 δισ. δραχμές για την ΑΕΚ το 1992 και η πώληση στον Τροχανά

    Να σας πω και μια ιστορία που λένε οι ΑΕΚτζήδες;

    Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αγοράσει για πρώτη φορά την ΑΕΚ από τον ιδιοκτήτη της ΖΗΤΑ Ελλάς, Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, το μακρινό 1992.

    Τότε που ήταν ακόμη συνέταιροι με τον Γιάννη Καρρά κι έγιναν αφεντικά της ομάδας.

    Είχαν προσφέρει 1 δισεκατομμύριο δραχμές στις 15 Ιουνίου 1992. 300 εκατ. για μετοχές, 200 εκατ. για τις ανάγκες της ομάδας ενώ 500 θα έδιναν για μεταγραφές.

    Στην αρχή ο Ζαφειρόπουλος είχε αρνηθεί, προκλήθηκε χαμός, παίκτες απειλούσαν να φύγουν, ο γενικός αρχηγός Γενεράκης παραιτήθηκε.

    Τελικώς το deal έκλεισε και η ΑΕΚ πέρασε στα χέρια των νέων τότε επιχειρηματιών στον χώρο του πετρελαίου.

    Τρία χρόνια μετά οι δύο συνέταιροι άρχισαν να έχουν επιχειρηματικές κόντρες και θέλησαν να πουλήσουν την ΑΕΚ.

    Βρέθηκε ο «άρρωστος» ΑΕΚτζής, Μιχάλης Τροχανάς, ο ιδιοκτήτης του ΣΟΕ, ενός ομίλου που θύμιζε λίγο… «πυραμίδα» και η οποία είχε παρουσιάσει ένα φιλόδοξο project στην Κρήτη, ένα σχέδιο για 7 παραθεριστικούς οικισμούς.

    Τα δημοσιεύματα της εποχής γράφουν ότι ο Τροχανάς έδωσε συνολικά 1,26 δισεκατομμύρια δραχμές (από 630 εκατ. δραχμές στον καθένα) και ανέλαβε όλα τα χρέη.

     

    Απόστολος Βακάκης: Οι απαισιόδοξες προβλέψεις και πώς πείθει τους ξένους επενδυτές

    Αυτό το σχόλιο ο wiseman σας το χρωστούσε από προεκλογικά διότι ουδόλως επιθυμούσαμε να αναμείξουμε τις ευρωεκλογές με την επιχειρηματικότητα.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο κος Απόστολος Βακάκης, βασικός μέτοχος της Jumbo, είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος επιχειρηματίας με εμπειρία στην αγορά, γνώσεις και πολλές επιτυχίες.

    Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει διστάσει δημόσια να εκφράσει την αντίθεσή του στην αισιοδοξία που επικρατεί στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν.

    Με δύο λόγια αμφισβητεί την καλή πορεία της οικονομίας, εάν έχουμε αντιληφθεί σωστά και από όσα είπε στη Γενική Συνέλευση του Ομίλου.

    Είπε συγκεκριμένα ότι «δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει όλη αυτή η χαρά στη χώρα που βλέπω γύρω μου, όλο αυτό στερείται λογικής και με ανησυχεί».

    Είναι προφανώς απόλυτο δικαίωμά του να βλέπει έτσι τα πράγματα, ασχέτως εάν οι δείκτες σε γενικές γραμμές λένε το αντίθετο, ότι δηλαδή η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλά.

    Είναι και θέμα της οπτικής γωνίας που βλέπει κάποιος την κατάσταση και κυρίως τη δυναμική της.

    Εγώ αναρωτήθηκα το εξής και το μοιράζομαι μαζί σας: ως γνωστόν, ξένοι επενδυτές απέκτησαν προ ολίγου καιρού το 3% των μετοχών της Jumbo και πολύ καλά έκαναν.

