• Κοινωνία

    Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για λαθρεμπόριο χρυσού από Τουρκία

    • NewsRoom
    Λαθραία κοσμήματά από Τουρκία στην Ηγουμενίτσα

    Λαθραία κοσμήματά από Τουρκία στην Ηγουμενίτσα (Πηγή: www.hcg.gr)


    Χειροπέδες πέρασαν οι αρχές της Ηγουμενίτσας σε δύο αλλοδαπούς που ταξίδεψαν από την Τουρκία προς την Ελλάδα, μεταφέροντας λαθραία χρυσά κοσμήματα, σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη των αποσκευών τους, δίχως να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

    Η ανακοίνωση του Λιμενικού

    Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας, προέβησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 35 ετών για παράβαση του άρθρου 375 του Π.Κ. (Υπεξαίρεση) και του άρθρου 155 παρ. 2Ζ του Ν. 2960/2001 (Λαθρεμπορία).

    Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 39χρονο και συνοδηγό τον 35χρονο εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη, ποσότητα πιθανόν χρυσών κοσμημάτων συνολικού μικτού βάρους τριών κιλών και εξακοσίων δέκα γραμμαρίων (3,610 κ.).

    Τα ανευρεθέντα τα είχαν εισαγάγει από την Τουρκία, δίχως να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα – παραστατικά εισαγωγής, με σκοπό να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό.

    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα κοσμήματα και το όχημα.



    ΣΧΟΛΙΑ