• Το νέο placement του 20% των ΕΛΠΕ, o Μητσοτάκης, o Μυτιληναίος και ο Λάτσης, η αυτοδιάψευση του Σκλήκα των ΕΛΤΑ, το «τρέξιμο» της Βρεττού, οι κόρες των εφοπλιστών εν δράσει, ο Οικονόμου με t-shirt και ένα quiz με τον φρεσκοχωρισμένο tycοon

    Δεν αντιλαμβάνομαι, πράγματι, τον εκνευρισμό του CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρη Σκλήκα, ο οποίος κατηγόρησε το mononews για αήθη επίθεση, επειδή δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για την επιστολική ψήφο.

    Wiseman
    image
    Wiseman

    Περιεχόμενα

    ΤΕΝΕΡΓ: Σοβαρή

    Αγαπητοί αναγνώστες, χθες η αγορά πήγε καλά και ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 1,1%.

    Εξαιρετική συμπεριφορά είχαν οι μετοχές της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 της Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 και της Εθνικής ΕΤΕ 0% 7,87

    Σοβαρή η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 που έκλεισε με κέρδη στα 18,31 ευρώ.

    Άπαντες αναμένουν τη συμφωνία με τη MASDAR, καθώς με τη δημόσια πρόταση που θα ακολουθήσει, θα απελευθερωθεί ρευστότητα μεταξύ 160 και 180 εκατ. ευρώ από τους θεσμικούς επενδυτές.

    Η ρευστότητα εκτιμάται ότι θα κατευθυνθεί σε άλλες μετοχές.

     

    ΕΛΠΕ: Το νέο placement του 20% – Όλο το παρασκήνιο

    Σε λίγες ημέρες και για την ακρίβεια στις 7 Ιουνίου του 2024, συμπληρώνονται 6 μήνες από την ημέρα που ΤΑΙΠΕΔ και Paneuropean OIL από κοινού, παραχώρησαν το 10% των μετοχών των ΕΛΠΕ, μέσω placement.

    Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επισημανθεί ότι στους όρους του placement, περιλαμβάνονταν η υποχρέωση των δυο πλευρών να μην το επαναλάβουν (lock up period) για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

    Στο placement που διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, ο όμιλος Mytilineos και προσωπικά ο επικεφαλής του Ευάγγελος Μυτιληναίος εξαγόρασαν συνολικά το 1% των μετοχών των ΕΛΠΕ.

    Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του mononews.gr, από εκείνη την ημέρα έως σήμερα,  το ποσοστό αυτό έχει ανέλθει στο 3%.

    Όπως πληροφορείται το mononews.gr, τούτες τις ώρες φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη σε πολλαπλά επίπεδα, ραγδαίες πολιτικές και επιχειρηματικές εξελίξεις που δεν αποκλείεται να μεταβάλουν το τοπίο στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ότι αυτό και να συνεπάγεται για την πολιτική της εισηγμένης.

    Αμέσως μετά την 7η Ιουνίου, οι δυο βασικοί μέτοχοι των ΕΛΠΕ, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ που κατέχει το 31,18% και η Paneuropean Oil (Σπύρος, Μαργαρίτα και Μαριάννα Λάτση) που κατέχει 40,41%, δύνανται  να προχωρήσουν σε νέο placement.

    Πληροφορίες αναφέρουν πράγματι οι δυο μέτοχοι βρίσκονται σε διαβουλεύσεις μεταξύ τους, να πραγματοποιήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα νέο placement της τάξης του 20%.

    Δεν είναι σαφές πότε μπορεί να γίνει αυτό καθώς εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες.

    Το νέο placement μπορεί να διενεργηθεί με δυο τρόπους.

    Είτε με auction προκειμένου να αγοράσει το ποσοστό ένας ενδιαφερόμενος είτε με την κλασσική διαδικασία του βιβλίου προσφορών, και τη συμμετοχή πολλών θεσμικών κεφαλαίων.

    Εάν αποφασιστεί η διαδικασία του auction, που θεωρείται αυτή την ώρα περισσότερο πιθανή, τότε θα ακολουθηθεί το μοντέλο Alpha Bank.

    Δηλαδή, όταν προ μηνών το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πούλησε το 9,9% των μετοχών της τράπεζας στην ιταλική UNICREDIT.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν τις προσφορές τους και το ποσοστό θα κατοχυρωθεί σε όποιον δώσει το υψηλότερο τίμημα.

     

    Mytilineos: Ενδιαφέρον για το 20%

    Όπως αναφέρουν τώρα συγκεκριμένες πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο επικεφαλής της Mytilineos Ευάγγελος Μυτιληναίος εμφανίζεται ως ενδιαφερόμενος για το ποσοστό του 20% των ΕΛΠΕ.

    Ήδη η Μytilineos, σύμφωνα με πηγές που δεν επιδέχονται ουδεμίας  αμφισβήτησης, κατέχει στο χαρτοφυλάκιο της το 3% των μετοχών, συνολικής αξίας 78 εκατ. ευρώ.

    Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ανέρχεται στα 2,61 δισ. ευρώ.

     

    Τι λέει ο Μητσοτάκης και τι ο Λάτσης

    Κρίσιμη παράμετρος σε αυτό το deal είναι τι πιστεύουν κυβέρνηση και όμιλος Λάτση.

    Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου με γνώσεις των διαδικασιών αναφέρουν ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είχε αντίρρηση να πωλήσει το ΤΑΙΠΕΔ μέρος των μετοχών που κατέχει στην εισηγμένη».

    «Ο Μητσοτάκης το θεωρεί λογικό και εύλογο» σημειώνουν πηγές  με γνώσεις.

