• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε θετικό έδαφος επέστρεψε ο Dow Jones, στην αγορά εργασίας ξανά τα βλέμματα

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι τρείς κύριοι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται ξανά στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.711,29 μονάδες με άνοδο 0,36%, ο S&P 500 στις 5.291,34 μονάδες με κέρδη 0,15% ενώ ο Nasdaq  στις 16.857,05 μονάδες με άνοδο 0,17%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη  μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν και οι τρείς κύριοι δείκτες της Wall Street την Τρίτη, με το ενδιαφέρον της αγοράς να στρέφεται ξανά στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ. (2,36%) και Boeing (2,20%), ενώ με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι Cisco Systems (1,65%), UnitedHealth Group (1,61%), Coca-Cola (1,59%), Procter & Gamble (1,43%), Verizon (1,42%), Walmart (1,15%) και McDonald’s (1,10%).

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες από τις μετοχές του δείκτη σημείωσαν οι Dow (-1,64%), JPMorgan Chase (-1,33%), Caterpillar (-1,19%) και 3M (-1,16%).

    Εκτός του Dow Jones, συνεχίστηκε η ανοδική πορεία της Nvidia, κλείνοντας στο  +1,25% και δίνοντας ξανά ώθηση στις τεχνολογικές μετοχές. Αντίθετα, η βουτιά του πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έπληξε ξανά τις πετρελαϊκές μετοχές.

    Η Wall Street εστιάζει πλέον την προσοχή της στην κρίσιμη έκθεση για τις μισθοδοσίες εκτός γεωργικού τομέα για τον Μάιο την Παρασκευή. Οι επενδυτές θέλουν μια αγορά εργασίας αρκετά αδύναμη ώστε να επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια, αλλά όχι υπερβολικά ασθενής  ώστε να κεντρίσει τις ανησυχίες για μια πιθανή ύφεση.

    Οι επενδυτές ανέλυσαν επίσης τα στοιχεία της Πέμπτης από την αγορά εργασίας. Τα στοιχεία για την απασχόληση από το Υπουργείο Εργασίας έδειξαν 8,059 εκατομμύρια κενές θέσεις τον Απρίλιο, το χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από τρία χρόνια. Μια εκτίμηση από τον Dow Jones έκανε λόγο για 8,4 εκατομμύρια ανοίγματα.

    Πλέον η αγορά τιμολογεί με σχεδόν 62% την πιθανότητα δύο μειώσεων επιτοκίων φέτος, από περίπου 36% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

    Διαβάστε επίσης

    New York Times: Η Ρωσία κατέστρεψε 210.000 σπίτια στην Ουκρανία

    Warner Bros. Discovery: Αυξάνει τη βασική συνδρομή στην υπηρεσία ΜΑΧ λίγο πριν την επιστροφή του «House of the Dragon»

    LAMDA Development: Πυρετώδεις οι ρυθμοί εργασιών στον Ελληνικό – 30 γερανοί καθημερινά στο εργοτάξιο



    ΣΧΟΛΙΑ