    Αυτούς τους ξένους επενδυτές τους προσέλκυσε προφανώς ο ίδιος ο κος Βακάκης με αλλεπάλληλα roadshow και επίσης πολύ καλά έκανε.

    Ούτως ή άλλως η Jumbo είναι one man show.

    Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι ακριβώς τους είπε για να τους προσελκύσει.

    Π.χ. «Ελάτε παιδιά να επενδύσετε σε μία αγορά που πηγαίνει χάλια;»

    Ή «εδώ πανηγυρίζουμε ενώ το μέλλον μας είναι ζοφερό γι’ αυτό σας θέλω… κοντά μου;».

    Ή μήπως «των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε» (δηλαδή, το σπίτι μας καίγεται και εσείς το έχετε ρίξει στο τραγούδι) που αναφέρεται  ειρωνικά, σε επιπόλαιους ανθρώπους, οι οποίοι σε κρίσιμες στιγμές συνεχίζουν ανέμελοι να ασχολούνται με θέματα, όπως το να επενδύσουν στην Jumbo;

    Tα γράφουμε φυσικά με εξαιρετικά καλή πρόθεση και χιουμοριστική προσέγγιση, αλλά υπάρχει μία παραδοξολογία σε όλο αυτό, δεν νομίζετε;

     

    Δομικός ανασχηματισμός ή….

    Δομικός ανασχηματισμός vs μερεμέτια.

    Αυτό ήταν ο τίτλος του… διλήμματος από χθες το πρωί, όταν και φούντωσαν τα σενάρια για άμεσες αλλαγές της κυβέρνησης.

    Κάτι η ακύρωση του ταξιδιού στην Ιορδανία, από τον πρωθυπουργό, κάτι η συνέντευξη σήμερα στον Alpha, κάτι το υπουργικό της Παρασκευής, ε, δεν ήθελε και πολύ για να πάρουν φωτιά τα τόπια.

    Όμως, πολλοί αναρωτήθηκαν αν… έχασε τα μυαλά του ο Κυριάκος από το χαστούκι της κάλπης και θα πήγαινε σε έναν ανασχηματισμό σαν κι αυτούς μου μας έχει συνηθίσει.

    Δηλαδή να παίξει τις «μουσικές καρέκλες», να αλλάξει τέσσερα – πέντε πρόσωπα, να βουτήξει στον «πάγκο» της ΝΔ να βρει κάποιους ικανούς και να τελειώσει εκεί το πράγμα.

    Μερεμέτια δηλαδή, όμως, μετά από τέτοιο αποτέλεσμα η κυβέρνηση δεν χρειάζεται απλά ένα επικοινωνιακό σοκ των πρώτων 48 ωρών, αλλά κάτι πιο ουσιαστικό, πιο δομικό και πιο μόνιμο.

     

    …και οι μεγάλες ανατροπές

    Μου υπενθύμιζαν, λοιπόν, χθες ότι ο Μητσοτάκης δεν λειτουργεί με το θυμικό.

    Να διώξει πέντε υπουργούς και να βάλει άλλους στη θέση τους, έτσι απλά και χωρίς σχεδιασμό.

    Λειτουργεί συνήθως πιο στρατηγικά μετά από μεγάλα γεγονότα.

    «Τι εννοείς δομικό», ρώτησα για να πάρω την απάντηση:

    «Για να καταλάβεις.

    Τι θα αλλάξει στο θέμα της ακρίβειας αν διώξει τον Σκρέκα και βάλει κάποιον άλλον;

    Αν όμως, κάνει ένα ξεχωριστό υπουργείο ή υφυπουργείο Ακρίβειας, θα έχει κάτι να πει.

    Του το είχαν προτείνει και πέρυσι, αλλά δεν τους άκουσε.

    Μήπως ήρθε τώρα η ώρα;».

    Μου έλεγε επίσης ότι σημαντική αλλαγή είναι να αλλάξει και ο «τσάρος» της οικονομίας, γιατί τότε θα είναι πραγματικός ανασχηματισμός.

