• Διεθνής πολιτική

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία για τα F 16 – Κοντά στην αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών

    Μάθιου Μίλερ, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών

    Μάθιου Μίλερ, Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών


    Ένα βήμα πριν από την αγορά των τελευταίας γενιάς μαχητικών αεροσκάφων F-16 Block 70 είναι πλέον η Τουρκία, καθώς, ύστερα από μακροχρόνιες, επίμονες και σκληρές διαπραγματεύσεις, υπέγραψε την επιστολή αποδοχής για την πώληση από τις ΗΠΑ.

    «Η Τουρκία υπέγραψε την επιστολή αποδοχής των πωλήσεων F-16», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Μάθιου Μίλερ, δήλωσε πως «η Τουρκία υπέγραψε την προσφορά και την επιστολή αποδοχής για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-16».

    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Τουρκία θα αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού F-16.

    Νωρίτερα, η αμερικανική πλευρά είχε κάνει λόγο για «σημαντικό βήμα προόδου», αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

    Σε ανάρτησή του στο «Χ», ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, δήλωσε πως «ένα σημαντικό βήμα προόδου έγινε σήμερα προκειμένου η Τουρκία να αγοράσει τα τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 70 και να εκσυγχρονίσει τον υπάρχοντα στόλο της F-16».

    Διαβάστε επίσης:

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις από το VMRO ότι η Βόρεια Μακεδονία θα παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή πορεία

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Μονή της Χώρας: Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να σεβαστεί την ποικιλόμορφη ιστορία της

    EKT: H Λαγκάρντ προσγείωσε τις αγορές- Τα στοιχήματα για τις επόμενες μειώσεις

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