• Business

    Με κέρδη ρεκόρ άνοιξαν το Ιούνιο οι συνεδριάσεις της Wall Street – Στο πράσινο και η Ευρώπη

    Dow Jones Wall Street


    Ανοδικά έκλεισε η Wall Street  με τους βασικούς δείκτες να επιστρέφουν σε σημαντικά κέρδη τερματίζοντας σε νέα ρεκόρ, μετά από ένα μπαράζ οικονομικών στοιχείων για την απασχόληση και την πορεία της μεταποίησης.

    Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Κάτι που βοήθησε τις εταιρείες ενέργειας, αλλά οδήγησε και στην απόφαση του Elon Musk να αποσύρει την στήριξή του και να αποχωρήσει από τα συμβούλια όπου συμμετείχε.

    Από το μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, το μέλος του Δ.Σ. της Federal Reserve, Jerome Powell δήλωσε ότι εάν η πορεία της οικονομίας συνεχίσει να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας, η κατάλληλη κίνηση θα είναι μια αύξηση των επιτοκίων.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones τερμάτισε στις 21.144,18 μονάδες (+0,65%), ο  S&P 500 στις 2.430,06 μονάδες (+0,76%) και ο Nasdaq στις 6.246,83 μονάδες (+0,78%).

    Με κέρδη έκλεισαν και οι Ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από τα θετικά νέα από την ανάπτυξη στην Ιταλία, η οποία διαμορφώθηκε στο 1,2%, το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Istat (καλύτερη επίδοση από το 2010).

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,43%, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,65% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,39%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε “άλμα” 0,99%, ο πορτογαλικός PSI 20 κέρδισε 0,45%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε οριακά θετικά κατά 0,01%, παρά τη μεγάλη βουτιά της Banco Popular κατά 17%, έπειτα από τους φόβους γύρω από ένα πιθανό bail – in, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σχεδιάζει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι VIP τραπεζικές μετοχές και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ οδήγησαν το ΧΑ στις 780 μονάδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Ντ. Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο νέος «τραπεζικός εφιάλτης» για την Ευρώπη έρχεται από την Ισπανία



    ΣΧΟΛΙΑ