• AUTO

    Ιδού η νέα BMW σειρά 1!


    Είναι μεγαλύτερη, ψηλότερη με ισχύ από 150 – 300 PS δυο ψηφιακές οθόνες και πλήρες πακέτο ψηφιακών εφαρμογών.

    Η σειρά 1 της BMW στην 4η γενιά της περνά στη φάση της ωριμότητας. Όπως πιθανόν το ίδιο ισχύει και για το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 42 mm φτάνοντας στα 4.361 mm, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 mm. Το πλάτος του οχήματος είναι 1.800 mm, και το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 mm στα 1.459 mm.

    Το επίπεδο μπροστινό μέρος βρίσκεται πιο κοντά στο δρόμο, η νέα BMW Σειρά 1 έχει ξεχωριστό χαρακτήρα. Η φαρδιά γρίλια της BMW με την έντονη προς τα εμπρός κλίση υιοθετεί μια πρωτοποριακή δομή με κάθετες και διαγώνιες μπάρες. Οι στάνταρ προβολείς LED διαθέτουν εντυπωσιακά κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Προαιρετικά διατίθενται προσαρμοζόμενοι προβολείς με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, λειτουργία φωτισμού στροφής και μπλε ένθετα.

    Η πλαϊνή όψη της νέας BMW Σειράς 1 χαρακτηρίζεται από το δυναμικό σφηνοειδές της σχήμα και τις επίπεδες γυάλινες επιφάνειες που στενεύουν προς τα πίσω. Το στάνταρ BMW Individual High-Gloss Shadow Line περιλαμβάνει ένα γραφικό στοιχείο με τον αριθμό 1 στο σημείο της κολόνας C που είναι γνωστό στα μοντέλα της BMW ως Hofmeister. Μια μεγάλη αεροτομή οροφής και οι πλευρικοί εκτροπείς αέρα τονίζουν την επιμήκη σιλουέτα του μοντέλου. Οι κάθετοι ανακλαστήρες και ένα μαύρο ένθετο τύπου διαχύτη ενισχύουν στην εμφάνιση του πίσω μέρους. Τα εντυπωσιακά πίσω φώτα δύο τμημάτων επεκτείνονται στα πλευρικά τμήματα του οχήματος. Η νέα BMW Σειρά 1 διατίθεται σε δύο απλά εξωτερικά χρώματα και επτά μεταλλικά. Διατίθενται επίσης τέσσερα φινιρίσματα που υπογράφει η BMW Individual καθώς και μια μεγάλη γκάμα ειδικών βαφών της ίδιας συλλογής. Η νέα BMW Σειρά 1 είναι το πρώτο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας που διατίθεται προαιρετικά με φινίρισμα αντίθεσης για την οροφή.

    Η ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού της νέας BMW Σειράς 1, που δεν περιλαμβάνει δερμάτινες επενδύσεις (στάνταρ), διαμορφώνει μια σύγχρονη ατμόσφαιρα και γενναιόδωρους χώρους για έως και πέντε επιβάτες. Τα νέας σχεδίασης καθίσματα προσφέρουν υψηλό επίπεδο άνεσης στα μακρινά ταξίδια. Προαιρετικά διατίθενται σπορ καθίσματα στην έκδοση Econeer με καλύμματα και επένδυση από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, καθώς και σπορ καθίσματα M. Διατίθενται επίσης διάτρητες επιφάνειες καθισμάτων στην έκδοση Veganza με χαρακτηριστικά που θυμίζουν δέρμα.

    Τα θερμαινόμενα καθίσματα και μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μνήμης για το κάθισμα του οδηγού, διατίθενται προαιρετικά για όλες τις παραλλαγές καθισμάτων. Η οσφυϊκή στήριξη μπορεί να προστεθεί στα σπορ καθίσματα και τα αντίστοιχα M. Η προαιρετική λειτουργία μασάζ είναι επίσης διαθέσιμη για τα σπορ καθίσματα. Ο κεντρικός αερόσακος οδηγού-συνοδηγού προσφέρεται τώρα στάνταρ για να ενισχύσει περαιτέρω την προστασία των επιβατών. Αναδιπλώνοντας τις πλάτες των πίσω καθισμάτων, ο αποθηκευτικός χώρος στο χώρο φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από τα 380 στα 1.200 λίτρα (BMW 120, BMW 120d: 300 – 1.135 λίτρα).

    Οι επιφάνειες και τα στοιχεία διακόσμου υψηλής ποιότητας, ο επανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display υπογραμμίζουν την προοδευτική, premium ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 10,25” και μια οθόνη ελέγχου 10,7”. Ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων στο cockpit έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη συνεπή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Ο κλιματισμός στη νέα BMW Σειρά 1 ελέγχεται επίσης ψηφιακά. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ σπορ τιμονιού, διατίθεται επίσης ένα παρόμοια ανασχεδιασμένο δερμάτινο τιμόνι M, το οποίο αποτελεί μέρος του M Sport Package και διαθέτει paddles αλλαγής ταχυτήτων για χειροκίνητες αλλαγές.

