• Ναυτιλία

    Το Ίδρυμα Ευγενίδου ενισχύει την Γαλάζια οικονομία

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

    Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος στο Ίδρυμα Ευγενίδου


    Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου ανανέωσε την συνεργασία της με την Lloyd’s List δίνοντας ελεύθερη πρόσβαση στα ενδιαφερόμενα μέλη της.

    Είναι η μοναδική Βιβλιοθήκη σε όλη τη χώρα που παρέχει αυτή την δυνατότητα, διαθέτοντας πολυάριθμες συνδρομές και εκδόσεις σχετικά με την Ναυτιλία.

    Tο Ίδρυμα Ευγενίδου είναι μέλος της συμβουλευτικής, προς τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τεχνολογικής πλατφόρμας Waterborne.

    Η τεχνολογική πλατφόρμα Waterborne έχει συσταθεί ως συμβουλευτικό όργανο προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σχετικά με τις ανάγκες έρευνας και ανάπτυξης για τον ευρύτερο υδάτινο τομέα.

    Το Waterborne προσανατολίζεται κυρίως στη θαλάσσια βιομηχανία, με στόχο τον συνεχή διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, όπως νηογνώμονες, ναυπηγοί, πλοιοκτήτες, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, πάροχοι υποδομών και υπηρεσιών, Πανεπιστήμια, ερευνητικά Ιδρύματα, οργανισμοί μέλη της κοινωνίας των πολιτών με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Κρατών- Μελών.

    Παράλληλα, στο πλαίσιο των ολιστικών ενεργειών του γύρω από την Γαλάζια Οικονομία, το Ίδρυμα φιλοξενεί το «2ο Συνέδριο Βιώσιμης Γαλάζιας Οικονομίας», το οποίο διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλία, η Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με την Ένωση Κρατών της Μεσογείου.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Επίσης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΙΜΟ στην Ελλάδα Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης και ο Διοικητής του Ιδρύματος Καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας συμμετείχαν στο έβδομο συνέδριο «SLIDE2OPEN SHIPPING FINANCE 2024», συζητώντας με εκλεκτούς προσκεκλημένους για την αειφορία της ναυτιλιακής βιομηχανίας, με γνώμονα την εξισορρόπηση της οικονομικής ανάπτυξης σε σχέση με την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Αγγελική Φράγκου πούλησε δύο πλοία για 63,1 εκατ. δολάρια

    StarBulk (Πέτρος Παππάς): Ναυπηγεί 5 πλοία και πούλησε άλλα 5 με 112 εκατ. δολάρια

    Το ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και η συμφωνία με τις αδερφές του – Αποκάλυψη Mononews



    ΣΧΟΛΙΑ