ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναφέρθηκε στην «απόφαση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών για το Predator και τις οικονομικές κυρώσεις που προβλέπονται για οποιεσδήποτε συναλλαγές όσων εμπλέκονται στο κακόβουλο λογισμικό, που λειτουργούσε και είχε ως έδρα την Ελλάδα», για να τονίσει ότι «δυστυχώς από την ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει γίνει κάτι».
Στο ίδιο πλαίσιο προσέθεσε ότι «και για την τραγωδία στα Τέμπη ακόμη και η δικογραφία που έφτασε με καθυστέρηση στη Βουλή, εφόσον έκλεισε τις εργασίες της η Εξεταστική, έχει λειψά στοιχεία, μαρτυρίες και καταθέσεις».
Μεταφέροντας και τις επισημάνσεις του ίδιου του κ. Κασσελάκη, η κυρία Κεχαγιά αναρωτήθηκε «πώς γίνεται η Δικαιοσύνη να εμφανίζεται επισπεύδουσα στην υπόθεση που τον αφορά, αλλά για βασικά θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία να ποιούν όλοι την νήσσαν; Και ειδικά η κυβέρνηση».
Ανέφερε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν ήρθε στην Ελλάδα το 2023, ήρθε ως απόδημος και μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως απόδημος, διότι αυτό επέβαλλε και ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Επιπλέον θύμισε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει από τις 23 Φεβρουαρίου, ότι εφόσον και εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί αρχηγοί εμπίπτουν στη διάταξη αυτή, και υπάρχει αυτό το ασυμβίβαστο, οπωσδήποτε, εφόσον αυτό είναι βέβαιο και σίγουρο, την επόμενη μέρα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας του -και όχι offshore- στην αλλοδαπή».
«Το επισημαίνω αυτό. Άλλοι έχουν offshore», σχολίασε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού είπε ότι «η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι από το 2016, με νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει και τις εταιρείες αλλοδαπής στο ασυμβίβαστο για πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε αυτό «για να μην υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία κρύβονται πίσω από offshore ή εταιρείες της αλλοδαπής και πλουτίζουν». «Αυτό λοιπόν έπαψε να ισχύει», είπε και υπογράμμισε:
«Στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη έχουμε μια ακριβώς αντίστροφη διαδρομή. Ως επιχειρηματίας ομογενής, έβγαλε αρκετά χρήματα στο εξωτερικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω μιας εταιρείας αλλοδαπής, και τώρα που ήρθε στην Ελλάδα λέει “εγώ θα κάνω μεταβίβαση των μετοχών εφόσον υπάρχει κώλυμα και δεν θα έχω επιχειρηματικές δραστηριότητες”.
Πράγματι, λοιπόν, υπάρχει μια αντίστροφη διαδρομή, την οποία ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι θα ξεκαθαρίσει γιατί δεν έχει κανένα λόγο και κανένα συμφέρον να μην το κάνει».
Απαντώντας σε ερώτημα για την υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες από τον Στέφανο Κασσελάκη, η κυρία Κεχαγιά είπε ότι «υποχρεούται από εδώ και πέρα να το κάνει. Ακόμη δεν έχει κλείσει η πλατφόρμα του 2022. Άλλοι έκαναν πόθεν έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια, ιστορικά κειμήλια, μνημεία και άλλα».
Ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα επιστολικής ψήφου με αφορμή την υπόθεση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ά.Μ. Ασημακοπούλου.
«Αυτό είναι ένα νομοθέτημα το οποίο ψηφίστηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισε γιατί όλοι θυμάστε ότι η κυρία Κεραμέως πήγε να κάνει ελιγμό με την τροπολογία από το παράθυρο για την επιστολική ψήφο και τις βουλευτικές εκλογές.
Και βρέθηκε μόνη της η κυβέρνηση να ψηφίζει το συγκεκριμένο νομοθέτημα, στο οποίο αρχικά δεν είχε απέναντί της τα κόμματα της αντιπολίτευσης», ανέφερε.
Τόνισε πως το θέμα είναι τι υπάρχει πίσω από την υπόθεση Ασημακοπούλου «η οποία είναι υπόλογη και εκτεθειμένη και εξ αυτού του λόγου η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση».
Τόνισε ωστόσο ότι «η κυρία Κεραμέως είναι η πολιτική προϊσταμένη του Υπουργείου Εσωτερικών» και «δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες της και να λέει απλώς ότι γίνεται ένας εσωτερικός έλεγχος». «Θα πρέπει να δώσει πιο σαφείς απαντήσεις. Η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κάτι βλέπουν», προσέθεσε.
Σχολιάζοντας το αίτημα της Νέας Αριστεράς να τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτή τη στιγμή ακόμη και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ενωθούν, η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης».
«Τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές θεωρείτε ότι για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του, την οποία σχεδόν απώλεσε με την ψήφο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στον γάμο;», σχολίασε, για να προσθέσει ότι «είναι καλές οι προτάσεις για πρόταση μομφής και δυσπιστίας, αλλά όταν γίνονται σε έναν ρεαλιστικό χρόνο και έχουν και αποτέλεσμα».
Τέλος, για το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ η κυρία Κεχαγιά επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε αίτηση αντισυνταγματικότητας, «διότι υπάρχει μια κατάφωρη παραβίαση του άρθρου 16».
«Πέραν, δηλαδή, των ιδεολογικών πολιτικών αποστάσεων και διαφορών που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, θεωρεί ότι πρωτίστως παραβιάζεται το Σύνταγμα και εδώ πρέπει να δοθεί μια μεγάλη μάχη», είπε.
Διαβάστε επίσης:
Φάμελλος: Η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα
Λοβέρδος για καταδίκη Μπελέρη: Απτή απόδειξη ότι κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν υπάρχει
Αυγενάκης: Η συνεργασία μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων επεκτείνεται και σε θέματα αλιείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Hilton: Επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των resorts της με νέα ξενοδοχεία σε κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου
- Χρυσοχοΐδης: Δίνουμε μάχη καθημερινά για τα ζητήματα της κοινωνικής αστυνόμευσης
- Goldman Sachs: Περιθώριο ανόδου 5% ως τις 1.475 μονάδες το Χρηματιστήριο
- Χρηματιστήριο: Ισπανική υποχώρηση στις ελληνικές τράπεζες