    Να φύγει, λοιπόν, ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά να πάει μόνο στο ΥΠΕΞ και ο Γιώργος Γεραπετρίτης είτε να επιστρέψει στο Μαξίμου είτε να πάει Επίτροπος.

    Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλλαγή.

    Δομικά χαρακτηριστικά θα έπαιρνε επίσης ένας ανασχηματισμός αν ενοποιούταν το υπουργείο Εσωτερικών με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης με υπερυπουργό τον Κυριάκο Πιερρακάκη στη θέση της Νίκης Κεραμέως, η οποία – γιατί όχι; – θα μπορούσε να πάει σπίτι της.

    Βέβαια, όλα είναι σενάρια και ο πρωθυπουργός αποφασίζει, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοικτά.

    Αν, πάντως, γίνει τώρα ανασχηματισμός, θα το ξεκαθαρίσει στην τηλεοπτική συνέντευξη.

    Αν είναι γενικόλογος τότε δεν αποκλείεται ως το τέλος της εβδομάδας να έχουμε ανακοινώσεις και το υπουργικό να έχει νέα μορφή.

     

    Φεύγουν Αυγενάκης, Σκρέκας, Στυλιανίδης – Νέος ρόλος για Παπαθανάση;

    Και για να μη λέτε ότι δεν γράφω ονόματα, θα αναφέρω μερικά, αν και τις τελευταίες ώρες ο ένας θέλει να πάρει τη θέση του άλλου.

    Μου λένε π.χ. ότι ο Σταύρος Παπασταύρου θα μπει στην κυβέρνηση και θα έχει κρίσιμο ρόλο.

    Ακούω ότι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στην κυβέρνηση ο Νότης Μηταράκης, στη θέση του «άχρωμου» υπ. Ναυτιλίας, κ. Στυλιανίδη και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενδεχομένως στο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Μια φημολογία λέει ότι δύσκολα θα γλιτώσουν τη θέση τους Αυγενάκης και Σκρέκας.

    Όσον αφορά τον Παπαθανάση, λέγεται ότι θα μπορούσε να ενισχύσει το Μαξίμου σε ρόλο – κλειδί.

    Όσο για τον Βασίλη Κικίλια οι απόψεις διίστανται.

     

    Τα εύσημα στον Παπασταύρου για την εκλογή Μπελέρη

    Αγαπητοί αναγνώστες, τον Φρέντη Μπελέρη μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν τον γνώριζαν πολλοί στην Ελλάδα ή τον ήξεραν ως έναν Βορειοηπειρώτη που τα έχει βάλει με τον Έντι Ράμα.

    Από την Κυριακή είναι ευρωβουλευτής της Ελλάδας και μάλιστα στην εξαιρετικά τιμητική τέταρτη θέση με περισσότερους από 234 χιλιάδες σταυρούς.

    Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι προσωπική νίκη εκείνων που τον πρότειναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον έπεισαν να τον βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο, παρά τις αντιδράσεις που ξέρω ότι υπήρχαν από το υπουργείο Εξωτερικών.

    Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας να εκλεγεί ο Φρέντη Μπελέρης πρέπει να το πιστωθεί ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου.

    Ήταν αυτός που επέμεινε από την αρχή, ήταν αυτός που πίστευε ότι θα ενισχυθεί η πατριωτική πτέρυγα της ΝΔ, ήταν κι αυτός που πήρε πάνω του τον προεκλογικό αγώνα του φυλακισμένου δημάρχου και πλέον ευρωβουλευτή.

    Ο Παπασταύρου και άλλοι δύο – τρεις έστειλαν τον Μπελέρη στις Βρυξέλλες και μετέφεραν το πρόβλημα στα Τίρανα που πρέπει να τον αποφυλακίσουν αν δεν θέλουν να είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην Ευρώπη.

