• Ναυτιλία

    Ελληνικό πλοίο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα και έχει πάρει κλίση

    • NewsRoom
    Ερυθρά Θάλασσα:


    Εμπορικό πλοίο ελληνικής διαχείρισης δέχθηκε επίθεση με πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι αντάρτες Χούθι αυξάνουν τις επιθέσεις εναντίον της εμπορικής ναυτιλίας, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey.

    Το πλοίο έγινε στόχος τριών πυραύλων καθώς έπλεε σε απόσταση 54 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης και εξέπεμψε σήμα κινδύνου διευκρινίζοντας ότι το αμπάρι έχει υποστεί ζημιές και έχει αρχίσει να βάζει νερά.

    Σύμφωνα με το σήμα, το πλοίο έχει πάρει κλίση, αναφέρει ανακοίνωση της Ambrey.

    Δημοσίευμα της Τelegraph αναφέρει ότι η τοποθεσία της επίθεσης αντιστοιχεί με την θέση του πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου Laax χωρητικότητας 82.300 dwt, με σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Το πλοίο αναχώρησε από τη Βραζιλία τον περασμένο μήνα και κατευθυνόταν προς τη Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Το Laax διαχειρίζεται η Grehel Ship Management με έδρα στον Πειραιά. Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Telegraph με εργαζόμενο της εταιρείας δεν έλαβε απάντηση σχετικά με την επίθεση.

    Η εταιρεία ασφαλείας Africa Risk Compliance ανέφερε ότι περίπου μία ώρα μετά το αρχικό πλήγμα, ο πλοίαρχος ανέφερε ότι ένας πύραυλος έπεσε στο νερό κοντά στο πλοίο. Το πλήρωμα ήταν σώο και το bulker κατευθυνόταν προς τον επόμενο λιμένα προορισμού του.

    Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι Χούτι αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία.

    Τη Δευτέρα, η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι στόχευσε τρία πλοία που βρίσκονταν εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Συνάντηση με την πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

    Κανόνες για ορθή χρήση των θαλάσσιων μέσων αναψυχής και ταχύπλοων σκαφών

    Η Celestyal παρουσιάζει την καλοκαιρινή της καμπάνια και νέες προσφορές



    ΣΧΟΛΙΑ