    Επιπρόσθετα στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να βρίσκεται και ο μέτοχος της Pan European, ο 78 χρόνος Σπύρος Λάτσης (γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1946) ο οποίος ελέγχει το 1/3 των μετοχών της.

    Συνομιλητές του επισημαίνουν ότι «ο Λάτσης θα έβλεπε θετικά το ενδεχόμενο αργής η ταχείας αποεπένδυσης από τα ΕΛΠΕ».

    Εδώ όμως ανακύπτει ένα θέμα το οποίο όμως δεν φαίνεται να είναι ανυπέρβλητο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

    Οι σχέσεις Σπύρου Λάτση και Μαριάννας Λάτση εδώ και κάποια χρονιά έχουν «διαταραχθεί» και δεν έχουν επανέλθει ακόμα.

    Τα δυο αδέλφια «συγκρούστηκαν» το 2020 με αφορμή διαφωνία τους στο θέμα της διοίκησης της Lamda Development.

    Σε αντίθετη κατεύθυνση κινείται η πάντα χαμηλών τόνων Μαργαρίτα Λάτση.

    Διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και  με τα δυο της αδέλφια.

    Όπως έχει δείξει και το παρελθόν ο Σπύρος Λάτσης εχει την απόλυτη ευθύνη των επενδύσεων της οικογένειας και, φανερά τουλάχιστον δεν υπάρχει διαφωνία από την πλευρά της Μαργαρίτας.

    Πρακτικά μπορεί ο Σπύρος και Μαργαρίτα να συμφωνούν σε θέματα στρατηγικής, όμως υπάρχει πάντα η διαφορετική θέση της Μαριάννας.

    Πηγές με γνώσεις των διαδικασιών εκτιμούν « το εμπόδιο της κ. Μαριάννας μπορεί να καταρριφθεί μελλοντικά αλλα αυτή την ώρα υπάρχει διαφωνία».

    Φυσικά Σπύρος Λάτσης και Μαργαρίτα Λάτση με δεδομένο ότι η Paneuropean τους ανήκει κατά τα 2/3 μπορούν να ρευστοποιήσουν την θέση τους, χωρίς να πειραχτεί το ποσοστό της Μαριάννας.

    Ουδείς γνωρίζει εάν πράγματι το placement που έγινε τον Δεκέμβριο του 2023, υπήρξε συμφωνία και της Μαριάννας Λάτση.

     

    Mytilineos για το 20% χωρίς τη συνδρομή άλλων εφοπλιστών

    Είναι δεδομένο ότι σε αυτή τη διαδικασία, της πώλησης του 20% των ΕΛΠΕ, ο επικεφαλής της Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 Ευάγγελος Μυτιληναίος, θα βρεθεί χωρίς τη συνδρομή άλλων ιδιωτικών κεφαλαίων.

    Άλλωστε υπάρχουν τρόποι να βρεθούν.

    Παλαιότερες φήμες ανάφεραν ότι είχε συγκροτήσει για το θέμα των ΕΛΠΕ «consortium» με τον εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη.

    Ακόμα και να ίσχυε αυτό τότε, στην παρούσα φάση πηγές με γνώσεις αναφέρουν ότι η «Mytilineos αναμένεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 20% των ΕΛΠΕ, χωρίς συμμαχίες».

    Διαβάστε περισσότερα σε άλλη σελίδα του mononews.gr

     

    Intrakat: Αποχωρεί μέτοχος

    Την προηγούμενη εβδομάδα και για την ακρίβεια την Παρασκευή σας ενημερώσαμε ότι η WINEX (των Εξάρχου, Μπάκου, Καϋμενάκη) απέκτησε μέσω πακέτου περίπου 2,3 εκατ. μετοχές της Intrakat.

    Οι μετοχές αποκτήθηκαν στην τιμή των 5,15 ευρώ.

    Πράγματι χθες με ανακοίνωση της η εταιρεία επιβεβαίωσε την είδηση.

    Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ο πωλητής του πακέτου ανήκει στις φίλιες δυνάμεις της διοίκησης.

    Εν τω μεταξύ και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε και πάλι να αλλάξουν χέρια και άλλα πακέτα της εισηγμένης.

    Κάποιος μέτοχος (λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων) αποχωρεί και τα χαρτιά του θα αγοραστούν από νυν μετόχους της εταιρείας.

    Ο μέτοχος που αποχωρεί, για να μην μπερδευόμαστε, δεν είναι εφοπλιστής.

     

    Σκλήκας 1: Η… διάψευση διά της επιβεβαίωσης του mononews

    Δεν αντιλαμβάνομαι, πράγματι, τον εκνευρισμό του CEO των ΕΛΤΑ, Γρηγόρη Σκλήκα, ο οποίος κατηγόρησε το mononews για αήθη επίθεση, επειδή δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ για την επιστολική ψήφο.

    Και μάλιστα δημοσιεύσαμε αυτά που και ο ίδιος μας είχε πει, αλλά και που επιβεβαίωσε με την χθεσινή απάντησή του με την οποία υποτίθεται ότι μας… διέψευδε.

    Ότι δηλαδή έχει παραληφθεί το 85% των επιστολικών ψήφων κι ότι η διαδικασία συνεχίζεται.

    Σημειωτέον, έληξε χθες και θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πόσοι από τους 31 χιλιάδες ψηφοφόρους κατάφεραν να στείλουν την ψήφο τους με κούριερ των ΕΛΤΑ και της ACS που εκ των υστέρων μάθαμε ότι εμπλέκεται στη διαδικασία.

