• Media

    Οι ετερόκλητοι σύντροφοι του δείπνου Μάνεσση, οι ακούσιοι influencers δημοσιογράφοι και στο βάθος …Καλντέρα


    Το να παρακαθήσει περιχαρές ένα «γαλάζιων» αποχρώσεων στέλεχος της ΕΡΤ σε  δείπνο ή γεύμα μαζί με δηλωμένους εκπροσώπους της Αριστεράς, πολιτικούς, καλλιτέχνες ή και επιχειρηματίες, δεν τον καθιστά σε καμία περίπτωση «σύντροφό» τους, με την ιδεολογική ή κομματική σημασία του όρου.

    Δεκάδες δείπνα, μυστικά και φανερά, έχουν δοθεί με τους συνδαιτημόνες να εκπροσωπούν ένθεν κακείθεν εχθρικά μεταξύ τους πολιτικά στρατόπεδα, χωρίς πάντα να ανοίγει …μύτη για τις κακές παρέες (από όποια πλευρά και να το δει κανείς).

    Ωστόσο το δείπνο Manessis με συμποσιάρχη τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, νέο σύμβουλο επικοινωνίας του Στέφανου Κασσελάκη και «μαέστρο» των αναρτήσεων φωτογραφιών στα social media τον ιδρυτή του τουριστικού οργανισμού Manessis Travel, Ανδρέα Μάνεσση, που διαθέτει – εκτός από το γνωστό γραφείο ταξιδίων – και τρία δικά του ξενοδοχεία μετά πολυτελών εστιατορίων, τάραξε τα ούτως ή άλλως κυματώδη ύδατα της ΕΡΤ σε μια έντονα φορτισμένη προεκλογική περίοδο κατά την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στ. Κασσελάκης «αλωνίζει» τρώγοντας, πίνοντας και διασκεδάζοντας με όποιον…μιλάει ελληνικά.

    Το πολυτελές δείπνο σέρβιρε περισσότερο πικάντικες ειδήσεις από ό,τι εδέσματα.

    Κάτι που η συντριπτική πλειονότητα των καλεσμένων ανήκε στη λεγόμενη «δεξαμενή» της ευρύτερης Αριστεράς, κάτι που ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έσπευσε να αναρτήσει στο προφίλ του στο Ιnstagram story ενσταντανέ, κάτι που στην ετερόκλητη παρέα χώρεσαν από τον σατιρικό ηθοποιό Λάκη Λαζόπουλο και την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  Σοφία Μπεκατώρου, μέχρι και την παρουσιάστρια του δελτίου της  ΕΡΤ Αντριάννα Παρασκευοπούλου και τη δημοσιογράφο Βασιλεία Ζερβού αλλά και τον πρώην παίκτη του Survivor, Γιώργο Ασημακόπουλο και τον τραγουδιστή Νικηφόρο, το μείγμα θεωρήθηκε εκρηκτικό και όλοι ανέμεναν τις συνέπειες της «βαρυστομαχιάς» Ζούλα που σίγουρα ένιωσε σε μια κρίσιμη περίοδο για τον ίδιο.

    Οι επίσημοι καλεσμένοι γεύτηκαν πλούσια εδέσματα, όπως κροτίδες με κρέμα σεράνο, μπλε καβούρι και χαβιάρι.  Μάλιστα, το πολυτελές δείπνο, θύμιζε σε πολλά στο look and feel, τα πιάτα του πολυτελούς εστιατορίου «Sunsha fiesta» στην Καλντέρα Σαντορίνης, μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Α.Μάνεση στις σουίτες Casa Sunsha. Οι μυημένοι επισκέπτες των ξενοδοχείων του Μάνεσση παρακολούθησαν στα βίντεο που είχε ανεβάσει αρχικά ο επιχειρηματίας και στη συνέχεια κατέβηκαν, τα πιάτα που είχαν επιμεληθεί δύο σεφ – και πράγματι τους θύμιζαν σε ύφος και αισθητική το μενού της Σαντορίνης.

    Παρουσιάζοντας το πιάτο με το μπλε καβούρι ο ένας εκ των δύο σεφ εξήγησε ότι «στη βάση του έχει μους αβοκάντο ελαφρώς πικάντικη, από πάνω έχουμε μπλε καβούρι μαγειρεμένο με λεμόνι και πένες από καπνιστό ελαιόλαδο» με τον Γιώργο Ασημακόπουλο να σχολιάζει «όλα αυτά σε ένα πιάτο». Ακολούθησε το επιδόρπιο στο οποίο συμπεριελήφθηκε μια ιδιαίτερη πάβλοβα που απαίτησε… λεπτούς χειρισμούς από τον δημιουργό της.

    Ανεξάρτητα από τις παρασκηνιακές προθέσεις του επιχειρηματία που αξιοποίησε τους καλεσμένους του ως influencers η έκβαση της υπόθεσης επιβεβαίωσε τη λατινική φράση «De gustibus et coloribus non est disputandum» («σε θέματα γεύσης και χρωμάτων δεν μπορεί να υπάρξει αντιδικία»). Και πράγματι, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας αντελήφθη ότι η συνάντηση δεν είχε πολιτικό αλλά επικοινωνιακό χαρακτήρα είτε για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο είτε για τις νέες επιχειρηματίες δραστηριότητες του Α. Μάνεσση και πείστηκε ότι οι εργαζόμενες στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είχαν ιδέα για το σκηνικό που παραλίγο να τις παγιδεύσει.

    Έτσι οι κυρίες Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Βασιλεία Ζερβού δεν έφαγαν τα σταφύλια της οργής του προέδρου κάτι που δεν συνέβη με τον κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργο Κουβαρά ο οποίος παραβρέθηκε όπως πληροφορούμαστε σε άλλο, πιο διακριτικό, τραπέζι (πάλι με μενού με βάση το ψάρι!), πιο πολιτικό και καθόλου life style με οικοδεσπότη τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη και συνδαιτημόνες και έτερους 3 δημοσιογράφους.

    Πάντως οι πληροφορίες που θέλουν τον  Απόστολο Μαγγηριάδη να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες στην ΕΡΤ και ενδεχομένως να καταλαμβάνει τη θέση του Κουβαρά (το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος Αυγούστου) στο κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης ελέγχονται – και εφόσον ισχύουν, δεν συνδέονται τόσο πολύ με το γεγονός.

    Διαβάστε επίσης

    Ολυμπιακός: Ιστορική τηλεθέαση στο MEGA για τον ευρωπαϊκό θρίαμβο

    Ο Μιχάλης Κουϊνέλης, ο Νικόλας Φαραντούρης, η Τραϊάνα Ανανία, η Ναταλία Τσαλίκη και ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχονται στο «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΓΑ»

    Maestro: Η μετατραυματική εμπειρία



    ΣΧΟΛΙΑ