• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Οριακές απώλειες εν αναμονή Fed

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με οριακές απώλειες κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της συνεδρίασης της FOMC της Fed.

    Το βλέμμα των αγορών είναι στραμμένο εδώ και αρκετό καιρό στη Fed, με την ελπίδα ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας. Όμως, οι προβλέψεις των αναλυτικών κάνουν λόγο ότι η πρώτη μείωση των επιτοκίων θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο. Βέβαια, όσο ο πληθωρισμός κινείται σε επίπεδα άνω του 2%, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας -σύμφωνα με όσα δηλώνουν κατά καιρούς σε συνεντεύξεις και events- θεωρούν ότι είναι νωρίς για μία τέτοια απόφαση.

    Πάντως, οι αγορές συνεχίζουν να παρακολουθούν με προβληματισμό τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά και τη φονική επίθεση από μαχητές υποστηριζόμενους από το Ιράν κατά Αμερικανών στρατιωτών, αλλά και τις νέες επιθέσεις των Χούθι κατά δεξαμενόπλοιων αμερικανικών συμφερόντων.

    Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας οDow Jones έκλεισε στις 38.333,45 μονάδες, με άνοδο 0,59%, σε νέο ιστορικό υψηλό, για έκτη φορά το 2024. Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.927,93 μονάδες με άνοδο 0,76%, ενώ ο Nasdaq στις 15.628,04 με κέρδη 1,12%.

    Ωστόσο, η συνεδρίαση της Fed ίσως ανατρέψει τις κινήσεις των επενδυτών, οι οποίοι φαίνεται πως είναι προβληματισμένοι.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του Dow κινούνται με οριακές απώλειες 0,10% στις 38.296,13 μονάδες. Παράλληλα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.924,79 μονάδες με οριακές απώλειες 0,06%, ενώ τα futures του Nasdaq είναι κινούνται -σχεδόν αμετάβλητα- στις 17.593,84 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Επιχείρηση κατοχύρωσης των 1350 μονάδων στο Χ.Α.

    Πειραιώς Χρηματιστηριακή: Tα top picks της φετινής χρονιάς από το ΧΑ

    Βικτόρια Νούλαντ: Αν λυθεί το θέμα των S-400, οι ΗΠΑ θα δεχτούν την Τουρκία πίσω στην οικογένεια των F-35



    ΣΧΟΛΙΑ