ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσέγγισαν τα 2,5 δισ. δολάρια τα κέρδη των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών των Ελλήνων εφοπλιστών
Η Euroseas Ltd του Αριστείδη Πίττα γνωστοποίησε ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο ναύλωσης του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ 2.800 teu, M/V Leonidas Z.
Η ελάχιστη περίοδος ναύλωσης είναι 23 έως 25 μηνών με ακαθάριστη ημερήσια τιμή 20.000 δολάρια.
Η ναύλωση θα ξεκινήσει με την παράδοση του πλοίου από το ναυπηγείο που αναμένεται περί τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου 2024.
Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε ναυλώσει το νεότευκτο πλοίο μας, το τέταρτο στη σειρά των εννέα πλοίων σε επίπεδο 20.000 δολάρια την ημέρα, εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη ισχύ της αγοράς τόσο με όρους επιπέδου ναύλωσης και διάρκειας ναύλωσης.
Αυτή η σύμβαση αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια για την ελάχιστη συμβατική περίοδο και αυξάνει την κάλυψη ναύλωσης των πλοίων το 2024 σε περίπου 74%.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την τρέχουσα ισχύ της αγοράς ναυλώσεων μέσα στο επόμενο τρίμηνο για τα τρία πλοία μας 1.800 teu που παραλάβαμε στη διάρκεια αυτής της περιόδου».
Η εταιρεία διαχειρίζεται 20 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 777.749 dwt μεταφορικής ικανότητας 61.661 teu.Επίσης ναυπηγεί 6 πλοία, 178.497 dwt, μεταφορικής ικανότητας 13.800 teu.
Διαβάστε επίσης:
Αριστείδης Αλαφούζος: Ρεκόρ κερδών και εσόδων για την Okeanis Eco Tankers το 2023
ΟΛΠ: Επιτυχής ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου CIPORT στις Βρυξέλλες
Θεόδωρος Κόντες: Προτάσεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις στον τομέα της κρουαζιέρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κωνσταντοπούλου: Είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή – Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη για την Κύπρο
- ΝΑΤΟ: Για Ουκρανία και αμυντικές δαπάνες θα μιλήσουν στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ στις 3 και 4 Απριλίου – Παρόν και ο Ρούμπιο
- Νίκη κατά της παιδικής πορνογραφίας: Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο στον κόσμο – Δεκάδες συλλήψεις και για βιασμούς, έκλεισε το Kidflix με σχεδόν 2 εκατ. χρήστες
- Τουρκία: Η TRT απέλυσε ηθοποιό τηλεοπτικής σειράς γιατί υποστήριξε το κάλεσμα της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάζ
