• Κοινωνία

    Κηφισιά: Συνελήφθη ο εργολάβος και οι δύο γιοι του για την καγκελόπορτα που καταπλάκωσε μαθητές


    Δικογραφία σχηματίστηκε κατά του σιδερά που τοποθέτησε την καγκελόπορτα στο δημοτικό σχολείο της Κηφισιάς, αλλά και των δύο γιων του, που εργάστηκαν μαζί του. Και οι τρεις έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρου διαδικασίας, με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης.

    Η καγκελόπορτα που είχε μόλις τοποθετηθεί στην είσοδο του σχολείου καταπλάκωσε τρία παιδιά με το ένα εξ αυτών, 9 ετών, να μεταφέρεται τραυματισμένο στο νοσοκομείο. Το αδιανόητο περιστατικό συνέβη μετά τη 13:00 το μεσημέρι, μπροστά στα μάτια γονιών και μαθητών, καθώς είχε χτυπήσει το κουδούνι για το σχόλασμα των παιδιών.

    “Χτυπάει το κουδούνι, έρχεται ένας κύριος κι όπως πήγε να ανοίξει την πόρτα- τα παιδάκια όπως πάντα ήταν μπροστά για να βγουν έξω- κατευθείαν σαν να μην είχε ποτέ κουμπωθεί σωστά, τοποθετηθεί σωστά, έφυγε προς το κάτω. Είναι και λίγο κατηφορικό το σημείο. Όρθια, σύρθηκε και έπεσε από την πλευρά που βγαίνανε τα παιδιά. Όλα τα παιδάκια προλάβανε και φύγανε και το συγκεκριμένο δεν πρόλαβε και το καταπλάκωσε”, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Mega.

    Μην πιστεύοντας στα μάτια τους, οι γονείς των μαθητών που περίμεναν να πάρουν τα παιδιά τους σπίτι, είδαν τη μεγάλη σιδερένια πόρτα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο να φεύγει από τη θέση της.

    Η πόρτα ήταν καινούρια, μόλις είχαν αντικαταστήσει την παλιά

    “Η πόρτα ήταν καινούργια, τοποθετήθηκε σήμερα και έμαθα ότι τοποθετήθηκε και εντός σχολικών ωρών, την τρίτη ώρα. Προφανώς δεν έγινε σωστή δουλειά και προφανώς δεν έλεγξε και κανείς αυτή τη δουλειά. Δεν μπήκε κανείς στη διαδικασία να την ανοίξει, κανείς δεν τσέκαρε γιατί με το που θα τσέκαρε θα έφευγε η πόρτα”, είπε αυτόπτης μάρτυρας.

    “Είναι τραγικό εν ώρα σχολικών ωρών να γίνονται τέτοιες εργασίες στο σχολικό κτίριο και φαίνεται ότι το έργο το έχουν παραδώσει πολύ πρόχειρα”, είπε από την πλευρά της μητέρα μαθήτριας.

    Τι ισχυρίζεται η πλευρά του κατασκευαστή

    Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην περίφραξη του σχολείο γίνονταν εργασίες και τοποθετήθηκε νέα καγκελόπορτα. Πηγές από την πλευρά του υπεύθυνου του έργου αναφέρουν πως υπήρχε ενημέρωση να μην πειραχτεί η πόρτα, καθώς οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί.

    “Αυτός που αναλαμβάνει να κάνει αυτό το έργο θα πρέπει να είναι 100% για να αναλάβει να το κάνει”, ανέφερε πατέρας μαθήτριας.

    Όπως ανέφεραν γονείς των μαθητών βρίσκονται σε σοκ, καθώς είδαν την πόρτα να πέφτει και να καταπλακώνει το παιδί.

    Διαβάστε επίσης

    Κιλκίς: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον 54χρονο κτηνοτρόφο

    Καλαμάτα: Ελεύθεροι οι εννέα Αιγύπτιοι – Το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο

    Παπαϊωάννου: Γιατί καθυστερεί (και πότε αναμένεται) η έκδοση των αποτελεσμάτων του πανελληνίου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ



    ΣΧΟΛΙΑ