    Δεν καταλαβαίνουμε επίσης σε ποιο σημείο επιτιθέμεθα στον κ. Σκλήκα και στα ΕΛΤΑ όταν αυτό που κάνουμε είναι να δημοσιεύουμε καταγγελίες πολιτών οι οποίοι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού με κούριερ (όχι με δική τους υπαιτιότητα) και αδυνατούν να αφήσουν την εργασία τους για να τρέχουν στο Ταχυδρομείο.

    Όταν μέχρι χθες ήταν στον «αέρα» 31 χιλιάδες επιστολικές ψήφοι (το 15%) δεν φταίει το mononews γι’ αυτό, ούτε βεβαίως οι ψηφοφόροι.

    Ή μήπως δεν ισχύουν τα περί «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά των ΕΛΤΑ αλλά και στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πελατών που οδήγησε σε πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ;

     

    Σκλήκας 2: Το γαρ πολύ της θλίψεως…

    Κι επειδή το… γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, σας παραθέτουμε και το απόσπασμα της απάντησης του κ. Σκλήκα για την ψηφοφορία: «Η ψηφοφορία είναι προσωπική και η διαδικασία της επιστολικής ψήφου δεν είναι δεσμευτική – καθώς δίνεται η δυνατότητα στους εκλογείς να ψηφίσουν με φυσική παρουσία την ημέρα των εκλογών ή να μην ψηφίσουν καθόλου».

    Σοβαρά τώρα;

    Στέλεχος δημόσιου οργανισμού λέει ότι μπορεί οι ψηφοφόροι να μην ψηφίσουν κιόλας επειδή δεν κατάφεραν να στείλουν την επιστολική ψήφο;

    Προτροπή σε αποχή είναι από τον κ. Σκλήκα;

    Α, και κάτι ακόμη.

    Εταιρεία όπως τα ΕΛΤΑ όπου μπαίνεις στην ιστοσελίδα στο γραφείο τύπου, να διαβάσεις τα δελτία τύπου και τα τελευταία νέα και βλέπεις ότι η τελευταία δημοσίευση έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2023, αν μη τι άλλο δεν δείχνει σοβαρότητα από τη διοίκηση Σκλήκα….

     

    Βρεττού (Attica): «Τρέξιμο» για τον 5ο πυλώνα

    Μετά τις ευρωεκλογές «τρέχουμε» για τη συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας, αναφέρει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος στον Wiseman.

    Και το λέει διότι η επόμενη θα είναι εβδομάδα εξελίξεων, καθώς η CEO της Attica Bank Ελένη Βρεττού αναμένεται να παραδώσει στον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, το σχέδιο συγχώνευσης με την Παγκρήτια, δρομολογώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα.

    Παράλληλα, έχει μετρηθεί και η επίπτωση στους κεφαλαιακούς δείκτες των δύο τραπεζών, καθώς σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης της DBRS, ο λογαριασμός για τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν είναι της τάξης των 600 εκατ. ευρώ (όπως είχε αποκαλύψει το mononews), ανάλογο δηλαδή  με τις προβλέψεις της τράπεζας, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές υπογραμμίζουν στο mononews ότι η αύξηση κεφαλαίου είναι πλήρως εξασφαλισμένη.

    Παράλληλα Attica και Παγκρήτια θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες και τα αιτήματα τους για την ένταξη των τιτλοποιήσεων «κόκκινων» δανείων –ύψους περί τα 3 δισ. ευρώ – στον «Ηρακλή 3».

    Στόχος και της  ΤτΕ, που πίστεψε στην ικανότητα της Ελένης Βρεττού για την εξυγίανση της τράπεζας, είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα που θα χρηματοδοτεί τις αναπτυξιακές ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

     

    Γιατί δεν προβληματίζει η πτώση των τραπεζικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα

    Το MSCI rebalancing και τις συνεπαγόμενες παθητικές πωλήσεις που πραγματοποίησαν index funds δείχνουν παράγοντες της αγοράς ως την αιτία των απωλειών της τάξης 3% – 9% που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι τραπεζικές μετοχές.

    «Κύριο μέλημα των index funds είναι να αντικατοπτρίζουν στα ETFs και τα αμοιβαία κεφάλαια που προσφέρουν στους πελάτες τους την εικόνα του δείκτη και ως εκ τούτου οι εντολές αγορών και πωλήσεων που δίνουν είναι «τυφλές».

    Υπ’ αυτό το πρίσμα μπορεί να ιδωθεί και η πτώση των τραπεζικών μετοχών της προηγούμενης εβδομάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εξήγηση αυτή αποδεικνύεται από τρία στοιχεία:

    1. Η πτώση των τιμών των τραπεζικών μετοχών ήταν αντιστρόφως ανάλογη της χρηματιστηριακής τους αξίας, με την Eurobank – που έχει και την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση – να σημειώνει πτώση 3% και την Alpha Bank – με τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση μεταξύ των τραπεζών – να σημειώνει πτώση 9%.
    2. Οι συναλλαγές σε πακέτα δεν έδειξαν ούτε έναν μεγάλο πωλητή, ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η αγορά παραγώγων, όπου δεν υπήρξε αξιόλογη κίνηση, με τις θέσεις των επενδυτών να παραμένουν σταθερά long.
    3. Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε χθες ισχυρή άνοδο, με τη μετοχή της Alpha Bank, που είχε τις μεγαλύτερες απώλειες την περασμένη εβδομάδα, να ξεχωρίζει κερδίζοντας σημαντικό έδαφος και αποδεικνύοντας ακριβώς την τεχνητή πτώση των προηγούμενων ημερών.

