• Business

    Euroxx Χρηματιστηριακή για Mytilineos: Νέα εταιρική ταυτότητα, υψηλότερη αξία για τη μετοχή

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Mytilineos

    Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και CEO της Metlen


    H Euroxx Χρηματιστηριακή η αναλύτρια Φανή Τζιουκαλιά αναβαθμίζουν το μοντέλο τους για τη για Mytilineos και επαναλαμβάνουν τη θετική τους σύσταση με νέα τιμή στόχο τα 48,2 ευρώ ανά μετοχή από 48 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως, το οποίο προσφέρει ένα ελκυστικό δυναμικό ανόδου 30%.

    «Θεωρούμε ότι η Metlen βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης, τόσο με τμήματα ενέργειας και μετάλλων (Energy & Metals) να εκμεταλλεύονται τους ούριους ανέμους της αυξημένης ζήτησης για αλουμίνιο και έργα ΑΠΕ.

    Η πρόσφατη συμφωνία με τη ΔΕΗ ενισχύει την ‘αφήγηση’ γύρω από το μοντέλο εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας σημαντική ορατότητα για τις ταμειακές ροές κατά τη διάρκεια των επόμενων 2-3 ετών, κατά την άποψή μας», εξηγεί η αναλύτρια της Euroxx.

    «Το νέο όνομα και η νέα εταιρική ταυτότητα διατηρεί τη δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη, η Mytilineos ή πλέον Metlen Energy & Metals, βάζει πλώρη για διπλή εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και τον δείκτη FTSE 100.

    Το αφήγημα παραμένει ισχυρό, κατά την άποψή μας, στο πλαίσιο των θετικών προοπτικών για το αλουμίνιο και την επέκταση των σχετικών με την ενέργεια δραστηριοτήτων, εστιάζοντας στον αυστηρό έλεγχο του κόστους και στις συγχωνεύσεις και εξαγορές προστιθέμενης αξίας που θα προωθήσουν περαιτέρω ενισχύουν την κάθετη ολοκλήρωση και την αύξηση των κερδών ανά μετοχή», συνεχίζει η Τζιουκαλιά.

    «Τα EBITDA θα φθάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ το 2026. Ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των EBITDA σε ευμετάβλητους καιρούς έχουν απαντηθεί, κατά την άποψή μας, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο να καθοδηγεί για EBITDA 1,0-1,2 δισ. ευρώ στο μέλλον με καθαρά κέρδη στην ανώτερη ζώνη ενός επιπέδου 600-700 εκατ. ευρώ.

    Για το 2024, υποθέτουμε τα EBITDA να φτάσουν τα 1,1 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 7,1%, ή αλλιώς 661 εκατ. ευρώ σε συνολικό επίπεδο.

    Η δυναμική των επενδύσεων παραμένει ισχυρή, ενώ η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία από το πρόγραμμα εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων ανακουφίζει τις ανάγκες χρηματοδότησης, με τον καθαρό δανεισμό να είναι άνετα κάτω από τις 1,6 φορές το 2025», καταλήγει η Euroxx Χρηματιστηριακή.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΛΠΕ: Το νέο placement του 20%, η Mytilineos, o Μητσοτάκης και ο Λάτσης – Όλο το παρασκήνιο

    Ευάγγελος Μυτιληναίος: O Mytilineos γίνεται METLEN – Θα κατακτήσουμε νέες κορυφές

    Morgan Stanley για Mytilineos: Η σημασία του rebranding σε «Metlen»



    ΣΧΟΛΙΑ