• Ναυτιλία

    Γιώργος Πατέρας: Το Ναυτικό Επιμελητήριο εκπροσωπεί 26.000 ελληνικές σημαίες

    Γιώργος Δ. Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ) - Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος

    Γιώργος Δ. Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ)


    Η Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος βράβευσε το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος για την πολύτιμη προσφορά του στη ναυτιλία.

    Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Πατέρας ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο έργο του ΝΕΕ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Λέσχης Αξιωματικών Λ.Σ Αντιναύαρχο ΛΣ Αγγελόπουλο Πελοπίδα για την βράβευση καθώς επίσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΕΕ αλλά και το προσωπικό του για την συμβολή τους στην προώθηση του έργου του Επιμελητηρίου.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Κοσμάτος Υποναύαρχος Λ.Σ ο οποίος υπηρέτησε τη ναυτιλία για περισσότερα από 50 χρόνια, αρχικά στο Λιμενικό Σώμα και στη συνέχεια σαν πρώτος Γενικός Διευθυντής της Helmepa και Διευθυντής του Greek Shipping Cooperation Committee.

    Στην εκδήλωση επίσης τιμήθηκαν το Πανελλήνιο Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας – Μεγαλόχαρης Τήνου για το μεγάλο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο του στην Εκκλησία στην τοπική κοινότητα της Τήνου ως και σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, η 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών για την πολύτιμη προσφορά της στους διασωθέντες από τους σεισμούς που έγιναν στην νοτιοανατολική Τουρκία το 2023 και στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ που διακρίθηκαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους για πράξεις εξαιρετικού θάρρους, γενναιότητας και προσφοράς τόσο στην Υπηρεσία όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

    Στην ομιλία του ο Γιώργος Πατέρας τόνισε ότι το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος εκπροσωπει 26.000 ελληνικές σημαίες στους τομείς της ποντοπόρου ναυτιλίας της ακτοπλοΐας του yachting των ημερόπλοιων της αλιείας και άλλων πλοίων και πρόσθεσε ότι πρωταρχικό μέλημα του ως ναυτιλιακός σύμβουλος της Πολιτείας είναι η ανταγωνιστικοτητα της Ελληνικού νηολογίου, η ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου, η αναβάθμιση της ναυτικης εκπαίδευσης, του θεσμικού πλαισίου για το yachting και η παροχή συμβουλών προς τα θεσμικά όργανα του κράτους για τις προκλήσεις της ναυτιλιας όπως η απανθρακοποίηση.

    Γιώργος Πατέρας
    Γιώργος Πατέρας

    Ο ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Κοσμάτος αποδεχόμενος την βράβευση από την Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος είπε συγκινημένος ότι υπηρέτησε με αυταπάρνηση την Ελληνική ναυτιλία 30 χρόνια στο Λιμενικό Σώμα σε πολλες θέσεις όπως ως υπεύθυνος προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος και Προξενικός Λιμενάρχης στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και διετέλεσε μετά την ευδόκιμη αποστρατεία του ένα χρόνο διευθυντής της HELMEPA και 15 χρόνια γενικός διευθυντής του COMMITTEE Λονδίνου.

    Παναγιώτης Κοσμάτος
    Παναγιώτης Κοσμάτος

    Όπως επεσήμανε χρειάστηκαν αγώνες από τους παλαιότερους Λιμενικούς Αξιωματικούς για να επιβληθεί το Λιμενικο Σωμα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ελληνικής Ναυτιλίας. Σήμερα το πολύπλευρο έργο του αναγνωρίζεται από όλη την ελληνική κοινωνία και οι προοπτικές του Σώματος είναι λαμπρες.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γεώργιος Αλεξανδράκης ο οποιος απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Τήνου Μυκόνου Δωρόθεος Β’, ο πρόεδρος της ΕΕΝΜΑ κ Χ. Σημαντώνης επίτιμοι αρχηγοί του ΛΣ βουλευτές καθως και άλλοι επίσημοι.

    Χαράλαμπος Σημαντώνης – Γιώργος Αλεξανδράτος

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Αυξήθηκαν οι ναύλοι κατά 5% στα κοντέινερ

    Αθανάσιος Φειδάκης: Δυναμική ώθηση στην Globus Maritime, ναυτιλιακό βραχίονα του ομίλου του Γιώργου Φειδάκη

    Έλληνες εφοπλιστές: Νέες παραγγελίες με επίκεντρο τα πλοία μεταφοράς αμμωνίας και τα τάνκερ



    ΣΧΟΛΙΑ