    Μία πρόσθετη παράμετρο της πτώσης των τραπεζικών μετοχών έδωσε η Goldman Sachs, η οποία σε σχετικό report απέδωσε τις χρηματιστηριακές απώλειες στην αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου το τελευταίο διάστημα.

    Η επενδυτική τράπεζα τονίζει, ωστόσο, ότι η έγκριση των μερισμάτων από τον SSM, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, θα λειτουργήσει ως καταλύτης, ειδικά για τις μετοχές της Alpha Bank και Πειραιώς όπου ο πήχης των προσδοκιών είναι πιο χαμηλά.

    «Η ολοκλήρωση του MSCI rebalancing αναμένεται να αποκαταστήσει την ηρεμία και οι συνεχιζόμενες εντολές αγοράς θα υπερισχύσουν έναντι των παθητικών πωλητών, πράγμα που είδαμε και στη χθεσινή συνεδρίαση.

    Ειδικά στις περιπτώσεις που οι αποτιμήσεις «βγάζουν μάτι» βάσει θεμελιωδών μεγεθών και multiples, αναμένεται δυναμική επάνοδος στις προηγούμενες τιμές», αναφέρουν πηγές της αγοράς.

    Ενισχυτικά σε αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσει και η ενεργοποίηση εργαλείων στήριξης, όπως η επαναγορά μετοχών που εξήγγειλε η Alpha Bank και η οποία δεν έχει αποτυπωθεί στο ταμπλό.

     

    Το γερμανικό «κανόνι» και οι ελληνικές αγωνίες

    Επί ποδός βρίσκονται Έλληνες επιχειρηματίες και θεσμικοί παράγοντες για να δουν πόσο και πώς θα επηρεαστεί η χώρα από την πτώχευση του τρίτου μεγαλύτερου tour operator του κόσμου.

    Η FTI κατέβασε ρολά πέντε χρόνια μετά την πτώχευση της Thomas Cook, με τα θεσμικά όργανα της Ελλάδας να ανεβάζουν μανίκια από σήμερα για να διαπιστώσουν πού αναμένονται ακυρώσεις και πόσο θα πλήξουν τον ελληνικό τουρισμό κατά τη διάρκεια μίας χρονιάς ρεκόρ.

    Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες εκτιμήσεις, η FTI έχει ισχυρή παρουσία σε Κρήτη και νότια Ελλάδα, όπου υπάρχει ανησυχία και για το πώς θα αναχωρήσουν με ασφάλεια οι τουρίστες από αυτούς τους προορισμούς.

    Αναμένεται επίσης να φανεί αν θα οριστεί διαχειριστής στον γερμανικό κολοσσό και αν θα εκτελέσει μέρος του ανεκτέλεστου της FTI και στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με ενημέρωση του FTI αυτή τη στιγμή 7.500 τουρίστες σε περίπου 250 ξενοδοχεία βρίσκονται στη χώρα, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Χατζή, να συνιστά ψυχραιμία για τη διαχείριση της κρίσης.

     

    Πώς Στάσσης και Ξιφαράς μας γλίτωσαν από το «ηλεκτροσόκ»

    Έκπτωση στα πράσινα τιμολόγια στο 38% έκανε ο Γιώργος Στάσσης και η ΔΕΗ για να συγκρατήσουν την «εκρηκτική» τιμή κιλοβατώρας στο ρεύμα τον τρέχοντα μήνα.

    Η  αγορά είδε πρωτοφανείς αυξήσεις από 12% έως 70% τον Ιούνιο.

    Στα 11,898 λεπτά ανά kWh πουλάει η ΔΕΗ που είναι και η φθηνότερη, με δεύτερη φθηνότερη το «Φυσικό Αέριο ΕΕΕ» που ανήκει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας με CEO τον Κώστα Ξιφαρά.

    Τις μεγάλες ανατιμήσεις τον Ιούνιο στη συντριπτική πλειονότητα των «πράσινων» προϊόντων, προκάλεσε η εκτίναξη του χονδρεμπορικού κόστους.

    Το «ηλεκτροσόκ» στις αυξήσεις ξεκινάει από 12% και φτάνει μέχρι και 70%.

    Για αρκετούς προμηθευτές, οι χρεώσεις τους για τον μήνα που διανύουμε είναι οι υψηλότερες  από τότε που «τρέχουν» τα πράσινα τιμολόγια.

    Θυμίζω ότι τα χρωματιστά προϊόντα έκαναν πρώτη εμφάνιση  τον Ιανουάριο φέτος.

    Η χαμηλότερη τιμή προέρχεται από τη ΔΕΗ, με το «πράσινο» τιμολόγιό της να διαμορφώνεται στα 11,898 λεπτά ανά kWh, ενώ ακολουθεί η Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (CEO Γιάννης Μητρόπουλος) που ανήκει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας με 12,854 λεπτά ανά kWh.

    Η υψηλότερη χρέωση διαμορφώνεται στα 17,984 λεπτά ανά kWh.

    Συγκριτικά, τον Μάιο οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 9,5 και 10,96 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

    Επομένως, ακόμη και το πιο ανταγωνιστικό τιμολόγιο τον Ιούνιο έχει υψηλότερη τιμή  από το πιο ακριβό πράσινο προϊόν τον Μάιο.

    Η μέση τιμή για τον μήνα που διανύουμε είναι 15 λεπτά ανά kWh, αυξημένη κατά 45% σε σχέση με τον Μάιο. Τον προηγούμενο μήνα ήταν 10,3 λεπτά ανά kWh.

