• Top Stories

    Κομισιόν: «Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη, άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης»


    Δεκτή με… “καλωσόρισμα” έγινε από την Κομισιόν, η ψηφοφορία – αποδοχή από τη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου που περιλάμβανε τους όρους συμφωνίας μεταξύ δανειστών – κυβέρνησης.  Πλέον, θα αναζητηθεί η λύση που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    Μάλιστα, η εκπρόσωπος της Επιτρόπου Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σχολίασε τη χθεσινή ψηφοφορία και το αποτέλεσμα:

    «Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.

    Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας».

    Τι έχει να περιμένει όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το επερχόμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ως προς το ελληνικό ζήτημα; Φυσικά, όπως είπε και η Επίτροπος και πριν λίγες μέρες ο Μοσκοβισί, την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άδενδρο: Η υψηλή ταχύτητα έφταιγε για το τραγικό δυστύχημα με το τρένο; – Τι λέει το πόρισμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι αλλαγές που φέρνει το 4ο Μνημόνιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