• Cryptocurrencies

    Το άλμα του Ether αντιστρέφει το κλίμα στην αγορά crypto

    • Bloomberg
    Kρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether

    Kρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether


    Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν εκτοξευθεί εν μέσω των προσδοκιών για έγκριση από τις ΗΠΑ των ETFs που θα επενδύουν απευθείας στο Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα.

    Η εξέλιξη αυτή έχει αντιστρέψει το κλίμα μετά την απαισιοδοξία που επικρατούσε στην αγορά crypto την περασμένη εβδομάδα. Θυμίζοντας τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τα αντίστοιχα αμερικανικά ETFs του bitcoin, η εισαγωγή των οποίων πυροδότησε, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα ξέφρενο ράλι του ψηφιακού νομίσματος, οδηγώντας το σε νέα υψηλά.

    Το Ether σημείωσε άνοδο σχεδόν 14% τη Δευτέρα – την μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο του 2022 – και έφτασε να διαπραγματεύεται στα 3.675 δολάρια την Τρίτη.

    Το Bitcoin εκτινάχθηκε κάποια στιγμή προς τα 72.000 δολάρια, πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε στα μέσα Μαρτίου, όταν έφτασε σχεδόν στα 74.000 δολάρια.

    Ether Narrows Performance Gap to Bitcoin on ETF Bets
    Το Ether μειώνει το χάσμα απόδοσης σε σχέση με το bitoin

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επικοινώνησε με τουλάχιστον έναν πιθανό εκδότη ETF που θα συνδέεται με το Ether, προκειμένου να ενημερώσει τα στοιχεία που έχει καταθέσει για έγκριση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι οι πιθανότητες έγκρισης από την SEC μπορεί να αυξάνονται, υποστηρίζουν. Ο διάλογος είναι μια απρόσμενη εξέλιξη, αλλά το πράσινο φως δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένο, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από εικασίες ότι «η SEC είναι πιο πιθανό να εγκρίνει [ETF για Ether] και οι traders τώρα σπεύδουν να τοποθετηθούν αφού πολλοί είχαν αποκλείσει εντελώς το ενδεχόμενο έγκρισης», δήλωσε ο Chris Newhouse, αναλυτής στην Cumberland Labs.

    Η SEC, η οποία έχει διατηρήσει αυστηρή στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, έδωσε -αν και απρόθυμα- έγκριση στα spot-Bitcoin ETF των ΗΠΑ στις αρχές του έτους. Τα προϊόντα από εταιρείες όπως η BlackRock και η Fidelity Investments έχουν συγκεντρώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 58,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι δύο εταιρείες, μάλιστα, επιδιώκουν επίσης να ξεκινήσουν funds στο Ether.

    Η βιομηχανία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεωρεί τα ETF ως έναν τρόπο να διευρύνει τη βάση των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα.

    Επενδυτές λιανικής, hedge funds, συνταξιοδοτικά ταμεία και τράπεζες έχουν επενδύσει κεφάλαια στα Bitcoin funds – η Millennium Management, η Point72 Asset Management του Steven Cohen και η Elliott Investment Management είναι μεταξύ των αγοραστών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Οργή στη Νιγηρία για τον ισχυρισμό του CEO της Binance για δωροδοκία αξιωματούχων

    Bitcoin: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί του 2024 δημιουργεί σύννεφα στην αγορά crypto

    Changpeng Zhao: Ένας κατάδικος με 33 δισ. δολάρια περιουσία



    ΣΧΟΛΙΑ