    Αξίζει μεγάλο μπράβο στο Γιώργο Στάσση και άλλο ένα στον Κώστα Ξιφαρά που έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά προστατεύοντας τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά όσο μπορούσαν…

     

    Γιατί τόσες ώρες η διακοπή ρεύματος στα Νότια Προάστια;

    Αντίθετα, μεγάλα παράπονα είχαν δεκάδες φίλοι και φανατικοί αναγνώστες του mononews.gr από τον ΔΕΔΔΗΕ για την πολύωρη διακοπή ρεύματος στα Νότια Προάστια.

    Η βλάβη σημειώθηκε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής στα Νότια Προάστια, έπειτα από έκρηξη  σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στο Παλαιό Φάληρο, η οποία προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές.

    Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπήρξε διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Γλυφάδας, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Βούλας.

    Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ενώ στον ΔΕΔΔΗΕ απαντούσαν τηλεφωνικά στους δεκάδες παραπονούμενους ότι «σε 2 ώρες το πολύ θα πάρετε ρεύμα» υπήρξαν περιπτώσεις διάρκειας του μπλακ άουτ έως και 9 ωρών.

    Να σας ενημερώσω ότι στην περιοχή της Καλλιθέας μπλακ άουτ είχαμε και το βράδυ που ο Ολυμπιακός πήρε το κύπελλο Ευρώπης, με τη διακοπή να κρατά πολλές ώρες σε ένα οικοδομικό τετράγωνο και για κάποια νοικοκυριά έως και 2 ημέρες.

    Ο CEO του ΔΕΔΔΗΕ  Τάσος Μάνος, που θεωρείται και… γρήγορος εντός και εκτός δρόμου, τι λέει για το θέμα;

    Διότι κάποιοι μέσα στο ΔΕΔΔΗΕ έλεγαν με κακεντρέχεια ότι «με τις πρώτες ζέστες, θα φανούν τα προβλήματα, περιμένετε, δεν είδατε τίποτε ακόμη!».

    Μήπως πρέπει να δώσει σε αυτούς ο κος Μάνος, αποστομωτική απάντηση;

    Αλλά με πράξεις, όχι με λόγια…

     

    Οι εργαζόμενοι επιμένουν και πιέζουν τον Μιτζάλη της ΆΒΑΞ

    Μπορεί να μη συνάντησαν ακόμα τον Πρωθυπουργό οι εργαζόμενοι της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας, που εκτελεί η εταιρεία ΑΒΑΞ, άλλα έφτασαν μία ανάσα από την Βουλή, καθώς πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση στο Μετρό Συντάγματος.

    Εκεί ενημέρωσαν τους επιβάτες για τον αγώνα και τα αιτήματά τους από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα τους… έριξε πόρτα παρά το ραντεβού που είχαν κανονίσει στις 29 Μαΐου.

    Η σημερινή ημέρα και η Τετάρτη είναι αρκετά κρίσιμες καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν μία ακόμα γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία, που μετράει ήδη περισσότερες από 15 ημέρες με το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου έργου να τίθεται πλέον εν αμφιβόλω, ενώ στις 5 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΒΑΞ.

    Να σας θυμίσω ότι οι εργαζόμενοι έχουν πάγια αιτήματα, όπως η αύξηση των μισθών, η προσθήκη επιδόματος υπόγειων εργασιών, η πενθήμερη οκτάωρη εργασία και η εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.

    Όσον αφορά τον Όμιλο ΑΒΑΞ, αυτός τηρεί στάση αδιαλλαξίας και τους έχει δει μόνο μία φορά, ζητώντας να σταματήσει η απεργία, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις και αρνούμενος νέα συνάντηση αν δεν υποχωρήσουν οι εργαζόμενοι.

    Η στάση αυτή έχει εξοργίσει τους εργάτες της Γραμμής 4, οι οποίοι από την πρώτη ημέρα της απεργίας, δηλαδή τις 20 Μαΐου, έχουν δηλώσει ότι δε θα μπουν στα εργοτάξια και στα μηχανήματα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

     

    Τι γυρεύει η Walmart στην Ελλάδα;

    Το ενδεχόμενο αποστολής το φθινόπωρο στελεχών στην Ελλάδα για σύναψη συμφωνιών με Έλληνες προμηθευτές εξετάζει η Walmart.

    Με ένα δίκτυο 10.500 καταστημάτων, ο πολυεθνικός γίγαντας του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων με έδρα το Αρκάνσας των ΗΠΑ, είναι ο «παράδεισος» των προμηθευτών.

    Στα ράφια των καταστημάτων της αλυσίδας αλλά και μέσω του eshop διατίθεται ήδη σειρά ελληνικών προϊόντων διατροφής, τυροκομικά, ελαιόλαδο, μπαχαρικά αλλά και αναλώσιμα όπως ξυραφάκια.

    Ωστόσο οι ποσότητες είναι σχετικά περιορισμένες και υπάρχει περιθώριο σημαντικής βελτίωσης.

    Και αυτό δεν το λέει ο Wiseman αλλά η αρμόδια εκπρόσωπος της εταιρείας απαντώντας σε έγγραφο της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον που απευθύνεται στους CEOs των επτά μεγαλύτερων αλυσίδων στις ΗΠΑ με στόχο τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ελληνικών προϊόντων που πωλούνται μέσα από αυτά.

    Η εκπρόσωπος, λοιπόν, της Walmart είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον της εταιρείας για περαιτέρω εξέταση μιας ευρύτερης γκάμας  προϊόντων, και των σχετικών δυνατοτήτων αύξησης της προσφοράς αυτών μέσω των καταστημάτων της.

