• HealthStories.gr

    Ροδόνερο για δέρμα, μαλλιά και μάτια: Πώς να το χρησιμοποιήσετε

    Ροδόνερο

    Ροδόνερο


    Το ροδόνερο, χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και χρόνια, ως καλλυντικό προϊόν, καθώς έχει αρκετά οφέλη. Αυτό το ελιξίριο με βάση το τριαντάφυλλο έχει ένα καταπραϋντικό, λουλουδάτο άρωμα που μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε αναζωογονημένοι, ακόμα και με λίγες σταγόνες. Τα ευεργετικά του οφέλη είναι γνωστό ότι έχουν αναγνωριστεί από την επιστήμη και για αυτό το λόγο οι εταιρείες καλλυντικών επενδύουν σε αυτό.

    Τι είναι το ροδόνερο;

    Το ροδόνερο είναι ένα αρωματικό υγρό που παρασκευάζεται με απόσταξη ροδοπέταλων σε νερό. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία βοηθούν στην ενυδάτωση και τη θρέψη του δέρματος και των μαλλιών.

    Δέρμα

    Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα οφέλη του ροδόνερου περιλαμβάνουν:

    1. Ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας
    Το ροδόνερο ενισχύει τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματος προσελκύοντας και συγκρατώντας την υγρασία.

    2. Καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα
    Το ροδόνερο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το ροδόνερο μπορεί να αφήσει μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα του προσώπου και μπορεί να μειώσει προβλήματα όπως φαγούρα, ερυθρότητα και φλεγμονή που προκαλούνται από τη ροδόχρου ακμή και την ξηροδερμία. Οι ηρεμιστικές ιδιότητες του ροδόνερου βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης του δέρματος.

    3. Βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του pH
    Το ροδόνερο έχει pH από 4,0 έως 4,5. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η προσθήκη του ροδόνερου στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας μειώνει τον ερεθισμό, διατηρώντας τις φυσικές τιμές pH του δέρματος. Εξισορροπεί επίσης την περιεκτικότητα σε λιπαρά του δέρματος.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Τα 8 φρούτα που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στο στομάχι

    ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

    Ελληνική Λύση: Παραίτηση Μαργαρίτη Κίρκου – Πυρά κατά Βελόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