ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, καθηγητής Πληροφορικής του ΜΙΤ τόνισε: «Δεν είμαι απαισιόδοξος απλώς μου αρέσει μερικές φορές να φέρνω αντιρρήσεις. Δεχόμαστε ότι έρχεται η αλλαγή και ότι θα πρέπει να την ακολουθήσουμε. Αυτή η επανάσταση έρχεται σε διαφορετικές φάσεις, αλλά η πιο πρόσφατη λαμβάνει χώρα τα τελευταία 15 χρόνια και έχει ξεκλειδώσει δυνατότητες που δεν είχαμε στο παρελθόν, από άποψη εικόνας και ομιλίας».
Ο καθηγητής του ΜΙΤ πρόσθεσε: «Υπάρχει μια ευκαιρία εδώ. Έχουμε τη δυνατότητα να ξεκλειδώσουμε και να εξάγουμε αξία. Τόνοι δεδομένων υπάρχουν στη διαχείριση των βάσεων και βέβαια τα εργαλεία για την εξαγωγή συμπερασμάτων προέρχονται από πολλή έρευνα που έχει γίνει στα πανεπιστήμια. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα, όπως η πρόσβαση σε δυνατότητες που μας δίνει η ΑΙ. Και η επένδυση από εταιρείες είναι πολύ σημαντική. Να δούμε πώς θα επενδύσουμε σε αυτό. Να δημιουργήσουμε ταλέντα που θα ασχοληθούν με αυτά τα εργαλεία, θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να είναι εξοικειωμένος με την ΑΙ. Είναι πολλά τα όρια που πρέπει ακόμα να εξερευνήσουμε».
«Πρέπει να αποφασίσουμε πώς μπορούμε να συμπληρώσουμε με την ΑΙ αυτά στα οποία είμαστε καλύτεροι. Το παραγωγικό ΑΙ βοηθάει όντας εκπαιδευμένο για να κάνει αυτή τη διανομή του υλικού. Στα όρια αυτής της διανομής υπάρχει το ενδιαφέρον. Διότι ο άνθρωπος κάνει, τελικά, την επιλογή», πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
Η Irina Obushtarova, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της The Recursive επισήμανε:
«Κοιτάζουμε τη συνολική υιοθέτηση των τεχνολογιών σε πάρα πολλούς τομείς: εκπαίδευση, υπηρεσίες Υγείας, μεταφορές. Θα απαιτηθεί μια αλλαγή νοοτροπίας όσο και το πώς θα λειτουργούμε στην Οικονομία πλέον. Θα γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη. Θα επαναπροσδιοριστεί η Οικονομία, θα γίνει η “επόμενη Οικονομία”. Από το “.com” περάσαμε στο “web 2.0”. Το AI έχει εξισορροπητική επίδραση στις Οικονομίες των χωρών.
Ο Βίκτωρ Τροκούδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Plum Fintech εξήγησε με τη σειρά του: «Είμαι αισιόδοξος αλλά νομίζω ότι στον τομέα μας μπορεί να λειτουργήσει μετασχηματιστικά. Έχει υπάρξει μια κανονιστική μεταβολή που έχει να κάνει με τις τράπεζες, ώστε όσοι έχουν λογαριασμούς τα δεδομένα να μεταφέρονται. Με τα μοντέλα LLN μπορούμε να κατανοήσουμε αυτές τις πληροφορίες και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να οδηγηθούν στους στόχους τους».
Ο Ηλίας Βύζας, Επικεφαλής Συμβουλευτικής ΕΥ Ελλάδας/EY CESA Data & Analytics Leader/EY CESA South Cluster Technology Consulting Leader, σημείωσε: «Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι οι κίνδυνοι έχουν εξομαλυνθεί. Υπάρχουν μη γραμμικοί κίνδυνοι στην ΑΙ σήμερα από ότι στο παρελθόν. Στην εύκολη πλευρά του ζητήματος είναι το πού και πώς μπορώ να επενδύσω, το τι ταλέντα χρειάζονται. Οι επόμενοι χρήστες θα είναι γνώστες της ΑΙ. Χρειαζόμαστε πρόσληψη, εκπαίδευση και ενθάρρυνση των νέων ταλέντων».
Ο Μιχάλης Πετυχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Orfium είπε χαρακτηριστικά στη συζήτηση: «Το AI είναι εκεί για να χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους, δεν είναι κάτι καινούργιο. Βλέπουμε πώς λάμπει αυτή η δημιουργικότητα. Βλέπουμε τι γίνεται στα social media και σε όλες τις πλατφόρμες που ακούμε μουσική. Βλέπουμε τον τομέα να εξελίσσεται και δημιουργεί έμπνευση. Πριν από 25 χρόνια όλοι μπορούσαν να έχουν ένα PC και ο καθένας να δημιουργήσει. Αυτό θα γίνει κι εδώ. Όλα θα είναι περισσότερα».
Τέλος ο Nikhil Arora, Διευθύνων Σύμβουλος, Epignosis επισήμανε: «Ο άνθρωπος πλέον μαθαίνει ταχύτατα. Όλοι θέλουν να ανήκουν κάπου και να εμπνέονται. Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει το κίνητρο για δημιουργικότητα».
Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Δρ. Ανδρέας Σταυρόπουλος, partner, Threshold Ventures Inc..
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Endeavor.
Διαβάστε επίσης
Βέλγιο: Συνέλαβαν οπαδούς του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο της Μπριζ
Γραφάκος: Η Ελλάδα κάνει σταθερά βήματα στην εποχή της κυκλικής οικονομίας
Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές να δώσουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Hilton: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των resorts της με νέα ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου
- Χρυσοχοΐδης: Δίνουμε μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης
- Goldman Sachs: Περιθώριο ανόδου 5% ως τις 1.475 μονάδες το Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Ισπανική υποχώρηση στις ελληνικές τράπεζες