• Top20

    ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΓΛΟΥ

    • NewsRoom
    Μιχάλης Φούντογλου

    Μιχάλης Φούντογλου


    Γεννημένος στη Γερμανία το 1972, ο Μιχάλης Φούντογλου ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη ναυτιλιακή βιομηχανία, το 1990 με μεγάλη εμπειρία στα δεξαμενόπλοια, ενώ κατά το παρελθόν ήταν καπετάνιος σε πλοία του ομίλου Λάτση και της Stelmar Tankers, εταιρείας που είχε ιδρύσει η οικογένεια Χατζηιωάννου.

    Μετά την καριέρα του στο εμπορικό ναυτικό, υπηρέτησε το Ελληνικό Ναυτικό ως Πλοίαρχος Ναρκαλιευτικών, καθώς και ως υπεύθυνος για τις ναυτικές επιχειρήσεις του ναρκαλιευτικού στόλου.

    Η μεγάλη στροφή στην καριέρα του ήρθε τυχαία, όταν σε μία περίοδο που δεν ταξίδευε γνώρισε τον ιδιοκτήτη μίας εταιρείας που δραστηριοποιείτο στις αγοραπωλησίες πλοίων και του πρότεινε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

    Το 1999 εντάχθηκε στην Bulkers Shipbrokers και χρειάστηκε μόλις τέσσερις μήνες για να καταλάβει ότι μπορούσε να εισχωρήσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο τομέα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

    Το 2002 ίδρυσε την δική του ναυλομεσιτική, την Shiptrade Services S.A., ξεκινώντας μία πορεία που τον οδήγησε σε πάνω από 500 επιτυχημένες συναλλαγές αγοραπωλησιών πλοίων για λογαριασμό εφοπλιστών, διεθνών τραπεζών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων.

    Στις αρχές του 2015 ακολούθησε η ίδρυση της Advanced Shipping and Trading, η οποία εξειδικεύεται τόσο στις αγοραπωλησίες πλοίων όσο και στις ναυλώσεις και στη συμβουλευτική.

    Η εταιρεία διαθέτει παράρτημα και στην Τουρκία, κίνηση που την οδήγησε σε αποκλειστική συνεργασία με την μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας, την IS Bank, ως σύμβουλος ναυτιλιακών θεμάτων.

    Ο κ. Φούντογλου διαθέτει εμπειρία άνω των 33 ετών στον ναυτιλιακό κλάδο, κατά τη διάρκεια των οποίων υπήρξε και παραμένει μέλος στα διοικητικά συμβούλια αρκετών ναυτιλιακών εταιρειών.

    Αποφοίτησε με διάκριση από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και είναι πιστοποιημένος από την Lloyd’s Maritime Academy στις Ναυτιλιακές Συμβάσεις και στην αποτίμηση πλοίων.

    Βασική δραστηριότητα της Advanced Shipping and Trading παραμείνει η μεσιτεία σε αγοραπωλησίες και ναυλώσεις πλοίων. Ωστόσο, τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αναπτυχθεί σημαντικά ως αποκλειστικός σύμβουλος σε επενδυτικά funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία.

    Στους στόχους της για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνονται η βελτίωση των υπηρεσιών της με τη χρήση ειδικών λογισμικών που αναπτύσσει συνεχώς, η επένδυση σε νέα και ικανά στελέχη για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και η επέκταση της παρουσίας της σε χώρες στρατηγικής σημασίας για την παγκόσμια ναυτιλία, όπως η Σιγκαπούρη και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Σήμερα απασχολεί 34 άτομα, υψηλού επιπέδου γνώσεων και επαγγελματισμού, με ισορροπημένη κατανομή εργαζομένων ανάμεσα στα δύο φύλα (47%-53%). Ενώ μέχρι το τέλος του έτους έχει στόχο να αυξήσει το δυναμικό της σε 45 άτομα, προκειμένου να ενισχύσει όλα τα τμήματά της.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα «Ποσειδώνια 2024»



    ΣΧΟΛΙΑ