• Business

    Google: Μεγάλη επένδυση $2 δισ. στη Μαλαισία – Στα «χνάρια» της Microsoft ο τεχνολογικός κολοσσός

    • NewsRoom
    Ruth Porat

    Ruth Porat (Πηγή: Patrick T. Fallon/Bloomberg)


    Νέες κινήσεις στην Ασία ανακοίνωσε η Google, δαπανώντας ποσό 2 δισ. δολαρίων, τα οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, θα επενδυθούν στην ανέγερση του πρώτου data center, μια νέα περιοχή Google Cloud και περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, που γνωρίζει μεγάλη ζήτηση στην περιοχή.

    «Αυτή η επένδυση βασίζεται στη συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Μαλαισίας για την προώθηση της πολιτικής «Cloud First», συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων προτύπων κυβερνοασφάλειας», δήλωσε η Ruth Porat, πρόεδρος, CFO και CIO της Alphabet και της Google.

    Η Porat πρόσθεσε ότι η επένδυση θα είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η Google στη Μαλαισία στα 13 χρόνια λειτουργίας της εκεί.

    Μέρος της επένδυσης, η οποία αναμένεται να συνεισφέρει 3,2 δισ. δολάρια στο ΑΕΠ της Μαλαισίας και να δημιουργήσει 26.500 θέσεις εργασίας έως το 2030, θα είναι η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στην τεχνητή νοημοσύνη.

    «Η επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Google στη Μαλαισία θα προωθήσει σημαντικά τις φιλοδοξίες που περιγράφονται στο Νέο Βιομηχανικό Ρυθμιστικό Σχέδιο 2030 », δήλωσε ο υπουργός Επενδύσεων, Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας.

    Το data center θα τροφοδοτεί τις ψηφιακές υπηρεσίες της Google, όπως το search, τους χάρτες και το workspace, ενώ η περιοχή cloud θα παρέχει υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

    Σημειώνεται ότι η Google έχει ήδη ξεκινήσει δύο προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

    Η περιοχή cloud της Μαλαισίας είναι η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο της Google των 40 περιοχών και 121 ζωνών στον κόσμο, σημειώνει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

    Υπενθυμίζεται ότι η ανταγωνίστρια Microsoft ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα επενδύσει 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια στη Μαλαισία για την ανάπτυξη νέων υποδομών cloud και AI.

    Επίσης ανακοίνωσε επενδύσεις στην Ινδονησία και την Ταϊλάνδη φέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΙ: Το «πάρτυ» των 5 τρισ. δολαρίων – Τι προβλέπεται για το ράλι στη Τεχνητή Νοημοσύνη

    IBM: «Έξυπνο» deal με τη Σαουδική Αραβία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης – Τι είναι τα εργαλεία «ανοικτού κώδικα»

    Data Centers: Επενδύσεις 1,3 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα εντός πενταετίας



    ΣΧΟΛΙΑ