     

    Silver Alert για την… ονειροπόλα υπουργό

    Το βράδυ της Κυριακής ήταν και για τη Νέα Δημοκρατία δύσκολο, καθώς τα πρωτοκλασάτα στελέχη της έπρεπε να βρεθούν στις ατέλειωτες συζητήσεις στα πάνελ των κομμάτων.

    Κι όποιος έκανε ζάπινγκ θα έβλεπε ότι λίγο – πολύ πάνω στους ίδιους υπουργούς ή γαλάζιους βουλευτές έπεφτε.

    Πολύ, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης.

    Είδαμε αρκετά τον Γιώργο Φλωρίδη, τη Σοφία Βούλτεψη, τη Σοφία Ζαχαράκη και άλλους.

    Ξέρετε ποιαν δεν είδαμε;

    Τη Νίκη Κεραμέως.

    Εξαφανισμένη από τα τηλεοπτικά στούντιο όπου θα έπρεπε να είναι ως υπουργός Εσωτερικών, να υπερασπίζεται το κυβερνητικό έργο, να κάνει κριτική και αυτοκριτική, να βάζει στόχους.

    Η… απλησίαστη Νίκη, όμως, απείχε συνειδητά διότι, όπως σας έχει γράψει ο wiseman, μέχρι και τον εαυτό της στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπει σε ρόλο… πρωθυπουργού.

    Ονειροπόλα Νίκη τη φωνάζουν οι άσπονδοι φίλοι της βλέποντας τις φιλοδοξίες που εκφράζει ανοικτά πλέον.

    Παρ’ ολίγον… silver alert για τη Νίκη μας να έβγαζαν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής.

    Όταν, όμως, κρύβεσαι στις ήττες… αγαπητή Νίκη, δεν θα είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα για το πολιτικό μέλλον.

    Και ο ανασχηματισμός πλησιάζει…

     

    Θολώνει μια δεύτερη θητεία για την Πρόεδρο

    Σε έξι μήνες από σήμερα ο πρωθυπουργός θα πρέπει να λάβει μια κρίσιμη πολιτική απόφαση.

    Ποιον θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα δώσει νέα θητεία στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις και η επιλογή της υπηρετεί την «κεντρώα» στροφή της ΝΔ;

    Χμμμ… Δύσκολα τα πράγματα μετά το κυριακάτικο στραπάτσο και το χαστούκι από τους δεξιούς ψηφοφόρους.

    Μάλλον η Κατερίνα μας, η οποία αποδοκιμάστηκε έντονα από το δεξιό κοινό όταν πήγε να γιορτάσει την ψήφιση του νόμου για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια, έχει θέμα.

    Και μάλλον κάποιοι πιο… πούροι δεξιοί ήδη ετοιμάζονται να αυτοπροταθούν για Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

    Για να δούμε τι θα αποφασίσει ο Κυριάκος.

    Μια απόφαση με υψηλούς συμβολισμούς και ακόμη υψηλότερα ρίσκα.

    Πάντως, τα… ζόρια που πλέον εμφανίζονται για μια δεύτερη θητεία της κ. Σακελλαροπούλου, εμένα μου θύμισαν εκεί τον τραγουδάκι της Λιόλιου που λέει:

    «Το Κατερινάκι σου, ήταν η αγάπη σου, μα δεν το εκτίμησες, κι απόψε σε τελειώνω…».

     

    Βρε λες το μέλλον του Δένδια να είναι αλλού;

    Θα σας μεταφέρω αγαπητοί αναγνώστες και κάτι που μου είπαν από το κυβερνητικό περιβάλλον, με κάθε επιφύλαξη.

    Με πήρε, λοιπόν, κάποιος «γαλάζιος» τηλέφωνο και με ρωτά: «Ποιο χαρτοφυλάκιο που δεν υπάρχει τώρα, θα ήταν το ιδανικό για τον Έλληνα Επίτροπο;»

    «Ευκολάκι», απαντώ, «Μα φυσικά το χαρτοφυλάκιο Άμυνας κι ένα τεράστιο budget που θα έχει για να εξοπλίζονται οι χώρες. Αν το δώσουν αυτό στην Ελλάδα θα είναι τεράστια επιτυχία.