    Και εν ολίγοις ήδη εξετάζεται, σε επίπεδο αρμοδίων αγοραστών της εταιρείας το ενδεχόμενο διοργάνωσης αποστολής ομάδας «food sourcing team» στην Ελλάδα, το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, για συναντήσεις με ενδιαφερόμενους προμηθευτές («export ready suppliers»)…

     

    Μητσοτάκης και υπουργοί στη Θεσσαλία για τον… υπέρ πάντων αγώνα

    Στη Θεσσαλία, μία από τις λεγόμενες δύσκολες περιφέρειες για το κυβερνών κόμμα, καθώς η ΝΔ, σύμφωνα πάντα  με τα δημοσκοπικά ευρήματα, κινείται πέριξ του 28%, έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ Ελληνική Λύση και ΠΑΣΟΚ φλερτάρουν με το 9%, θα βρεθεί σήμερα  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Επιστέγασμα της επίσκεψης αποτελούν τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, όμως,  μην έχουμε αυταπάτες η «εκλογική παρτίδα» στην περιοχή θα κριθεί από τα έργα αποκατάστασης που θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

    Για αυτό άλλωστε  από κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετέχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογέωργης, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος  Ταχιάος ξεκίνησε περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να προετοιμάσει την έλευση του πρωθυπουργού.

    Το βάρος όπως αντιλαμβάνεστε πέφτει στα έργα υποδομής που δρομολογούνται στην Θεσσαλία για την αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε ο Ντάνιελ.

    Εκτός από τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι αγρότες, το βάρος πέφτει στα έργα υποδομής ύψους περίπου  1,4 δισ. ευρώ που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών.

    Τα 470 εκ. ευρώ αφορούν έργα στη σιδηροδρομική υποδομή και πιο συγκεκριμένα στο δίκτυο από Λαμία μέχρι την Λάρισα και από Παλιοφάρσαλο έως Καλαμπάκα, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

    Επίσης, «θα δοθούν 900 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των οδικών υποδομών» σε δήμους όπως οι δήμοι Αργιθέας Μουζακίου κι ο δήμος της λίμνης Πλαστήρα.

    Να δούμε λοιπόν την Κυριακή αν τα έργα αυτά που θα δρομολογηθούν μέσα στο καλοκαίρι και συνακόλουθα το χρήμα που θα πέσει στην περιοχή, σταθούν ικανά να βελτιώσουν για τη ΝΔ τους εκλογικούς συσχετισμούς στη Θεσσαλία.

     

    Κασσελάκης: Αραία, αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα

    Δεν θα σταθώ ιδιαίτερα στο σόου που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης από τον Πύργο της Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασε το πόθεν έσχες του. Ούτε στις ακραίες λαϊκίστικες ατάκες του που σε ύφος θυμίζουν πολύ… Τραμπ. Ούτε βεβαίως και στην ατέλειωτη αυτοαναφορικότητά του.

    Θα σταθώ στο γεγονός ότι η εκδήλωση ήταν να ξεκινήσει στις 19.30 και τελικά ξεκίνησε 1 ώρα κι ένα τέταρτο μετά.

    Γιατί άραγε; Μήπως λόγω απουσίας ακροατηρίου; Διότι και μετά, στην ομιλία Κασσελάκη επικρατούσε αυτό που λέμε… αραία, αραία, να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα. Ή όπως έλεγαν οι παλιοί: «Σαν συγκέντρωση του Ζίγδη», δηλαδή πολλή μικρή.

    Μάλλον η συμπρωτεύουσα δεν ταιριάζει στον Στέφανο, ειδικά μετά από όσα έχουν γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

     

    Οι δικαστές, οι επικριτές και πού θα επιστρέψει ο Μιχαλολιάκος;

    Τελικά υπάρχουν δικαστές εις τα Αθήνας.

    Κάπως έτσι σκέφτηκαν πολλοί μετά την απόφαση να επιστρέψει στη φυλακή (;) ο Νίκος Μιχαλολιάκος με το Συμβούλιο Εφετών να ακυρώνει την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας που τον άφηνε ελεύθερος υπό όρους.

    Όπως θα θυμάστε, είχε γίνει χαμός πριν από το Πάσχα με την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και όλοι είχαν επιτεθεί στην κυβέρνηση που «βγάζει από τη φυλακή τον Μιχαλολιάκο για τις ψήφους της ακροδεξιάς».

    Είναι τίτλοι και φράσεις ανάλογες με αυτές που είχαν ειπωθεί τότε από κόμματα της αντιπολίτευσης κι όχι μόνο, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ότι έχει κάνει deal.

    Άραγε τώρα τι λένε;

    Και τελικά υπάρχει Δικαιοσύνη όταν αποφασίζει όπως θέλουν κάποιοι και δεν υπάρχει όταν μια απόφαση δεν τους αρέσει;

    Όμως, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ρωτήσουμε το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

    Στη φυλακή θα επιστρέψει ο Μιχαλολιάκος ή στο κέντρο αποκατάσταση Αγίων Αναργύρων που… αναρρώνει εδώ και σχεδόν 2,5 χρόνια;

    Διότι άλλο το ανήλιαγο κελί των φυλακών Δομοκού κι άλλο το camp μέσα στο δάσος.

    Να τα λέμε κι αυτά…

     

    Ποιον θα ψηφίσει την Κυριακή ο Χατζηδάκης

    Την σαφή προτίμησή του, και μία από τις 4… ψήφους του την Κυριακή, αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης.

    Όπως είναι ξεκάθαρο ο κ. Χατζηδάκης θα ψηφίσει Ορέστη – Ομράν Κουκουβιτάκη, τον γνωστό δικηγόρο Βρυξελλών, ο οποίος ήταν και επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο θέλοντας να αναδείξει τους απόδημους.

