• AUTO

    Seres όπως μετάξι!


    Η κινέζικη εταιρία αυτοκινήτων Seres εισάγεται στην Ελλάδα από την ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ.

    Παραβρεθήκαμε σήμερα στην παρουσίαση της νέας μάρκας αυτοκινήτων με όνομα Seres που προέρχεται από την Κίνα. Ο δρόμος του μεταξιού περνούσε από τις Σέρρες και το Σουφλί και το «siri» έγινε Seres στην περίπτωση ονοματολογίας της. Η παρουσίαση έγινε επί της λ. Κηφισίας στα σίδερα Χαλανδρίου όπου βρίσκεται η έκθεση της συγκεκριμένης μάρκας. Προφανώς προς το παρόν θα είναι και το μοναδικό κατάστημα. Η Seres ιδρύθηκε το 1986, σαν μια βιομηχανική επιχείρηση βασισμένη στην τεχνολογία. Η Seres απασχολεί σήμερα περισσότερα από 16.000 άτομα, είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και συγκαταλέγεται στις 500 κορυφαίες κινεζικές επιχειρήσεις.

    Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει Έρευνα και Ανάπτυξη, Κατασκευή, Πωλήσεις και Τεχνική Υποστήριξη οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας και ηλεκτρικών εξαρτημάτων τριών τομέων (μπαταρία, ηλεκτροκίνηση, ηλεκτρικός έλεγχος), κατασκευή αμαξωμάτων και βασικών εξαρτημάτων. Το 2022 κατέγραψε λειτουργικά έσοδα 34,105 δισεκατομμυρίων RMB (4,35 δις €), σημειώνοντας αύξηση 104% από έτος σε έτος. Μεταξύ αυτών, η επιχείρηση νέων ενεργειακών οχημάτων πραγματοποίησε ετήσια έσοδα 24,934 δισεκατομμυρίων RMB (3,18 δις €), σημειώνοντας αύξηση 482,8% σε ετήσια βάση, αντιπροσωπεύοντας το 73,1% των λειτουργικών εσόδων της εταιρείας. Τα οχήματα της εταιρείας εξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο και οι δύο μάρκες της, Seres και Dfsk, έχουν εξαχθεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Το SERES 5 έχει LED φώτα ημέρας που αντλούν έμπνευση από το ελληνικό γράμμα “Σ”,  σχεδίαση παραθύρων με σχήμα φύλλου ελιάς, και πλευρική γραμμή ‘Dolphin Leap’ που αναπαριστά την κίνηση ενός δελφινιού κατά το άλμα του έξω από το νερό. Η καμπίνα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πολυτέλειας, προσφέροντας ένα φιλόξενο περιβάλλον με αληθινή άνεση για οδηγό και επιβάτες. Το SERES 5 έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3.7” και ισχύ έως 585PS, συνδυάζοντας δύναμη, καινοτόμες τεχνολογίες και οδηγική άνεση.

    Το SERES 5 διαθέτει έξυπνες τεχνολογίες. Φέρει μία μεγάλη οθόνη αφής από όπου ρυθμίζονται όλες οι λειτουργίες του, ακόμα και μέσω φωνητικών εντολών προς όφελος της ασφάλειας των επιβατών. Χάρη στις ασύρματες ενημερώσεις (OTA), το όχημα αναβαθμίζεται σε πραγματικό χρόνο. Η μπαταρία του αυτοκινήτου συμμορφώνεται με υψηλά σχεδιαστικά πρότυπα ασφάλειας, υποβλήθηκε σε αυστηρές δοκιμές για εξασφαλισμένη απόδοση. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει έξυπνες τεχνολογίες υποβοήθησης οδήγησης και παθητικής ασφάλειας, προσφέροντας προστασία.

    Το πρόγραμμα δοκιμών σε ακραίες συνθήκες, όπως υψηλές θερμοκρασίες, πολικό ψύχος και υψόμετρο ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Το Seres 5 είναι άμεσα διαθέσιμο στην έκδοση 4WD 80kW με Τελική Λιανική Τιμή 58.500 € με την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Οι πιο ισχυρές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία σύντομα.

    Διαβάστε επίσης

    Pure Impulse της BMW Z4: Απομένουν 120 μέρες για το καλοκαίρι!



    ΣΧΟΛΙΑ