ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πριν από λίγο η ΡΑΑΕΥ απέστειλε ανακοίνωση διευκρινίζοντας το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τα τιμολόγια διάρκειας ολίγων μηνών.
Ειδικότερα, η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, σε συνέχεια των ρυθμίσεων που εισήγαγε η υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/10469/192 Απόφαση του Υπουργού και της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 742/31.01.2024) και προκειμένου για την άσκηση της εποπτικής αρμοδιότητας της Αρχής, κατά τρόπο ομοιόμορφο και ισότιμο, ώστε να διασφαλίζονται αποτελεσματικά τα συμφέροντα των καταναλωτών, αλλά και να προωθείται ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά προμήθειας, ζήτησε την παροχή διευκρινήσεων ως προς την ελάχιστη διάρκεια σύμβασης των προϊόντων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα για το εφεξής επιτρεπτό της διάθεσης προϊόντων με διάρκεια σύμβασης μικρότερη του έτους, καθώς και για τη χρωματική τους σήμανση.
Κατόπιν των διευκρινήσεων που παρασχέθηκαν από το Υπουργείο αναφορικά με το ανωτέρω ζήτημα, και σύμφωνα με την αληθή βούληση του κανονιστικού νομοθέτη, τόσο η διάρκεια της σύμβασης όσο και το Τιμολόγιο αποτελούν στοιχεία της Προσφοράς Προμήθειας η οποία δύναται κατόπιν συναίνεσης του Πελάτη να καταλήγει σε διάρκεια σύμβασης προμήθειας που δε δύναται να είναι μικρότερη των έξι (6) μηνών.Ως εκ τούτου, οι Προμηθευτές δύνανται να προσφέρουν σύμβαση προμήθειας μικρότερης διάρκειας του ενός (1) έτους και όχι μικρότερης των έξι (6) μηνών.
Τα προσφερόμενα ως άνω τιμολόγια φέρουν χρωματική σήμανση αναλόγως του τρόπου διαμόρφωσης της Χρέωσης Προμήθειας, δηλαδή όπως και τα αντίστοιχα δωδεκάμηνα προϊόντα.
Προϊόντα που φέρουν μικτά χαρακτηριστικά εμπίπτουν στα κυμαινόμενα προϊόντα προμήθειας με κίτρινη χρωματική σήμανση διαφάνειας για τα οποία δεν επιτρέπεται η εφαρμογή ρήτρας πρόωρης αποχώρησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιρανός ΥΠΕΞ: Τεχεράνη και Ουάσινγκτον δεν θέλουν διαπραγματεύσεις που διαιωνίζονται
- Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της Hellenic Train: «Η Δικαιοσύνη δεν θα έρθει μέσα από τη βία»
- Κικίλιας για επεισόδιο στη Λέσβο: Η παράνομη εγκληματική δράση των διακινητών δεν θα γίνεται ανεκτή
- Βόρεια Μακεδονία: Νέο κύμα συλλήψεων για την πυρκαγιά σε νυχτερινό κλαμπ στο Κότσανι με 61 θύματα