    Ο κ. Χατζηδάκης, λοιπόν, θα προλογίσει τον κ. Ομράν στην κεντρική προεκλογική του ομιλία σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Ωδείο Αθηνών, στηρίζοντας έτσι τον «γαλάζιο» υποψήφιο.

     

    Εθνική Ασφαλιστική: Η συνάντηση Gauci με Μαζαράκη

    «Συνάντηση κορυφής» μαθαίνω ότι έλαβε χώρα στα γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς ο… προς το παρόν Διευθύνων Σύμβουλος Robert Gauci υποδέχθηκε τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Μαζαράκη.

    Όπως μαθαίνω, γύρισε την Κυριακή από το Άμπου Ντάμπι και χθες, νωρίς το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Rober Gauci προκειμένου να συζητήσουν τα περί… διαδοχής και να βάλει ο παλιός τον νέο στο κλίμα της ασφαλιστικής.

    Να σας θυμίσουμε εδώ ότι πριν από λίγες εβδομάδες, ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής, το fund CVC, απέλυσε τον Γάλλο manager, καθώς όπως λέγεται τα αποτελέσματα που έφερε δεν ικανοποίησαν το fund, ενώ ακούγεται ότι ένας από τους λόγους ήταν ότι δεν ήξερε να χειρίζεται σωστά την ελληνική αγορά.

    Ο κ. Μαζαράκης αναλαμβάνει επίσημα στις 8 Ιουλίου 2024, ενώ ο ίδιος ήδη αποχαιρέτησε μέσω LinkedIn τους συναδέλφους του ευχαριστώντας τη MetLife ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ηγεσία για αυτά τα 26 χρόνια.

     

    Η μαντινάδα που έκανε τον Στουρνάρα να σκάσει στα γέλια

    Θα σας πάω σήμερα σε ένα χιουμοριστικό περιστατικό που έγινε στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

    Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικές εβδομάδες ο κ. Στουρνάρας πλέει σε πελάγη ευτυχίας καθώς έγινε για πρώτη φορά παππούς, από την κόρη του, Νεφέλη, που έφερε στη ζωή τον μικρό… Γιάννη.

    Οι Κρητίκαροι, λοιπόν, συμπατριώτες του κ. Στουρνάρα, από την πλευρά της μητέρας του, του αφιέρωσαν μια μαντινάδα για το γεγονός ότι έγινε παππούς, μόνο που είχε και… χιουμοριστικό περιεχόμενο.

    «Το να είσαι παππούς είναι μεγάλο πράμα,

    το να κοιμάσαι με γιαγιά είναι μεγάλο δράμα.»

    Το άκουσε ο διοικητής και ξεκαρδίστηκε στα γέλια…

     

    Η πλατφόρμα «σωτηρία» για τον τουρισμό

    Στη νέα πλατφόρμα JOBmatch της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι επιχειρηματίες του τουρισμού και επισιτισμού για να καλύψουν τις κενές θέσεις στους κλάδους που ξεπερνούν τις 80.000.

    Στην πλατφόρμα, πρωτοβουλία του διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρου Πρωτοψάλτη, στις τρεις εβδομάδες λειτουργίας της, έχουν ήδη εγγραφεί 1.793 επιχειρήσεις και 9.622 πολίτες, 4.441 (46%) εκ των οποίων είναι άνεργοι.

    Μάλιστα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 12.300 matches (αντιστοιχίσεις) ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους και έχουν ολοκληρωθεί 4.127 συνεντεύξεις χωρίς καμία διαμεσολάβηση.

    Οι δέκα περιοχές που οι επιχειρηματίες που αναζητούν ακόμη και στο πέντε προσωπικό για τη νέα τουριστική σεζόν είναι: Ρόδος, Κέρκυρα, Αθήνα (περιοχή Συντάγματος), Χανιά, Θάσος, Κως, Κεφαλονιά, Ηράκλειο Κρήτης, Κασσάνδρα, Θεσσαλονίκη (κέντρο).

    Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr απευθύνεται σε επιχειρήσεις και η εφαρμογή JOBmatch σε όσους αναζητούν εργασία και η εγγραφή είναι δωρεάν.

    Οι επιχειρηματίες γράφουν στην πλατφόρμα την ειδικότητα υπαλλήλου που αναζητούν, το εύρος του μισθού και το ωράριο απασχόλησης και αντίστοιχα οι εργαζόμενοι τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, το ωράριο, το εύρος του μισθού, την περιοχή και από πότε είναι διαθέσιμοι να εργαστούν.

     

    Η ιδέα του Χανδακά και τα πρώτα Greek Demographic Awards

    Η περασμένη Πέμπτη τα είχε όλα.

    Όμορφο venue, εκλεκτούς προσκεκλημένους, χαρά και πολλή συγκίνηση.

    Στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δόθηκαν τα πρώτα Greek Demographic Awards, τα πρώτα βραβεία για όσους μοιράζονται τον ίδιο προβληματισμό για το δημογραφικό και προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα.

    Η ιδέα ανήκει στη HOPEgenesis και συγκεκριμένα στον πρόεδρο και ιδρυτή της Στέφανο Χανδακά.

    Ο κ. Χανδακάς με τους συνεργάτες του αποδεικνύουν έμπρακτα εδώ και χρόνια ότι συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού.

    Παρόντες στην εκδήλωση για τα Greek Demographic Awards ήταν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας, στελέχη εταιρειών, εκπρόσωποι φορέων, δομών και Οργανισμών.

