• Πολιτική

    Υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις η Βόρεια Κορέα; Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα

    • NewsRoom
    Europol


    Κύρια υπέυθυνη για την κυβερνοεπίθεση με τον ιό “Wannacry”;, είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, η Βόρεια Κορέα και ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Μέσα από ίχνη που βρήκαν και μελέτησαν, καταλήγουν όλοι σχεδόν εκεί.

    Συγκεκριμένα, οι εταιρείες κυβερνο-ασφάλειας Symantec και Kaspersky, διερευνούν κάποιες ενδείξεις, που δείχνουν ότι πίσω από τον ιό τύπου ransomware κρύβεται η ομάδα χάκερς με το όνομα “Lazarus”, η οποία είναι του κύκλου… Πιονγιάνγκ.

    Το ίδιο πράγμα ισχυρίζονται και οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, καθώς ψηφιακά κλειδιά δείχνουν προς τους χάκερς τους καθεστώτος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Βέβαια, τίποτα από όλα αυτά δεν είναι σίγουρο, αλλά μόνο ενδείξεις. Ενδέχεται να χρειαστεί αρκετός καιρός, μέχρι και μήνες, για να βγάλουν το τελικό πόρισμα οι ειδικοί και να καταγγείλουν επίσημα τους ενόχους.

    Πάνω από 150 χώρες, με πάνω από 200.000 συστήματα Η/Υ, μολύνθηκαν από τον ιό και οι δράστες αναζητούνται από πολλές πλευρές. Όλα δείχνουν την ομάδα Lazarus, αφού ο κωδικός του ιού, είχε χρησιμοποιηθεί ξανά, το 2004, όταν οι συγκεκριμένοι χάκερς, προκειμένου να επιτεθούν στην κινηματογραφική μονάδα της Sony, για να σταματήσουν την προβολή της ταινίας “The Interview” (που παρουσίαζε σχέδιο της CIA να δολοφονησει τον Κιμ Γιονγκ-Ουν), τον είχαν χρησιμοποιήσει.

    Ακόμη, τα ίχνη της έχουν βρεθεί σε χτυπήματα κατά της κεντρικής Τράπεζας του Μπαγκλαντές αλλά και εναντίον πολωνικών τραπεζών. Όμως, ακόμα κανείς δεν γνωρίζει ποιοι βρίσκονται πίσω από την ομάδα αυτή, που λέγεται ότι εντολοδόχος είναι η Πιονγιάνγκ.

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Λιάκος: Το Μαξίμου τον προωθεί για νέο υπουργό Οικονομικών, αλλά οι δανειστές προτιμούν Χουλιαράκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΟΤΕ, τα σενάρια συνωμοσίας και οι Γερμανοί της DT

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ο Σάκης Ρουβάς;

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