• Οικονομία

    Michelle Bowman (FED): Αν χρειαστεί θα ήμουν σύμφωνη να αυξηθούν τα επιτόκια

    Michelle Bowman. FED

    Michelle Bowman. FED


    Το μέλος του ΔΣ της FED Μισέλ Μπάουμαν επανέλαβε την Παρασκευή την άποψη πως θα πρέπει να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια για να μειωθεί ο πληθωρισμός, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει βελτίωση φέτος.

    Ωστόσο, η Μπάουμαν δήλωσε πρόθυμη να υποστηρίξει μια αύξηση των επιτοκίων σε περίπτωση που η πρόοδος προς την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σταματήσει ή αντιστραφεί.

    »«Αφού είδαμε σημαντική πρόοδο όσον αφορά την επιβράδυνση του πληθωρισμού πέρυσι, δεν έχουμε δει ακόμη περαιτέρω πρόοδο φέτος», δήλωσε η Μπάουμαν.

    «Ενώ η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής φαίνεται να βρίσκεται σε περιοριστικό επίπεδο, παραμένω πρόθυμη να αυξήσω τα επιτόκια σε μια μελλοντική συνεδρίαση, εάν τα εισερχόμενα δεδομένα υποδείξουν ότι η πρόοδος στον πληθωρισμό έχει σταματήσει ή αντιστραφεί».

    «Θα παραμείνω επιφυλακτική στην προσέγγισή μου για να εξετάσω μελλοντικές αλλαγές στη στάση της πολιτικής», τόνισε η Μπάουμαν.

    Υπενθυμίζεται πως ο Τζερόμ Πάουελ είχε πρόσφατα δηλώσει πως δεν βλέπει μπροστά μια νέα αύξηση των επιτοκίων από τη FED.

    Διαβάστε επίσης

    Κεφαλογιάννης: Σε δεύτερο χρόνο η αναβάθμιση των Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών – Διευκρινήσεις για το ν/σ του Υπ. Άμυνας

    Ρωσία: Έκρηξη σε στρατιωτικά ακαδημία στην Αγία Πετρούπολη – Αναφορά για τραυματίες

    ΝΔ: Τα δύο νέα σποτ για την ακρίβεια και το ψηφιακό κράτος



    ΣΧΟΛΙΑ