• Business

    Δίκη Folli Follie: Η ηθική οικογένεια των Κουτσολιούτσων- Φταίνε μόνο οι άλλοι

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Με την κατάθεση πέντε μαρτύρων υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη της Folli Follie. Μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου κατέδειξε ως ένοχο για το σκάνδαλο το πρώην «δεξί χέρι» της οικογένειας, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη και τον Tonio Law, Οικονομικό διευθυντή στο Χονγκ Κονγκ, με τον τελευταίο να μη βρίσκεται πλέον στη ζωή.

    Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Πέμπτης, με τους μάρτυρες υπεράσπισης να επικεντρώνονται στο ποιόν της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χαρακτηρίζοντάς την «ηθική».

    «Οι πραγματικοί ένοχοι δεν είναι εδώ»

    Ο κ. Σωκράτης Ζυγομαλάς, μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Δ. Κουτσολιούτσου, γνώριζε τον κ. Κουτσολιούτσο από το 1986. Ο κ. Ζυγομαλάς, όπως εξήγησε, από το 1998 έως και το 2017 διατέλεσε manager των καταστημάτων της Folli Follie. Διέθετε δικό του γραφείο μέσα στην εταιρεία και η σύμβασή του ανανεωνόταν κάθε δύο χρόνια.

    «Τι αποκομίσατε από τη συνεργασία σας με τον κ. Κουτσολιούτσο;», ρώτησε η Πρόεδρος του δικαστηρίου τον μάρτυρα και ο κ. Ζυγομαλάς της απάντησε ότι ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος ασχολείτο με τη βάση της δουλειάς και επιμελείτο της συλλογής και των προτάσεων.

    Στη συνέχεια, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κ. Κουτσολιούτσος «έκανε παγκόσμια πρωτοτυπία» και «εισήγαγε μία γραμμή κοσμημάτων με ύφος εποχικότητας». Αναφορικά με τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ο μάρτυρας ανέφερε ότι ήρθε στην εταιρεία περί το 2000 και ότι είχε αναλάβει τη διαχείριση και την επέκταση στα υπόλοιπα brands, ενώ η κα. Καίτη Κουτσολιούτσου ήταν υπεύθυνη για την αισθητική.

    Τόνισε δε ότι η κα. Κουτσολιούτσου δεν είχε σχέση με τα οικονομικά και πως δε μπορούσε να βγει καμία γραμμή χωρίς την έγκρισή της.

    Όσο προχωρούσε στην κατάθεσή του, ο κ. Ζυγομαλάς δήλωσε ότι έγινε έξαλλος όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση της QCM, αναφέροντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Ο μάρτυρας υπεράσπισης χαρακτήρισε τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο ως παγκόσμια προσωπικότητα, υποστηρίζοντας ότι «Οι πραγματικοί ένοχοι δεν είναι εδώ.

    «Οι πραγματικοί ένοχοι είναι στο Χονγκ Κονγκ», καθώς για εκείνον ένοχοι είναι κατά την προσωπική του κρίση ο κ. Ιωάννης Μπεγιέτης, Οικονομικός διευθυντής της Folli Follie Ασίας και ο Tonio Law, Οικονομικός διευθυντής της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ,  ο οποίος πλέον δε βρίσκεται στη ζωή.

    Σχετικά με τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο κ. Ζυγομαλάς θεωρεί ότι βρέθηκε στη σκιά του πατέρα του και δεν ασχολείτο με την εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, αλλά η δραστηριότητά του είχε να κάνει με άλλους τομείς.

    Μάρτυρας υπεράσπισης, άνθρωπος που τον είχε δει μόνο μια φορά

    Υπέρ του κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσου κατέθεσε και ο κ. Μιχάλης Καμπάνης, που είχε διατελέσει Πρέσβης στην Ιταλία και την Κίνα.

    Όπως εξήγησε ο κ. Καμπάνης, ο οποίος υπηρετούσε ως Πρέσβης στην Κίνα από τον Αύγουστο του 2005 έως και τον Δεκέμβριο του 2008, με το πέρασμα των χρόνων ανέπτυξε φιλική σχέση με τον κ. Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

    Εξήγησε δε, ότι τον γνώρισε κατά τη διάρκεια μίας φιλανθρωπικής συναυλίας της Νάνας Μούρχουρη στην Κίνα, στην οποία ο κ. Κουτσολιούτσος ήταν χορηγός. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, εκείνη ήταν και η μοναδική φορά που είδε ο ίδιος προσωπικά τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και την κα. Καίτη Κουτσολιούτσου στην Κίνα. Ωστόσο, ο κ. Καμπάνης τόνισε εξαρχής ότι δε γνωρίζει καθόλου την επαγγελματική δραστηριότητα της οικογένειας.

