ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H αναβίωση του θρυλικού «Χορού της Αμυγδαλιάς»
Λίγο πριν τελειώσει το φετινό Καρναβάλι, και στο πλαίσιο των Always Grand εορτασμών για τα 150 Χρόνια της Μεγάλης Βρετανίας, το Grand Ballroom του Ξενοδοχείου φιλοξένησε λαμπερούς καλεσμένους σε μια αναβίωση του θρυλικού «Χορού της Αμυγδαλιάς».
Θυμίζοντας κάτι από την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και η Vogue Greece μας έκαναν να ξαναζήσουμε την εμβληματική χοροεσπερίδα που ξεκίνησε στη διάρκεια του Μεσοπολέμου και εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες εορταστικές εκδηλώσεις της κοσμικής Αθήνας κατά τη δεκαετία το 30.
Σε μια black tie βραδιά, όπου το dress code γεφύρωνε μοναδικά το παρελθόν με το παρόν, λαμπεροί καλεσμένοι από τον χώρο της φιλοξενίας, του εφοπλισμού, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, της τέχνης, της μόδας και της ψυχαγωγίας απόλαυσαν μια ξεχωριστή εμπειρία στο Grand Ballroom της Μεγάλης Βρεταννίας, συνοδεία εκλεκτών γεύσεων, χορού και μουσικής.
Την επιμέλεια του 4-course menu της βραδιάς είχε ο δις βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef της Μεγάλης Βρεταννίας, Αστέριος Κουστούδης, βασισμένος σε διαχρονικές συνταγές που είχαν παρουσιαστεί σε gala dinners του ξενοδοχείου κατά το διάστημα 1940-1950. Αστακός Grammon με σάλτσα ‘chaud-froid’ και τρουφα, λαχανο farci με μανιτάρια, κορινθιακές σταφίδες και μπαχαρικά, γλώσσα a l’andalouse με αγγινάρες φρικασέ, και γλυκό αμυγδάλου με κρέμα πικραμύγδαλο και αλατισμένη καραμέλα με παγωτο από ψημένα αμύγδαλα.
Με το συναρπαστικό τους set, που συνδύαζε νοσταλγικές διασκευές κομματιών από το παρελθόν με νέες επιτυχίες, οι μουσικοί Κατερίνα Ντούσκα και Leon of Athens έντυσαν ιδανικά τη βραδιά, ενώ οι μουσικές επιλογές το DJ Σάκη Τσιτομενέα έβαλαν φωτιά στο dance floor του Grand Ballroom.
Ο Martin Margiela μετά τη μόδα αφιερώθηκε στον χωρό των εικαστικών
Τον γνωρίζαμε σαν δημιουργό μόδας αφού το 1988 ίδρυσε τον οίκο μόδας Maison Martin Margiela και οι δημιουργίες του διέπρεψαν σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όταν όμως γιόρτασε τα είκοσι χρόνια της ομώνυμης μάρκας, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κόσμο της μόδας και έκτοτε έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στις εικαστικές τέχνες.
Επιτυχημένη και η δεύτερη καριέρα του αφού σημαντικά μουσεία τέχνης έχουν φιλοξενήσει έργα τους στην Ευρώπη και στην Αμερική.
Πριν από λίγες μέρες έγιναν και στην Αθήνα τα εγκαίνια της διπλής ατομικής έκθεσης του Martin Margiela στην γκαλερί Bernier/Eliades, με μεγάλη επιτυχία και με παρουσίες πολλών προσώπων από τον χώρο της Τέχνης και της Μόδας.
Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται έργα του εικαστικού Martin Margiela στην Ελλάδα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2024.
Το περίφημο Studio 54 για ένα βράδυ στην Αθήνα
Σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης, αναβίωσε για μια μόνο βραδιά το θρυλικό Studio 54 της Νέας Υόρκης.
Στο Athenee «ζωντάνεψε» το Νεοϋορκέζικο κλαμπ του Ian Schrager και του Steve Rubelli, που μέχρι και σήμερα ακόμα εξακολουθεί να εμπνέει τη μόδα, το nightlife αλλά και τις τέχνες, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία σέ όσους το έζησαν.
Ο χώρος διαμορφώθηκα κατάλληλα και αποκλειστικά για το πάρτυ με το πιο ζωντανό κοινό να δίνει το ‘παρών’ βάζοντας τη δική του πινελιά, με τον παλμό αλλά και το εναρμονισμένο disco dress code και να κατακλύζει τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του Athenee.