    Γι’ αυτό έκανε πρόσφατα παρεμβάσεις ο Μητσοτάκης για ενιαίο αμυντικό θόλο κ.λπ.».

    – «Μπράβο, έπεσες μέσα», μου απαντά.

    «Και για πες μου.

    Ποιος θα ήταν ο ιδανικός για να το αναλάβει;

    Μη μου πεις ο Σχοινάς, θα γελάσω».

    – «Χμ, ταιριάζει πολύ στον… Νίκο Δένδια.

    Έχει γνωριμίες, έχει το κύρος και το βασικότερο.

    Θα ήθελε ο Κυριάκος να τον βγάλει από τα πόδια του».

    Bingo, ήταν η απάντηση.

    Όμως, όλα αυτά είναι σενάρια επί σεναρίων που συνδέονται με το αν θα βγει η αγαπημένη Ούρσουλα, αν θα μας κάνουν χάρη να μας δώσουν τέτοιο χαρτοφυλάκιο, αν ο Κυριάκος θελήσει να… τιμωρήσει τον υπουργό Άμυνας κ.λπ. κ.λπ.

     

    Ο «Αρούλης» τον χαντάκωσε τον Στέφανο

    Ξέρετε, είχα τον τελευταίο μήνα μια… διαστροφική θα έλεγα διάθεση να παρακολουθώ τον Άρη Σπηλιωτόπουλο όταν έβγαινε και μιλούσε στα κανάλια.

    Θεσμικά πλέον, μιας και είχε επιλεγεί ως σύμβουλος επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη.

    Και ξέρετε τι μου έκανε εντύπωση;

    Ότι πάντα, και την Κυριακή, «πουλούσε» τον εαυτό του ως σπουδαίο «στρατηγικό αναλυτή» όπου με αυτή τη δουλειά βγάζει το ψωμί του τα τελευταία χρόνια.

    Κι αναρωτιόμουν πάντα ποιος πολιτικός (ή επιχειρηματίας) πλήρωσε ποτέ τον Άρη (Αρούλη για τους φίλους στη Μύκονο και την Αράχωβα) για να του δίνει συμβουλές και να κάνει πολιτικές αναλύσεις.

    Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα του Κασσελάκη, τον… χαντάκωσε τον άνθρωπο.

    Και μάλιστα θεωρούσε επιτυχία το 15% την Κυριακή.

    Ο Σπηλιωτόπουλος του σύστησε να κάνει αυτή τη γκάφα με το πόθεν έσχες δύο μέρες πριν από τις κάλπες;

    Ο Άρης του είπε να επιδεικνύει τα σπίτια του στο Κολωνάκι και τις Σπέτσες και να βγαίνει με τη Φάρλι και τον Τάιλερ για να κάνει την… ανάγκη του το σκυλάκι;

    Ή μήπως είναι αυτός ο δημιουργός της στρατηγικής για τους «υπουργούς που δολοφονούν παιδιά;»

    Από τ’ αζήτητα της πολιτικής και της επικοινωνίας ξαφνικά στην Κουμουνδούρου;

    Ο Άρης με το επιτηδευμένο άσπρο μαλλί και το στυλάκι «μη με ενοχλείτε πάω Ψαρρού για ηλιοθεραπεία και Ματογιάννια για σούσι;

    Μεγάλη επιτυχία.

    Μόνο που ο Στέφανος τώρα που πήγε… κουβά κάτι θα έχει καταλάβει.

    Δεν μπορεί να είναι και τόσο… Αμερικανάκι.

    Χμ.

