• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Ήπιες απώλειες παρά τα νέα για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

    • NewsRoom
    πετρελαιοπηγή


    Με απώλειες έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου τη Δευτέρα, εγκαταλείποντας τα αρχικά κέρδη τους που συνδέονταν με τις γεωπολιτικές ανησυχίες γύρω από τον θάνατο του προέδρου του Ιράν σε συντριβή ελικοπτέρου αλλά και την επιδείνωση της υγείας του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

    Η αρχική αυτή στήριξη στις τιμές ξεθώριασε σύντομα, καθώς δεν φάνηκαν τα γεγονότα να έχουν κάποιο σαφή αντίκτυπο στις προμήθειες αργού από τη Μέση Ανατολή.

    Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, βρέθηκαν νεκροί τη Δευτέρα μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους την Κυριακή σε συνθήκες ομίχλης σε ορεινή περιοχή στα βορειοδυτικά της χώρας, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το δυστύχημα σημειώθηκε εν μέσω εντάσεων σχετικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο δεν φαίνεται πως το Τελ Αβιβ έχει κάποια ανάμειξη σε αυτό.  Ο Mohammad Mokhber, πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν, διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος.

    Η νέα ηγεσία του Ιράν δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι ιδιαίτερο στην πολιτική της, με τη χώρα να παραμένει μια αβεβαιότητα για την αγορά του πετρελαίου.

    Έτσι, το West Texas Intermediate για παράδοση Ιουνίου έκλεισε με απώλειες 26 σεντς ή -0,3%, για να διαμορφωθεί στα 79,80 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας νωρίτερα φράσει  έως και 80,60 δολάρια. Το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της συνεδρίασης της Τρίτης.

    Την ίδια ώρα, το Brent Ιουλίου έχασε 27 σεντς ή -0,3%, πέφτοντας στα 83,71 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, μετά από ενδοημερήσιο υψηλό στα 84,49 δολάρια

    Η προσοχή πλέον στρέφεται κυρίως στη συνάντηση του OPEC+ την 1η Ιουνίου, η οποία μπορεί να αποφασίσει εάν οι παραγωγοί θα επεκτείνουν τις εθελοντικές περικοπές παραγωγής πέρα από τα τέλη Ιουνίου.

    Διαβάστε επίσης

    Ερντογάν: Ένδειξη της βούλησής να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά η επίσκεψη Μητσοτάκη

    Ι. Γιώτης (ΣΕΒΤ): Δεν φταίμε εμείς για την ακρίβεια στα τρόφιμα

    Ίντερ: Εκπνέει η προθεσμία για την αποπληρωμή του χρέους των 400 εκατ. ευρώ στην Oaktree



    ΣΧΟΛΙΑ