• Διεθνής πολιτική

    Σλοβακία: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο (video)

    • NewsRoom
    Απόσπασμα από το βίντεο της απόπειρας δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο, όπου διακρίνονται άνδρες της φρουράς του να προσπαθούν να επέμβουν αμέσως μετά τους πυροβολισμούς


    Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, αυτή τη φορά από τη στιγμή που ο 71χρονος λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα πυροβολεί εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα σλοβακικά ΜΜΕ.

    Στο βίντεο ακούγονται οι πυροβολισμοί από τον δράστη, ο οποίος έχει πλησιάσει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας. Ο 71χρονος πυροβόλησε πέντε φορές κατά του πρωθυπουργού Φίτσο, τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

    Ο Φίτσο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, φέρει τρία τραύματα από πυροβολισμούς. Τα δύο είναι στο χέρι του και το ένα στην κοιλιά του.

    Στο σημείο των πυροβολισμών έσπευσαν οι άνδρες της ασφάλειας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ενώ επικράτησε χάος.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε η επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Φίτσο «έχει πυροβοληθεί αρκετές φορές» και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Ρούσβελτ στην Μπάνσκα Μπίστριτσα. «Απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα σε βάρος του Ρόμπερτ Φίτσο. Έχει πυροβοληθεί πολλές φορές και η ζωή του απειλείται. Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται με ελικόπτερο στην Banská Bystrica, επειδή θα έπαιρνε πολύ χρόνο για να φτάσει στην Μπρατισλάβα και υπάρχει ανάγκη για άμεση επέμβαση. Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν πολλά» αναφέρεται χαρακτηρτιστικά.

    Εκπρόσωπος του νοσοκομείου της Χάντλοβα, στο οποίο μεταφέρθηκε αρχικά ο Σλοβάκος πρωθυπουργού, ανέφερε ότι οι «ζωτικές του λειτουργίες» έχουν σταθεροποιηθεί, προσθέτοντας πως είχε τις αισθήσεις του, πριν μεταφερθεί σε άλλη νοσηλευτική μονάδα.

    Διαβάστε επίσης

    Σλοβάκος λογοτέχνης ο 71χρονος που πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο

    Σλοβακία: «Μεταξύ ζωής και θανάτου» ο πρωθυπουργός Φίτσο μετά την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του

    Πυροβολισμοί στη Σλοβακία: Η στιγμή που ο τραυματισμένος πρωθυπουργός Φίτσο απομακρύνεται από το σημείο (video)



    ΣΧΟΛΙΑ