    Φοβάμαι πολύ για το μέλλον του «Αρούλη»… Εκτός κι αν τον κρατήσει για άλλους έξι μήνες για να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά…

     

    Ο πρόεδρος Στέφανος, ο Αργυρός και το σοβαρό πρόβλημα

    Και άλλο ένα σχόλιο που σας το φύλαγα για μετεκλογικά ώστε να μην θεωρηθεί προσπάθεια επηρεασμού των ψηφοφόρων ή απόπειρα προβοκάτσιας (μακριά από εμάς κάθε τέτοια διάθεση).

    Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές και ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το… θηριώδες, υπερ-πλειοψηφικό ποσοστό του 15% παρά κάτι ψιλά, σας το αποκαλύπτω.

    Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής εν ενεργεία και παλαιός «τσιπρικός» που ναι μεν δεν πηγαίνει κόντρα στον Κασσελάκη αλλά δεν μπορεί να τον… χωνέψει κιόλας, μου διηγήθηκε το εξής, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές:

    Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, η οποία για τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με το προσωπικό show του προέδρου Στέφανου, έγιναν και κάποιες, λίγες, συσκέψεις παρόντος του προέδρου για τις τακτικές κινήσεις και τις εμφανίσεις του.

    Σε μία από αυτές και ενώ όλοι έλεγαν τις απόψεις τους αναλυτικά για καυτά θέματα όπως ακρίβεια και υγεία, ο πρόεδρος Στέφανος έλαβε μήνυμα στο κινητό του.

    Είπε στην ομήγυρη με την αστική του ευγένεια «με συγχωρείτε είναι κάτι πολύ σοβαρό» και αποχώρησε για περίπου μισή ώρα.

    Οι εναπομείναντες στη σύσκεψη, βουλευτές και στελέχη παρέμειναν αμήχανοι.

    Δεν γνώριζαν εάν η σύσκεψη έλαβε τέλος, εάν θα συνεχιστεί ή εάν θα δοθούν κάποιες κατευθυντήριες γραμμές από τον πολυπράγμονα πρόεδρο.

    Πάνω που έλεγαν να το διαλύσουν (το conference εννοώ, μην πάει ο νους σας στο κακό) επανήλθε ο πρόεδρος Στέφανος, ολίγον προβληματισμένος αλλά και με χαμόγελο αισιοδοξίας.

    Οι συσκεπτόμενοι κρέμονταν από τα χείλη του, περίμεναν σημαντική πολιτική είδηση.

    Με την παιδική αφέλεια που κουβαλάει από το μακρινό Μαϊάμι, εξομολογήθηκε σχεδόν μονολογώντας: «Ο Τάιλερ ήταν, έχουμε ένα πρόβλημα με τον τραγουδιστή που θα έρθει στον γάμο μας.

    Μάλλον δεν προλαβαίνει να έρθει ο Κωνσταντίνος που είναι το φαβορί (σ.σ. προφανώς εννοούσε τον σταρ της εποχής μας Κωνσταντίνο Αργυρό, διότι ο μέγιστος αοιδός Κωνσταντίνος «Γέλα κυρία μου, γέλα καλή μου» Καφάσης έχει προ πολλού αποδημήσει εις Κύριον) αλλά είμαι αισιόδοξος, θα τον πείσω τελικά, είναι πρόβλημα  που πρέπει να το λύσουμε οπωσδήποτε…».

    Ευχόμαστε ολόψυχα στον πρόεδρο Στέφανο να λύσει επιτυχώς και αυτό το σοβαρό πολιτικό πρόβλημα της καθημερινότητας που του προέκυψε, όπως έχει λύσει τόσα και τόσα ως τώρα…

     

    Το «Βατερλό» των δημοσκόπων

    Το γεγονός ότι φεύγει ο Σταν Γκρίνμπεργκ από το Μαξίμου λίγο – πολύ το μάθατε.

    Όχι ότι ήταν μόνιμα εγκατεστημένος ο «γκουρού» των αριθμών, όμως, όπως μου λένε, λήγει η σύμβασή του στα τέλη του μήνα, εκλογές θα έχουμε σε μια τριετία, οπότε γιατί να ταλαιπωρείται ο άνθρωπος πήγαινε – έλα από την Αμερική;

    Άλλωστε, ο Λιβάνιος, ο «Έλληνας Γκρίνμπεργκ» χαίρει απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

    Όταν θα έρθει η ώρα τον ξαναφωνάζουν τον Σταν…

    Για να σας πω την αλήθεια.

