• Business

    Citi: «Αναβάλλεται» η αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας το 2017

    Citigroup

    Citigroup


    Η μείωση του ελληνικού ΑΕΠ συνεχίζεται ακάθεκτη, σημειώνει η Citigroup σε νέο της note, μετά την εμφάνιση στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν ύφεση 0,1% σε τριμηνιαία βάση στο α’ τρίμηνο, ύφεση ύψους 1,2% στο δ’ τρίμηνο του 2016, ενώ σε ετήσια βάση η ύφεση έφτασε το 0,5%.

    Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα, υπήρχε προσδοκία για μία πιο ευοίωνη έκβαση στην πορεία του ΑΕΠ του α’ τριμήνου του 2017, μετά από την υψηλότερη από την αναμενόμενη μείωση στο τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Τα στοιχεία του ελληνικού ΑΕΠ μπορεί να αναδιαμορφωθούν, σύμφωνα με την Citi, ενώ δεν αποκλείεται αυτά του δ’ και του α’ τριμήνου να αναθεωρηθούν ούτως ώστε να αποφέρουν μία πιο ήπια αναπτυξιακή τάση.

    Πέρα από αυτές τις αλλαγές που αφορούν στο εγγύς μέλλον, η Citi αξιολογεί ότι η αναμενόμενη αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενδέχεται να είναι μόνο ελαφρώς θετική προς το παρόν, καθώς η συνεχόμενη ανασφάλεια που σχετίζεται με την δεύτερη αξιολόγηση, η ανυπαρξία δυναμικής στον κλάδο του τουρισμού και της ναυτιλίας και οι δύσκολες συνθήκες ρευστότητας, θα αποτελέσουν σημαντικό τροχοπέδη.

    Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, οι πρόσφατες εξελίξεις σηματοδότησαν πως ο σκοπός του προγράμματος για μια γρήγορη επιστροφή στην ανάπτυξη το 2017 (τον οποίο, να σημειώσουμε, πριν λίγες μέρες υποβάθμισε εκ νέου το ΥΠΟΙΚ σε 1,8%) θα αποτελέσει μακρινό όνειρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Attica Bank: Σε αναζήτηση ιδιώτη στρατηγικού επενδυτή για έως και το 30% των μετοχών της!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τράπεζες ανοίγουν τα χαρτιά τους – Στην Βουλή την Τρίτη για όλα τα κρίσιμα θέματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΕΒ: Υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