    Η κριτική επιτροπή, που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες, που ασχολούνται με το δημογραφικό εδώ και χρόνια, επέλεξε να βραβεύσει πρόσωπα, που στην καθημερινότητά τους υποστηρίζουν τον θεσμό της οικογένειας.

    Μεταξύ άλλων βραβεύθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, το ζευγάρι των πρωταθλητών Βασιλική Μιλλούση και Λευτέρης Πετρούνιας, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Ιωάννης Γεωργόπουλος, πατέρας 11 παιδιών και άλλοι.

    Τα βραβεία σχεδιάστηκαν από τον καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσο αποκλειστικά για τη HOPEgenesis.

     

    Οι εφοπλιστές με τις κόρες τους – Ποιος εφοπλιστής εντυπωσίασε 

    Τεράστια επιτυχία είχε το 9o Capital Link Maritime Leaders Summit, το Συνέδριο, που έγινε χθες στο Ballroom του Ξενοδοχείου Ναυσικά, στο Four Seasons της Βουλιαγμένης  στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων.

    Ήταν τόσος πολύς ο κόσμος που ο εφοπλιστής, Χάρης Βαφειάς, τη στιγμή που βρισκόταν στο πανελ των ομιλητών είπε ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να «κλείσουν» όλο το ξενοδοχείο και όχι μόνον μια αίθουσα για να χωρέσουν όλοι όσοι έσπευσαν να δουν και να ακούσουν από κοντά τα «μεγάλα» ονόματα της ελληνικής ναυτιλίας και όχι μόνον.

    Από νωρίς το πρωί με τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, να ανοίγει τις εργασίες του συνεδρίου, συζητήθηκαν θέματα που εστίασαν στην ηγετική θέση της ελληνικής ναυτιλίας, στην πορεία της, στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις αλλά και στα θέματα ενέργειας και Green Shipping, νέες τεχνολογίες και πολλά άλλα.

    Και ονόματα όπως Γιάννης Αλαφούζος, Πόλυς Χατζηιωάννου, Γιώργος Οικονόμου, Γιάννης Κούστας, Νίκος Τσάκος, Χάρης Βαφειάς, Γιώργος Προκοπίου, Βαγγέλης Μαρινάκης, Σεμίραμις Παληού ήταν ομιλητές σε πάνελ.

    Ξεχώρισε πάντως και η νέα γενιά, οι κόρες των εφοπλιστών η Μιλένα Παππά, η Σουζάννα Λασκαρίδη, η Ιωάννα Προκοπίου μαζί με τους Νικόλα Χατζηιωάννου και Αλέξανδρο Χατζηπατέρα, οι οποίοι βρέθηκαν σε πάνελ για να μιλήσουν για την ναυτιλία.

    Εμφανίστηκε επίσης η ιδιαίτερα γοητευτική Λυδία Οικονόμου μαζί με τον πατέρα της Γιώργο Οικονόμου.

    Ο Γιώργος Οικονόμου εντυπωσίασε το κοινό, καθώς εμφανίστηκε στο πάνελ της CAPITAL LINK φορώντας ένα απλό μπλουζάκι.

    Έδωσε μάλιστα και μια συμβουλή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη ναυτιλία: «If you don’t love it, get to love it, work hard and, baby, you will be rewarded».

     

    Ο Γ. Οικονόμου με T-shirt και η κόρη του, Λυδία
    Ο Νίκος Τσάκος με την κόρη του, Ελισάβετ
    Σουζάνα Λασκαρίδη
    Μιλένα Παππά και Ιωάννα Προκοπίου στο πάνελ

     

    Οι μηνύσεις στο RIVIERA

    Χθες στον WISEMAN διαβάσατε το μπάχαλο που έγινε στο party της ALLIED Shipbroking στο RIVIERA της Βούλας.

    Για την ακρίβεια, με το που τελείωσε η εκδήλωση οι καλεσμένοι έψαχναν να βρουν τα αυτοκίνητά τους.

    Μάταια, όμως.

    Οι παρκαδόροι του RIVIERA τα έκαναν μαντάρα.

    Είχαν μπερδέψει τα κλειδιά των αυτοκινήτων.

    Αφού τα έβρισκαν με κόπο, στη συνέχεια δεν ήξεραν πού είχαν τοποθετήσει τα αυτοκίνητα των καλεσμένων.

    Αυτόπτες μάρτυρες υπολόγισαν κάποια στιγμή την ουρά στα 500 άτομα.

    Λοιπόν το νέο που έμαθα ήταν ότι τουλάχιστον 5 καλεσμένοι δεν βρήκαν ούτε καν τα κλειδιά τους με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα και να καταθέσουν μηνύσεις εναντίον της επιχείρησης….

     

    QUIZ:  Ποιος εφοπλιστής-tycoon λέγεται ότι χώρισε

    Αγαπητοί αναγνώστες στα εφοπλιστικά καλέσματα που γίνονται τούτες τις ημέρες λόγω Ποσειδωνίων, κυκλοφορεί μια πληροφορία.

    Famous εφοπλιστής που έχει στην κατοχή του 80 έως 100 πλοία και το όνομά του βρίσκεται συνεχώς στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες, φέρεται να έχει χωρίσει.

    Ο λόγος του χωρισμού δεν είναι ακόμα σαφής.

    Πάντως, δεν είναι δύσκολο να τον ανακαλύψετε καθώς είναι από τους 4-5 εφοπλιστές που είναι περισσότερο δραστήριοι σε όλα τα επίπεδα.

    Δεν σας λέω πόσα παιδιά έχει, γιατί θα τον βρείτε αμέσως…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.