    Εκτός από το νέο «Βατερλό» των Ελλήνων δημοσκόπων, που πλέον δεν μπορούν να προβλέψουν ούτε τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο, και ο αγαπημένος Σταν δεν τα πήγε πολύ καλά με το ποσοστό της ΝΔ.

    Για 28% ουδέποτε το έβλεπε, είναι η αλήθεια…

    Όσο για τους «γκαλοπατζήδες»;

    Το 41% του Μητσοτάκη πέρυσι δεν το έβλεπαν.

    Ούτε τις 24 μονάδες διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν.

    Φέτος τι είδαν σωστό;

    Γιατί απ’ ότι θυμάμαι οι περισσότεροι ήταν σίγουροι για το 30άρι της ΝΔ κι έβλεπαν χαλαρά 32%-33%.

    Για τον Κασσελάκη έβλεπαν ακόμη και 17%-18%.

    Άντε με το ΠΑΣΟΚ έπεσαν σχετικά μέσα αφού στα ποσοστά που πήρε το μετρούσαν.

    Γενικώς… «Βατερλό».

     

    Ο Στρατηγός Φράγκος και… ο άλλος

    Εκεί που λέτε που χάζευα τα πάνελ της εκλογικής βραδιάς, διαπίστωσα ότι όλοι μιλούσαν για τον Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση.

    Σκέφτηκα αμέσως: «Μα ο γνωστός στρατηγός, ο επίτιμος αρχηγός του Στρατού είχε βάλει υποψήφιος και δεν το κατάλαβα. Και μάλιστα στο πλάι του Βελόπουλου».

    Αναζήτησα τα αποτελέσματα, είδα ότι ο Φράγκος εξελέγη παίρνοντας πάνω από 110 χιλιάδες σταυρούς και στέφτηκα: «Μπράβο στον στρατηγό».

    Έλα, όμως, που δεν ήταν ο γνωστός στρατηγός, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος.

    Αυτός που εξελέγη ήταν ο… Εμμανουήλ Φράγκος, στέλεχος της Ελληνικής Λύσης που είχε τη (φαεινή!!!!) ιδέα να βάλει δίπλα στο όνομά του στο ψηφοδέλτιο «Φράγκος Εμμανουήλ (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ) του Ιωάννη».

    «Τσίμπησαν» οι ψηφοφόροι, τον σταύρωσαν από παντού και πήρε 110.000 σταυρούς. Ο, δε, πραγματικός στρατηγός βαρέθηκε από την Κυριακή να δέχεται τηλεφωνήματα για συγχαρητήρια, παρακαλώντας να μπει τέλος σ’ αυτή την παρωδία…

    Μια έξυπνη εξαπάτηση, θα έλεγε κανείς…

     

    Ευρωβουλευτή Νίκου Αναδιώτη απαύγασμα δηλώσεων

    «Η σεξουαλική πράξη δυο ομοφυλόφιλων είναι αμαρτία, όπως και δυο ετεροφυλόφιλων πριν τον γάμο.»

    «Ο άνδρας για να νιώθει αυτός καλά, πρέπει να αφήνει λίγο παραπάνω τη γυναίκα στο σπίτι.

    Έστω και λίγο για να νιώθει αυτός καλά.

    Και άμα νιώθει αυτός καλά θα νιώθουν και οι γύρω του καλύτερα.»

    Δεν τα λέω εγώ.

    Ο νέος ευρωβουλευτής με τη «Νίκη», ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης το έχει πει, έτσι για να ξέρετε ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στις Βρυξέλλες και φυσικά ποιοι ψηφίζουν το κόμμα αυτό.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.