ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε διακανονισμό ύψους 490 εκατ. δολαρίων κατέληξε η Apple έπειτα από ομαδική αγωγή κατά του διευθύνοντος συμβούλου, Τιμ Κουκ, ο οποίος φέρεται να εξαπάτησε τους μετόχους του τεχνολογικού κολοσσού, αποκρύπτοντας την πτώση της ζήτησης για iPhone στην Κίνα.
Σύμφωνα με το CNBC, όλα ξεκίνησαν μετά την απρόσμενη ανακοίνωση της Apple στις αρχές του 2019 ότι θα μειώσει τις προβλέψεις της για τα έσοδα τριμήνου έως και κατά 9 δισ. δολάρια, επικαλούμενη τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Δύο μήνες νωρίτερα, ο Τιμ Κουκ είχε αναφέρει στους επενδυτές ότι αν και η Apple αντιμετώπιζε πιέσεις στις πωλήσεις σε αγορές όπως η Βραζιλία, η Ινδία, η Ρωσία και η Τουρκία, όπου τα νομίσματα είχαν αποδυναμωθεί, ο ίδιος δεν θα τοποθετούσε την Κίνα στην ίδια κατηγορία.
Ωστόσο, μετά από μερικές μέρες ο τεχνολογικός κολοσσός είπε στους προμηθευτές της να περιορίσουν την παραγωγή.
Σημειώνεται ότι η πρόβλεψη για μειωμένα έσοδα ήταν η πρώτη που έκανε η Apple μετά την κυκλοφορία του iPhone το 2007, ενώ την επόμενη μέρα η μετοχή της Apple υποχώρησε 10%.
Η Apple, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ προχώρησε σε διακανονισμό, προκειμένου να αποφύγει οποιοδήποτε κόστος.
Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα για σχολιασμό της απόφασης, ενώ ο δικηγόρος των μετόχων, Σον Γουίλιαμς, έκανε λόγο για εξαιρετικό αποτέλεσμα, από το οποίο ωφελούνται όσοι αγόρασαν μετοχές της Apple, τους δύο μήνες που μεσολάβησαν πριν την πρόβλεψη για τα έσοδα.
Διαβάστε επίσης:
Apple: Νέα δυνατότητα λήψης εφαρμογών απευθείας από ιστότοπους στην ΕΕ
JPMorgan: Οι μετοχές των Magnificent 7 της τεχνολογίας δεν είναι υπερτιμημένες
Η DryDel Shipping του Κώστα Δελαπόρτα παρέλαβε το νεότευκτο Twin Delight
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου: Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή – Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για την Κύπρο
- ΝΑΤΟ: Για Ουκρανία και αμυντικές δαπάνες θα μιλήσουν στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ στις 3 και 4 Απριλίου – Παρόν και ο Ρούμπιο
- Νίκη κατά της παιδικής πορνογραφίας: Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο – Δεκάδες συλλήψεις και για βιασμούς, έκλεισε το Kidflix με σχεδόν 2 εκατ. χρήστες
- Τουρκία: Η TRT απέλυσε ηθοποιό τηλεοπτικής σειράς γιατί υποστήριξε το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ
