• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το Brent

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Σε ανοδικό έδαφος βρέθηκαν τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, συνεχίζοντας την ανάκαμψη που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή.

    Ειδικότερα, το Brent για διακανονισμό Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 83,10 δολάρια το βαρέλι, στο ICE FUTURES στο Λονδίνο.

    To West Texas Intermediate παράδοσης Ιουλίου έκλεισε με άνοδο 1.1% στα 78,55 δολάρια το βαρέλι.

    Τα πιο ενεργά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των Brent και WTI είχαν κλείσει με συνολικές απώλειες άνω του 2% την περασμένη εβδομάδα, ενώ την Πέμπτη είχαν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Φεβρουαρίου.

    Ώθηση στην αγορά έδωσε τη Δευτέρα η ανησυχία γύρω από τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε σε σύγκρουση με τις ισραηλινές δυνάμεις στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

    Η αγορά αναμένει την διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη των υπουργών των χωρών του OPEC+, οι οποίοι αναμένεται να παρατείνουν τις περικοπές παραγωγής και στο δεύτερο εξάμηνο του 2024.

    Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ΗΠΑ καθώς ξεκινά η αποκαλούμενη «καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης», η οποία θα παρέχει ενδείξεις για τη τάση στη ζήτηση καυσίμων.

    Διαβάστε επίσης

    Νίκαια: Συνελήφθη ο άνδρας που μαχαίρωσε στην κοιλιά τη γυναίκα του

    Χατζηδάκης: Πλαίσιο δράσεων για την ενθάρρυνση της ιδιωτικής και δημόσιας αποταμίευσης

    ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις ισχυρές καταιγίδες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Κεντάκι



    ΣΧΟΛΙΑ