• Μετοχές

    Optima Bank για Intralot: O όμιλος «αντεπιτίθεται» – Aγοράστε τη μετοχή με στόχο τα €1,55

    Σωκράτης Κόκκαλης (intralot)

    Σωκράτης Κόκκαλης


    Η Optima Bank και ο Πέτρος Τσούρτης εξηγούν ότι η Intralot είναι ένας από τους παγκόσμιους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας για λοταρίες και φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών και έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά λοταρίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Επιπλέον, λειτουργεί αθλητικά στοιχήματα στην Αργεντινή και την Τουρκία και υπηρεσίες παρακολούθησης VLT στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Η τιμή στόχος που προτείνει για τη μετοχή είναι τα 1,55 ευρώ με σύσταση αγοράς.

    «Η αναδιάρθρωση αποδίδει καρπούς, εξηγεί η Optima. Η Intralot έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και ξεκίνησε το 2019 να αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της και το υψηλό επίπεδο χρέους της.

    Σε αυτό το φάσμα, ο όμιλος έχει αποχωρήσει από τις αναδυόμενες αγορές και από τις δραστηριότητες με άδεια και έχει μετατοπίσει την εστίασή του στις τεχνολογικές υπηρεσίες και σε τρεις κάθετους τομείς (λοταρία, παρακολούθηση VLT, αθλητικό στοίχημα).

    Επιπλέον, αποπλήρωσε πλήρως τα ομόλογα του Σεπτεμβρίου 2024, καθώς άντλησε 135 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τον Οκτώβριο του 2023, 130 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης εισηγμένου εταιρικού ομολόγου στο ΧΑ τον Φεβρουάριο του 2024 και 100 εκατ. ευρώ μέσω κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με πέντε ελληνικές τράπεζες», επισημαίνει ο Τσούρτης.

    Αναφορικά με την αποτίμηση της μετοχής, η σύσταση είναι Buy με στόχο τιμής τα 1,55 ευρώ, υποδηλώνοντας ένα ισχυρό περιθώριο ανόδου 36%. Η αποτίμησή μας βασίζεται σε ένα μείγμα 50/50 μεταξύ DCF (τιμής στόχος: 1,52 ευρώ ανά μετοχή) και αποτίμησης από τις ομοειδείς εταιρείες (τιμής στόχος: 1,57 ευρώ ανά μετοχή).

    Η μετοχή διαπραγματεύεται επί του παρόντος 7,4 φορές τον δείκτη EV/EBITDA του 2024, με ουσιαστική έκπτωση 33% σε σχέση με τις παγκόσμιες εταιρείες και 6,9 φορές EV/EBITDA 2025, με έκπτωση 31% σε σχέση με τους ομολόγους της.

    Ωστόσο, το discount διευρύνεται περαιτέρω στο 43% όταν συγκρίνουμε την Intralot με εταιρείες με καθαρή ταμειακή θέση (διάμεση τιμή EV/EBITDA το 2024 στις 13,0 φορές), υποδεικνύοντας ότι αν η Intralot συνεχίσει να απομοχλεύει τον ισολογισμό της, υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για επαναξιολόγηση.

    Με το δικό μας στόχο τιμής, η μετοχή θα έχει κεφαλαιοποίηση 934,3 εκατ. ευρώ και θα διαπραγματεύεται με EV/EBITDA για φέτος 9,3 φορές, με έκπτωση 16% σε σχέση με τους παγκόσμιους ανταγωνιστές της», υπογραμμίζει ο αναλυτής της Optima Bank.

    «Προβλέπουμε ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων 5,1%, EBITDA 5% και καθαρών κερδών 53% κατά την περίοδο 2023-2027, υποθέτοντας οργανική ανάπτυξη από τις υφιστάμενες συμβάσεις και την ανάθεση μόνο μιας νέας σύμβασης το 2025. Επιπλέον, προβλέπουμε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να παράγει ελεύθερες ταμειακές ροές με μέσο ετήσιο ρυθμό 8,5% την ίδια περίοδο και να συνεχίσει την απομόχλευση με το καθαρό χρέος/EBITDA στις 1,3 φορές το 2027 από 2,6 φορές το 2023», συνεχίζει η Optima Bank.

    «Οι ανοδικοί καταλύτες για τη μετοχή είναι: α) η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ, την Αργεντινή και την Τουρκία, β) η ανάθεση νέων συμβάσεων σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ και γ) η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον παγκόσμιο τομέα τυχερών παιχνιδιών.

    Ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ, ο όμιλος έχει ισχυρά ερείσματα εκεί με παρουσία σε 11 πολιτείες. Οι ΗΠΑ αποτελούν τη βασική αγορά του ομίλου (45% των εσόδων) και προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στον τομέα των λαχείων όσο και στον τομέα της παρακολούθησης των VLT, καθώς α) αρκετές συμβάσεις λαχείων θα λήξουν την περίοδο 2024-2026, β) η αγορά των online λαχείων είναι με μικρή διείσδυση (μόλις το 7% της αγοράς είναι online έναντι πάνω από 30% στην ΕΕ) και γ) τα VLT είναι νόμιμα μόνο σε 5 Πολιτείες, προσφέροντας μεγάλες ευκαιρίες για τα συστήματα παρακολούθησης των VLT.

    Στον αντίποδα, οι βασικοί καθοδικοί κίνδυνοι είναι: α) η απώλεια υφιστάμενων συμβάσεων, β) η αποτυχία να κερδηθούν νέες συμβάσεις, γ) ο κίνδυνος συναλλαγματικών ισοτιμιών και επιτοκίων, δ) ο νομικός κίνδυνος και ε) η εντατικοποίηση του ανταγωνισμού», καταλήγει η τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Απόβαση στα “Ποσειδώνια” 16 Νηολογίων για την προσέλκυση των Ελλήνων εφοπλιστών

    Νοval Property: Έναρξη συνεδρίασης στο Χ.Α.

    Δικαστική απόφαση βόμβα: Τα McDonald’s έχασαν το σήμα «Big Mac» στην ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