• Top Stories

    «Πανικός» στα Τούρκικα ΜΜΕ για την «εξαφάνιση» του Ερντογάν: Φήμες για πρόβλημα στην υγεία του

    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Ένας μικρός πανικός επικράτησε στα Τουρκικά ΜΜΕ από την αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των ραντεβού που είχε προγραμματίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το απόγευμα της Δευτέρας, με τους ηγέτες που μετέχουν στην Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου.

    Μεταξύ των ακυρωθέντων συναντήσεων ήταν και αυτή με τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον Μολδαβό πρόεδρο, Ιγκόρ Ντόντον, καθώς και τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η τουρκική πλευρά πρότεινε αντί του Ταγίπ Ερντογάν, η συνάντηση να γίνει μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε.

    Η ξαφνική απουσία του Ερντογάν προκάλεσε ανησυχία, καθώς εκτός από τις συναντήσει, αμέσως μετά την σύνοδο, δεν εμφανίστηκε στο γεύμα που ακολούθησε, αλλά επέστρεψε  εσπευσμένα στην οικία του. Στη θέση του παρακάθισαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον τουρκική προεδρία, φουντώνουν οι φήμες στα τουρκικά ΜΜΕ ότι η ακύρωση των συναντήσεων ενδέχεται οφείλεται σε κούραση ή και πρόβλημα υγείας του Ερντογάν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν θα γίνει τελικά η συνάντηση Παυλόπουλου – Ερντογάν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη διπρόσωπη στάση της ΕΕ»



    ΣΧΟΛΙΑ