    Οι θερμικοί κινητήρες είναι 3κυλινδροι και 4κύλινδροι  ανήκουν στην τελευταία γενιά αρθρωτών μηχανικών συνόλων του BMW Group. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.5lt/170PS της νέας BMW 120  και ο τετρακύλινδρος diesel της νέας BMW 120d 2.0lt/163PS  συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, η οποία ενισχύει τόσο την αποδοτικότητα όσο και την άμεση παροχή ισχύος. Όλες οι κινητήριες μονάδες συνεργάζονται στάνταρ με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη. Με μέγιστη ισχύ 125 kW/170 hp, το σύστημα κίνησης της νέας BMW 120 προσφέρει επιτάχυνση από 0 στα 100 km/h σε 7,8 δευτερόλεπτα. Η νέα BMW 120d αποδίδει ισχύ 120 kW/163 hp και εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η BMW 118d, η οποία επίσης χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο αποδίδει 110 kW/150 hp και ολοκληρώνει την ίδια επιτάχυνση σε 8,3 δευτερόλεπτα. Τέλος στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M135 xDrive με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 221 kW/300 hp. Διαθέτει στάνταρ το προσαρμοζόμενο πλαίσιο Adaptive M Chassis με σπορ σύστημα διεύθυνσης και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης επιταχύνοντας από 0 στα 100 km/h σε 4,9 δευτερόλεπτα.

    Η ευελιξία, η ακρίβεια του συστήματος διεύθυνσης και η δυναμική στις στροφές της νέας BMW Σειράς 1 ενισχύονται χάρη στην ακαμψία της δομής του αμαξώματος και της σύνδεσης του πλαισίου. Η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου περιλαμβάνει βελτιστοποιημένη κινηματική, βάσεις στήριξης για τις αντιστρεπτικές δοκούς με υψηλή προφόρτιση και νέα τεχνολογία αμορτισέρ. Η γωνία κάστερ των μπροστινών τροχών έχει αυξηθεί κατά 20%, εξασφαλίζοντας βελτιστοποιημένη αίσθηση του τιμονιού. Εκτός από τον άμεσα ελεγχόμενο περιορισμό της ολίσθησης των τροχών, η νέα BMW Σειρά 1 διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο σύστημα πέδησης και ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών (BMW M135 xDrive: 18 ιντσών) στον βασικό εξοπλισμό της.

    Η νέα BMW Σειρά 1 διαθέτει την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό και άνετο χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος. Η νέα αρχική οθόνη εμφανίζει εικονίδια λειτουργιών κάθετα τοποθετημένα στο ίδιο επίπεδο. Το «QuickSelect» εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται μετάβαση σε υπομενού. Το νέο BMW iDrive έχει σχεδιαστεί στοχευμένα για χειρισμό μέσω αφής και φωνητικό έλεγχο. Βασίζεται στο BMW Operating System 9, το οποίο παρέχει επίσης τη βάση για μια ιδιαίτερα εξατομικευμένη επιλογή πρόσθετων ψηφιακών υπηρεσιών. Οι ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού επιτρέπουν την ενσωμάτωση νέων και βελτιωμένων λειτουργιών στο όχημα. Με το BMW ConnectedDrive Upgrades, οι πελάτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν επιλεγμένες λειτουργίες δωρεάν για ένα μήνα και στη συνέχεια να τις παραγγείλουν για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Το νέο BMW Digital Premium για τη νέα BMW Σειρά 1 διατίθεται επίσης στο BMW ConnectedDrive Store.

    Το BMW Digital Premium επιτρέπει τη χρήση ειδικών για κάθε χώρα εφαρμογών, όπως streaming μουσικής και βίντεο, ειδήσεις ή gaming, στο πλαίσιο μιας συνδρομής. Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης τη χρήση δεδομένων για όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις εφαρμογές που περιέχονται στο BMW ConnectedDrive Store. Το BMW Digital Premium επεκτείνει τις λειτουργίες του συστήματος πλοήγησης BMW Maps και την επιλογή των My Modes και του φωτισμού για το animation καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού. Σε επιλεγμένες χώρες, το BMW Digital Premium επιτρέπει επίσης την ψηφιακή πληρωμή των τελών στάθμευσης και των λογαριασμών καυσίμου από το όχημα. Η ενσωμάτωση smartphone με Apple CarPlay και Android Auto διατίθεται στάνταρ στη νέα BMW Σειρά 1. Το BMW ID και το My BMW App προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο εξατομίκευσης της εμπειρίας. Το BMW Digital Key Plus με ασύρματη τεχνολογία ultra-wideband (UWB) για συμβατά smartphones με λειτουργικά συστήματα iOS ή Android και το Apple Watch μπορεί επίσης να ρυθμιστεί προαιρετικά μέσω του My BMW App.

    Διαβάστε επίσης

    F1: Ιδού τα μονοθέσια του 2026!



    ΣΧΟΛΙΑ