• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο «κόκκινο» ξανά ο Dow Jones μετά το -19% της Salesforce – Βουτιά 1% και για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Νέες βαριές απώλειες σημείωσε την Πέμπτη ο Dow Jones, στο χειρότερο πτωτικό σερί του τον τελευταίο μήνα, ενώ γενικότερα η Wall Street παρέμεινε στο σύνολό της στο «κόκκινο» για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 38.111,48 μονάδες με πτώση 330 μονάδες ή  -0,86%, με μεγάλο βαρίδι για τον δείκτη των 30 blue chips τη μετοχή της Salesforce, η οποία έκλεισε στο –19,73%, στη χειρότερη ημέρα της από τις 4 Ιουλίου του 2004. Η βουτιά της μετοχής ήρθε μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου την Τετάρτη, τα οποία έχασαν για πρώτη φορά από το 2006 τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα έσοδα. Η εταιρεία έδωσε επίσης ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο.

    Η μετοχή της Salesforce αποδείχθηκε βαρίδι και για τον S&P 500, ο οποίος έκλεισε στις 5.235,48 μονάδες με απώλειες -0,60%, ενώ και ο Nasdaq υποχώρησε στις 16.737,08  μονάδες καταγράφοντας πτώση -1,08%.

    Από τις μετοχές του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η HP με άλμα 16,95%, με την εταιρεία να ανακοινώνει στο προηγούμενο τρίμηνο άνοδο πωλήσεων για πρώτη φορά την τελευταία διετία. Στο +13,42% έκλεισε επίσης η μετοχή της Best Buy, που ανέφερε καλύτερη από την αναμενόμενη κερδοφορία για το πρώτο τρίμηνο. Στον αντίποδα, πέρα από την Salseforce ισχυρές απώλειες σημείωσε επίσης η μετοχή της ServiceNow κλείνοντας στο -12,01%

    Ισχυρές ρευστοποιήσεις μετά τα κέρδη των προηγούμενων ημερών καταγράφηκαν και στη μετοχή της Nvidia, η οποία έκλεισε στο -3,77%. Η πτώση της συνδέεται επίσης και με τα δημοσιεύματα πως οι ΗΠΑ προχωρούν στην επιβράδυνση της έκδοσης αδειών σε κατασκευαστές τσιπ όπως η Nvidia και η Advanced Micro Devices για αποστολές τσιπ για τεχνητή νοημοσύνη στη Μέση Ανατολή.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Verizon Communications με κέρδη 3,15%, ενώ άνω του 1% κέρδη κατέγραψαν οι Honeywell International, Nike, Home Depot, Amgen, Travelers και McDonald’s. Στον αντίποδα, πέρα από την Salesforce, στο -3,38% έκλεισε η Microsoft, στο -1,48% η Amazon και στο -1,09% η Merck.

    Συνολικά, από τις 30 μετοχές του Dow Jones, 22 έκλεισαν με άνοδο και μόλις 8 με πτώση.

    Η αγορά αναμένει πλέον με ενδιαφέρον τα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της FED. Την Πέμπτη, πάντως, μια  άλλη έκθεση έδειξε ότι οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν με πιο ήπιους ρυθμούς. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε 1,3% σε ετήσια βάση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση του 1,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bureau of Economic Analysis.

    Αν και αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την υπόθεση η Fed να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια φέτος, από την άλλη θα μπορούσε επίσης να συνεπάγεται  ασθενέστερη κατανάλωση και τελικά να προκαλέσει ανησυχία για τα αποτελέσματα των εταιρειών. «Τα οικονομικά δεδομένα σήμερα είναι ένα δίκοπο μαχαίρι», δήλωσε ο Chris Zaccarelli στην Independent Advisor Alliance.

    Ο πρόεδρος της Fed της New York, John Williams, εμφανίστηκε πάντως αισιόδοξος, δηλώνοντας πως αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού περιορίζει την οικονομία.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Πανικός και βουτιά 2,1% για το Brent καθώς η τιμή του future έπιασε αυτή του spot

    S&P 500: H Nvidia και οι 5 Τεχνολογικοί Κολοσσοί κατέχουν πλέον το 30% του δείκτη σε χρηματιστηριακή αξία

    Ευρωαγορές: Επιστροφή σε θετικό έδαφος παρά τη νέα βουτιά σε Wall Street



    ΣΧΟΛΙΑ