    Στη συνέχεια, ο κ. Καμπάνης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε αναπτύξει ανθρώπινη σχέση με τους υπαλλήλους του, οι οποίοι αποκαλούσαν τόσο εκείνον όσο και τη σύζυγό του «κ. Δημήτρη» και «κα. Καίτη».

    Ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Κουτσολιούτσου ρώτησε τον μάρτυρα σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα του εντολέα του και εκείνος απάντησε ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ήταν πολύ ενεργός στην Κίνα, όπου τον υπολόγιζαν ιδιαιτέρως.

    Μάλιστα, ο μάρτυρας ανέφερε για τον κ. Κουτσολιούτσο ότι ήταν εκείνος που έφερε την Cosco στην Ελλάδα.

    Κλείνοντας την κατάθεσή του, ο μάρτυρας έδειξε στο δικαστήριο έναν αφιερωματικό τόμο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, ο οποίος είχε εκδοθεί με τη χρηματοδότηση του κ. Κουτσολιούτσου και ενός ακόμη επιχειρηματία.

    Παγουλάτου: Η κα. Καίτη δεν είχε σχέση με τα οικονομικά

    Ως ένα σχολείο χαρακτήρισε τη θητεία της στη FF, η κα. Ελεάννα Παγουλάτου, μάρτυρας υπεράσπισης της κας. Καίτης Κουτσολιούτσου, η οποία κατείχε διευθυντική θέση στον τομέα του marketing έως το 2017, χρονιά που αποχώρησε από την εταιρεία για προσωπικούς της λόγους.

    Η μάρτυρας υποστήριξε ότι οι πρώην εργοδότες της ήταν άνθρωποι με Α κεφαλαίο, ενώ ανέφερε ότι ξαφνιάστηκε και στενοχωρήθηκε με την έκθεση της QCM, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

    Όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι μάρτυρες, η κα. Παγουλάτου επιβεβαίωσε κι εκείνη με τη σειρά της ότι η ενασχόληση της κας Κουτσολιούτσου στην εταιρεία είχε να κάνει με θέματα αισθητικής. Σχετικά με τον κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, η μάρτυρας ανέφερε ότι είχε επαφή με τους επενδυτές και ασχολούταν και με τις χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, ενώ δεν είχε καμία ενασχόληση με το εμπορικό τμήμα.

    Ο επόμενος μάρτυρας υπεράσπισης της κας Κουτσολιούτσου ήταν ο κ. Σπήλιος Κάρτας, τεχνίτης κοσμημάτων, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 1986 έως και το 2023, χρονιά κατά την οποία η νέα διοίκηση διέκοψε τη συνεργασία τους. Ο κ. Κάρτας μίλησε και αυτός με τη σειρά του για τις ευεργεσίες της οικογένειας, αναφέροντας την προσωπική του εμπειρία.

    Ο κ. Κάρτας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, καθώς την περίοδο των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία, όπου έχασε επτά μέλη της οικογένειάς του, η οικογένεια Κουτσολιούτσου, όπως επίσης η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η Κυπριακή Δημοκρατία, παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στην πυρόπληκτη περιοχή.

    «Ήταν πάντα κάτω από την επιρροή του πατέρα του»

    Τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογενείας, ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου, παιδικός φίλος του κ. Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ο οποίος γνωρίζει τον τελευταίο 46 χρόνια.

    Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι με τον κ. Κουτσολιούτσο δεν είχε ποτέ καμία συνεργασία και ότι ήξερε πως ασχολείτο με τις περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης, προσπαθώντας να επεκτείνει την εταιρεία. Ο μάρτυρας στη συνέχεια δήλωσε ότι ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δεν είχε σχέση με τον όμιλο της Ασίας και πως του είχε πει ότι με αυτόν ασχολείτο ο πατέρας του.

    Στη συνέχεια, ο μάρτυρας δήλωσε για τον παιδικό του φίλο ότι ήταν πάντα ηθικός και βοηθούσε πολύ κόσμο, ενώ τώρα η οικονομική κατάσταση του κ. Τ. Κουτσολιούτσου «είναι απελπιστική» και ότι είχε τύχει ο ίδιος να του προσφέρει μία μικρή οικονομική βοήθεια.

    Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ήταν πάντα κάτω από την επιρροή του πατέρα του και δε θα μιλούσε ποτέ άσχημα για τους γονείς του.

    Η δίκη της Folli Follie διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου 2024, με την κατάθεση τεσσάρων νέων μαρτύρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: «Για όλα φταίνε οι ορκωτοί της Ασίας», υποστηρίζει η οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Δίκη Folli Follie: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για την οικογένεια Κουτσολιούτσου

    Δίκη Folli Follie: Νέα emails φωτιά καίνε το «δεξί χέρι» της οικογένειας Κουτσολιούτσου



    ΣΧΟΛΙΑ