• ΑΓΟΡΕΣ

    Πεδίο μάχης δημιουργήθηκε ανάμεσα σε πωλητές και ΧΑ

    Ξιφομάχοι εν δράσει.


    Ανατρέπεται και πάλι το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) αυτήν την ώρα, με την αγορά να μην αντέχει τις πιέσεις που κυριαρχούν στην αγορά ομολόγων, αλλά και την ιδιαιτέρως ήπια στάση των εκπροσώπων των θεσμών στο συνέδριο του Economist στη Φρανκφούρτη.

    Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 773 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 68 εκατ. ευρώ.

    Μετά την σύντομη ανάκαμψη που σημειώθηκε στο ΧΑ, τα σημάδια στην αγορά ομολόγων δεν είναι ευοίωνα, με τους επενδυτές να βλέπουν τις προσδοκίες για την αξιολόγηση να «εξανεμίζονται», αφού αρκετά προαπαιτούμενα παραμένουν ανοιχτά, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει ακόμη κάποια εξέλιξη για το θέμα του χρέους, γεγονός το οποίο απομακρύνει ολοένα και πιο πολύ το σενάριο ένταξης στο QE.

    H απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έχει επιστρέψει και πάλι στα επίπεδα άνω του 6% και διαμορφώνεται στο 6,12% με άνοδο της τάξης του 1,5% από τα χθεσινά επίπεδα, με το sell-off να συνεχίζεται ακάθεκτο και να στέλνει το κόστος δανεισμού της ελληνικής κυβέρνησης πίσω στα επίπεδα του Απριλίου, έχοντας αφήσει στο παρελθόν όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.

    Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 3%, με τις ΟΤΕ, Folli Follie, Ελλάκτωρ και Grivalia να σημειώνουν απώλειες άνω του 2%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Aegean, ΟΛΠ, Λάμδα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ΜΕΤΚΑ και Βιοχαλκο, ενώ ήπια πτωτικά βρίσκονται οι ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΕΕ και ΕΧΑΕ.

    Στον αντίποδα, η ΓΕΚ Τέρνα και τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται στο +3%, με την Πειραιώς να κινείται με άνοδο 2%. Η Motor Oil είναι στο +1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Alpha Bank και Εθνική.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σφαγή στο Mega: Μπαίνει με 22,1% ο Μαρινάκης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον Μαρινάκη ο ΔΟΛ με προσφορά 22.892.000 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Το φάντασμα της Hanjin συνεχίζει να στοιχειώνει την Danaos



    ΣΧΟΛΙΑ