• Business

    «Τέλος» στα ελληνικά ομόλογα για ένα από τα μεγαλύτερα funds του κόσμου – «Η Ελλάδα δεν είναι πια ελκυστική»

    χρέος


    Να απεμπλακεί από την έκθεση της στα ελληνικά ομόλογα επιθυμεί η PIMCO, ένα από τα μεγαλύτερα fund ομολόγων στον κόσμο, η οποία θεωρείται από τους σημαντικότερους κατόχους πακέτων ελληνικών πενταετών τίτλων, που λήγουν το 2019.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να μειώνει την έκθεση της στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, ενώ δηλώνει πως δύσκολα θα εκδηλώσει ενδιαφέρον για μια νέα έκδοση χρέους από την Ελλάδα.

    «Κάποια funds μας έχουν έκθεση, αλλά όχι όλη η εταιρεία. Καθώς οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν πάλι, εμείς μειώνουμε αυτές τις εκθέσεις» δήλωσε ο Andrew Bosomworth, επικεφαλής διαχείρισης χαρτοφυλακίου της PIMCO στη Γερμανία. «Όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές, θα είναι σε επίπεδα που δεν θα είναι ελκυστικά» τόνισε.

    Η τελευταία έξοδος της Ελλάδας στις αγορές πραγματοποιήθηκε το 2014, με την έκδοση τριετών και πενταετών τίτλων. Η Ελλάδα επιθυμεί να μπορέσει να βγει στην αγορά εκ νέου το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η κυβέρνηση εξετάζει την ανταλλαγή των πενταετών ομολόγων του 2014 με καινούργια πενταετή ομόλογα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: XA: Ξεκίνησε στα «κόκκινα» αλλά κράτησε την επαφή με τις 780 μονάδες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάγος από ΔΝΤ: Μη επαρκή έκρινε το Ταμείο τη 15ετη επιμήκυνση του χρέους – Παραμένουν τα Capital Controls

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Citigroup: Ναι στην εκταμίευση της δόσης, όχι στην μείωση του χρέους



    ΣΧΟΛΙΑ