Η βραδιά ξεκίνησε με τις μουσικές επιλογές του dj του Athenee Δημήτρη Γεωργόπουλου ενώ κορυφώθηκε όταν ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος πήρε τη θέση του dj μέχρι τις πρωινές ώρες.
Ένας Astakos στην παραλία της Γλυφάδας
Ένα χρόνο τώρα καθώς έκανα βόλτα την Bella στην παραλία της Γλυφάδας έτσι όπως την έχει διαμορφώσει ο Δήμος για πεζούς και ποδήλατα, έβλεπα στην θέση που βρισκόταν το παλαιό Μαριδάκι, πανό να έχουν καλύψει γύρω γύρω το κτίσμα και όπως μου είπαν οι ψαράδες της περιοχής που ρώτησα, ετοιμαζόταν ένα νέο εστιατόριο.
Και, ω του θαύματος, πριν από λίγες μέρες έφυγαν τα πανό και αποκαλύφθηκε ο νέος χώρος δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, ένα σύγχρονο κτίσμα με τζαμαρίες, ομπρέλες, μπήκε και η ταμπέλα με το όνομα Αstakos και από κάτω η φράση ‘from hook to fork’ (από το αγκίστρι στο πιρούνι) αλλά και που θυμίζει λίγο το παλαιό ταβερνάκι.
Με τα χαλίκια στους εξωτερικούς χώρους, με πλακάκια που θυμίζουν παλιά πλακόστρωτα αλλά και με κιούπια, καλάθια, ψάθινα φωτιστικά που θυμίζουν τον τρόπο ζωής των παλιών ψαράδων, αφού βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την ‘βάση’ των αλιέων Γλυφάδας.
Τόσους μήνες περιμέναμε να ανοίξει, αποφασίσαμε να πάμε ένα Σάββατο βράδυ και πράγματι ήταν μια έκπληξη. Ο κατάλογός του ήταν ένας σωστός κατάλογος με καθαρά ελληνικές γεύσεις, με πιάτα που μύριζαν θάλασσα και πρωτότυπες δημιουργίες από τον σεφ Άγγελο Μπακόπουλο. Σκόρπαινα Μπουρδέτο, Μουσακάς Γαρίδας, Τσιπούρα με χόρτα αυγολέμονο,
Τόνος με τραχανά, Κεμπάπ τόνου, Ντολμάδες θαλασσινών, καβούρια παϊδάκια, χωρίς να λείπουν η οστρακομακαρονάδα και η αστακομακαρονάδα. Υπάρχει όμως στην ανοικτή κουζίνα και ένα τζάκι όπου ψήνονται τα μεγάλα ψάρια αλλά και ψαροκασέλες από όπου διαλέγεις το ψάρι σου.
Κι εκεί καθώς τρώγαμε, μπαίνει ένας ψαράς με έναν κουβά γεμάτο φρέσκα ψάρια που μόλις είχε φέρει η ψαρόβαρκα!!!
Το προσωπικό εξαιρετικό, ευγενέστατο και άριστοι γνώστες του μενού που μας εξηγούσαν λεπτομερώς την κάθε λεπτομέρεια. Ο ειδικός επί του τσίπουρου sommelier, μας έφερε έναν κατάλογο με δεκάδες διαφορετικά είδη τσίπουρου και μας εξηγούσε την κάθε λεπτομέρεια του κάθε είδους.
Ακόμα και όταν άργησε να φτάσει στο τραπέζι μας κάποιο πιάτο της παραγγελίας και ρωτήσαμε τι έγινε, έσπευσαν να μας το φέρουν το ταχύτερο δυνατόν αφού μας ζήτησαν επανειλημμένως συγνώμη και μας προσέφεραν τα γλυκά από τα οποία δεν ξέραμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε!!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βασίλης Πατέρας: Η αγάπη του για τη θάλασσα προσφορά για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού
- Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Νίκος Δένδιας θεμελίωσε το νέο κτήριο για τον κυβερνοχώρο
- Korinthian Foods: Από την τοπική παραγωγή στην εθνική αναγνώριση
- Είκοσι χρόνια επιτυχημένων επεμβάσεων στο υπερσύγχρονο Τμήμα Ακτινοχειρουργικής Εγκεφάλου Gamma Knife του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