• Σχόλιο Αγοράς

    Futures Wall Street: Mε μεικτά πρόσημα εν όψει εταιρικών ανακοινώσεων και της συνεδρίασης της Fed

    Wall Street


    Ενδιαφέρουσα όπως φαίνεται θα είναι για τον επενδυτικό κόσμο, η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε εν όψει της ανακοινώσεως οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως επίσης και λόγω της επερχόμενης συνεδρίασης της Fed στις 30-31 Ιανουαρίου 2024. Πάντως, όπως μας μαρτυρούν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, οι αγορές θα κινηθούν με κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

    Μάλιστα, δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών τα futures κινούνται με μεικτά πρόσημα, αλλάζοντας λίγο το σκηνικό της Παρασκευής. Υπενθυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Dow Jones έκλεισε στις 38.109,43 μονάδες με άνοδο 0,16%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 4.890,97 μονάδες με πτώση -0,07%, δίνοντας τέλος στο μίνι ράλι των έξι συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, όπου στις 5 εξ αυτών κατέγραψε ιστορικά υψηλά. Από την άλλη πλευρά, ο Nasdaq έκλεισε στις 15.455,36 μονάδες με απώλειες -0,36%.

    Παράλληλα, οι αποδόσεις του ορόσημου δεκαετούς ομολόγου καταγράφουν απώλειες 1,30%, με την τιμή του να αγγίζει τις 4,1 μονάδες.

    Πώς κινούνται τα futures

    Τα futures του βιομηχανικού Dow καταγράφουν οριακές απώλειες 0,03% στις 38.099,37 μονάδες. Αντίθετα, τα futures του S&P κινούνται με οριακή άνοδο 0,06% στις 4.894,06 μονάδες, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται στις 17.454,91 μονάδες με ήπια άνοδο 0,19%.

    Η Fed στο προσκήνιο

    Η Fed συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αγορών, καθώς μας χωρίζουν μόνο 2 ημέρες από την επόμενη συνεδρίαση της FOMC στις 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group, το 97,9% των αναλυτών είναι πεπεισμένο ότι η Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα βασικά της επιτόκια μεταξύ 5,25 – 5,50%, ενώ το 2,1% προβλέπει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

    Επιπλέον, οι αγορές συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η συνεδρίαση του Μαρτίου θα είναι αποτελέσει ένα νέο ορόσημο για την ιστορία, καθώς ευελπιστούν ότι θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της μείωσης των επιτοκίων. Ωστόσο, ως γνωστόν, όλα θα κριθούν από την πορεία της αμερικανικής οικονομίας με τους αξιωματούχους να εξετάζουν ενδελεχώς τα μακροοικονομικά δεδομένα. Πάντως, η συνεδρίαση του Μαρτίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, μιας και οι αξιωματούχοι θα προχωρήσουν στις πρώτες προβλέψεις τους για την πορεία της οικονομίας. Σύμφωνα με το Fed Watch, οι αναλυτές είναι «διχασμένοι» για τη συνεδρίαση της 20ης Μαρτίου, με το 50,4% να θεωρεί ότι η τράπεζα θα παγώσει για ένα ακόμα μήνα τα επιτόκιά της στο 5,25-5,50%, ενώ το 48,6% προβλέπει μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Βέβαια, υπάρχουν και οι πιο αισιόδοξοι αναλυτές, που αντιστοιχούν στο 1% και πιστεύουν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα επιτόκια να μειωθούν κατά 50 μονάδες βάσης.

    Όπως και να ‘χει, τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνεχίσουν τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό, μέχρι να φτάσει στην τιμή στόχο του 2%.

    Διαβάστε επίσης:
    Μαρουσάκης: Έξι ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «AVGI» – Πού θα χιονίσει

    Λήγει στις 29 Φεβρουαρίου η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

    Dragons’ Den: Συμφωνίες και επενδύσεις €72.000 – Δείτε βίντεο



    ΣΧΟΛΙΑ