• Business

    Yalco: Νέος υπεύθυνος της μονάδας εσωτερικού ελέγχου ο Χαράλαμπος Βαφειάδης

    • NewsRoom

    Σωκράτης Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Yalco


    Νέος υπεύθυνος της μονάδας εσωτερικού ελέγχου της Yalco, αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Βαφειάδης, ο οποίος διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και έχει σχετική επαγγελματική εμπειρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

    Ειδικότερα, η Yalco αναφέρει ότι: 

    Η Διοίκηση της εταιρείας YALCO – ΣΩΚΡΑΤΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΥΙΟΣ Α.Ε. με αρ. ΓΕΜΗ 57202204000, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών 4.1.3.1 και του άρθρου 15 του Ν.4706/2020, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 07/06/2024 και μετά από πρόταση της επιτροπής ελέγχου, όρισε ως επικεφαλής της μονάδας εσωτερικού ελέγχου τον κύριο Χαράλαμπο Βαφειάδη, ο οποίος είναι υπάλληλος πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικά και λειτουργικά ανεξάρτητος, διαθέτει τις κατάλληλες γνώσεις και έχει σχετική επαγγελματική εμπειρία (συνοπτικό βιογραφικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας).

    Ο κύριος Χ. Βαφειάδης, πληροί τις προϋποθέσεις του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 15 του Ν. 4706/2020), ήτοι, έχει προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία, δεν τυγχάνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή μέλος με δικαίωμα ψήφου σε επιτροπή διαρκούς χαρακτήρα της Εταιρείας και δεν έχει στενούς δεσμούς με οποιονδήποτε κατέχει μία από τις παραπάνω ιδιότητες στην Εταιρεία.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο, η Yalco προχώρησε στη λύση της σύμβασης του Β. Ανδρεαδάκη.

    Επίσης, τον Μάιο, την παραίτηση τους επέβαλλαν δύο ανεξάρτητα μέλη της επιτροπής ελέγχου, μη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (τρίτοι), ο κος Ιωάννης Πλούμπης και η κα Ελένη Ζενάκου όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Χρηματιστήριο Αθηνών: Το πρώτο «ATHEX Tech Summit 2024» στις 27/6 – Σε ποιους απευθύνεται

    Yalco: Λύθηκε η σύμβαση του υπεύθυνου Εσωτερικού Ελέγχου Β. Ανδρεαδάκη

    Yalco: Παραιτήθηκαν δύο μέλη της Επιτροπής Ελέγχου



    ΣΧΟΛΙΑ