• Business

    Tod’s: Αποχωρεί από το χρηματιστήριο με την βοήθεια της LVMH – Eκτίναξη της μετοχής

    • Bloomberg
    Ο Πρόεδρος της Tod’s, Diego Della Valle πηγή: Tod's

    Ο Πρόεδρος της Tod’s, Diego Della Valle πηγή: Tod’s


    Η ιδρυτική οικογένεια της ιταλικής Tod’s ενώνει τις δυνάμεις της με την εταιρεία L Catterton σε μια νέα προσπάθεια να αποσύρει τις μετοχές της από το χρηματιστήριο, με μία προσφορά που αποτιμά την εταιρεία των θρυλικών loafers περίπου στα 1,4 δισ. ευρώ.

    Η L Catterton, το private equity στο οποίο συμμετέχει ο γαλλικός όμιλος ειδών πολυτελείας Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), προσφέρθηκε να αγοράσει μετοχές από ορισμένους επενδυτές έναντι 43 ευρώ έκαστη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της.

    Η τιμή αντιπροσωπεύει ένα premium 18% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Την Δευτέρα ο τίτλος εκτινάχθηκε κατά 18,04%, φτάνοντας στα 42,92 ευρώ. Η μετοχή έχει χάσει περίπου τα δύο τρίτα της αξίας της από το υψηλό που βρέθηκε το 2013.

    Η Tod’s, γνωστή για τα δερμάτινα loafers, επιδιώκει να γίνει ιδιωτική εν μέσω της ταχέως μεταβαλλόμενης βιομηχανίας ειδών πολυτελείας, όπου μεγαλύτεροι παίκτες κερδίζουν μερίδιο αγοράς. Η ιδιωτικοποίηση της, θα της επιτρέψει την ταχύτερη λήψη αποφάσεων και θα της δώσει μεγαλύτερη ευελιξία να αναπτυχθεί.

    Οι αδερφοί Della Valle, που κατέχουν επί του παρόντος την πλειοψηφία της Tod’s, στοχεύουν να διατηρήσουν το 54% μετά την πώληση ποσοστού της εταιρείας στην L Catterton, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Η L Catterton σχεδιάζει να δαπανήσει περίπου 512 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει μερίδιο 36%, ενώ η LVMH που είναι ήδη επενδυτής της, θα διατηρήσει το 10% μετά τη συμφωνία.

    Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να θεωρήσουν ότι η προσφορά είναι πολύ χαμηλή και δεν αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη της Tod’s, έγραψε ο Thomas Chauvet, αναλυτής της Citigroup.

    Πέρα από τα ομώνυμα είδη, η Tod’s κατέχει επίσης την εταιρεία πολυτελών προϊόντων Roger Vivier και το εμπορικό σήμα casual παπουτσιών Hogan.

    Πρόκειται για την δεύτερη προσπάθεια των ιδιοκτητών της Tod’s να διαγράψουν την εταιρεία από το χρηματιστήριο, καθώς η πρώτη, που έγινε το 2022, απέτυχε.

    Ο Πρόεδρος της Tod’s, Diego Della Valle, δήλωσε ότι η αποχώρηση από το χρηματιστήριο «είναι η πιο κατάλληλη στρατηγική επιλογή» και θα «προσφέρει περαιτέρω οφέλη στη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου, που στηρίζεται σε συνεχείς επενδύσεις και απαιτητικούς στόχους».

    Η συμφωνία θα εμβαθύνει τους δεσμούς του Diego Della Valle με την LVMH, στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο είναι μέλος. Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων ελέγχει και άλλες ιταλικές μάρκες πολυτελείας όπως η Bulgari, η Fendi και η Loro Piana.

    Διαβάστε ακόμη:

    Hermes: Έκρηξη πωλήσεων το δ’ τρίμηνο – Γιατί θα αυξήσει πάλι τις τιμές

    Gucci: Πτώση των πωλήσεων εν μέσω κινήσεων ανανέωσης του ισχυρού brand

    Η πλουσιότερη γυναίκα της Ανατολικής Ευρώπης, η αυτοκρατορία των 43 δισ. δολ. και η στροφή στις αγορές της Δύσης



    ΣΧΟΛΙΑ