• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στην «Πήγασος»: Οι τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων της εκδοτικής


    Στην καταγγελία των δανείων της εκδοτικής εταιρείας «Πήγασος» του Φώτη Μπόμπολα προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη οι πιστώτριες τράπεζες. Το σύνολο των οφειλών της Πήγασος στο τέλος Οκτωβρίου 2016 ανερχόταν σε 161,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μεγάλο μέρος παρουσίαζε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

    Μετά την λήξη ενός περιθωρίου 30 ημερών από την επίδοση της καταγγελίας, οι τράπεζες θα καταστήσουν τα δάνεια άμεσα απαιτητά.

    Σε περίπτωση που η οικογένεια Μπόμπολα δεν μπορέσει να αποδώσει τα οφειλόμενα ποσά στις τράπεζες, η «Πήγασος» θα τελεί σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

    Οι τράπεζες, μετά από σχετική απόφαση, θα διορίσουν ειδικό διαχειριστή, ο οποίος θα παύσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα μηδενίσει τις μετοχές της εταιρείας και θα αρχίσει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, προκειμένου να ακολουθήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός.

    Υπενθυμίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες το ενδιαφέρον φαίνεται να έχει ατονίσει. Εξάλλου, κατάφερε ήδη να εξασφαλίσει περίπου το 20% των μετοχών του Mega, το οποίο άνηκε στον Φ. Μπόμπολα, έναντι ενός ποσού 5 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Πώς ένα πλοίο χρηματοδότησε την εξαγορά του ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ με προσφορά 22.892.000 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ιβάν Σαββίδης πήρε το 20% του Mega – Στα 5 εκατ. ευρώ η συμφωνία με τον Φ. Μπόμπολα. Τι λέει η πλευρά Βαρδινογιάννη



    ΣΧΟΛΙΑ