array(0) {
}
        
    
Menu
0.62%
Τζίρος: 121.24 εκατ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει τους αμοιβαίους δασμούς – Live από τον Κήπο των Ρόδων

Comments

Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου που πέθανε στα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν στα Τέμπη.

Χαροκαμένη μάνα, και δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο, δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να θάβει ο γονιός το παιδί του, κι όχι το αντίθετο.

1

Η συγκλονιστική φράση του Ηρόδοτου επανέρχεται κάθε φορά που μια μάνα ή ένας πατέρας χάνει το παιδί του εν καιρώ ειρήνης.

«Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος που να προτιμάει τον πόλεμο απ’ την ειρήνη. Γιατί στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ αντίθετα στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους». Όταν συμβαίνει το ανάποδο, αυτό λέγεται τραγωδία.

Η Μαρία Καρυστιανού μίλησε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το έγκλημα των Τεμπών. Διότι περί εγκλήματος πρόκειται, κι αυτό το ξέρουν όλοι.

Αυτή η αξιοπρεπέστατη μάνα που έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει, είναι πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων. Μάζεψε τα κομμάτια της και ζει για να βρει τη δικαίωση.

Είναι η φωνή των χαροκαμένων οικογενειών κι αυτό κανείς δεν μπορεί να της το στερήσει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την «βρομίσει» με αθλιότητες, κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο άθλιος να την συκοφαντήσει.

Ακούσαμε πολλά και διαβάσαμε περισσότερα μετά την κατάθεσή της στη Βουλή. Τα περισσότερα ευτυχώς εγκωμίαζαν το σθένος της, την καθαρότητα της φωνής και του βλέμματός της.

Υπήρξαν και ορισμένοι ανόητοι, ασεβείς προς τους νεκρούς που προσπάθησαν να κάνουν συμψηφισμούς, να κατηγορήσουν, να «μικρύνουν» την Μαρία και τους άλλους συγγενείς.

Αυτούς τους αφήνουμε να ζουν στη μιζέρια και την αθλιότητά τους.

Η γιατρός Μαρία Καρυστιανού ζητά να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει, όσο ψηλά κι αν φτάνουν.

Ζητά να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν, έτσι απλά για να ησυχάσει η ψυχή της κόρης της, τα παιδιά, οι σύζυγοι, οι γονείς, οι συγγενείς των άλλων οικογενειών.

Και όλοι πρέπει να είμαστε μαζί της και να στηρίξουμε τον αγώνα της για ένα και μόνο λόγο: Για να μη ζήσει η πατρίδα μας άλλες τέτοιες τραγωδίες.

Για να γίνουν όλα όσα πρέπει ώστε να μην καιγόμαστε στο Μάτι, να μην πνιγόμαστε στη Μάντρα, να μην σκοτωνόμαστε στα τρένα και στους δρόμους.

Πρώτοι οι πολιτικοί και όσοι αποφασίζουν οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη χώρα στην οποία δεν θα συγκρούονται τρένα.

Ούτε θα καίγονται άνθρωποι, ούτε θα πνίγονται συμπολίτες μας.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για Τέμπη: Η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας που έχασε την κόρη της – «Πού τελειώνει η πολιτική ευθύνη και ξεκινά η ποινική;» (video)
 

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει τους αμοιβαίους δασμούς – Live από τον Κήπο των Ρόδων
Τραμπ: Από την Πέμπτη ισχύουν οι δασμοί 25% σε αυτοκίνητα και εξαρτήματα
Ραλλία Χρηστίδου: Αναφορά για τη Μείωση Δρομολογίων στη Γραμμή Ρίου – Αντιρρίου
ΔΕΗ Tour of Hellas 2025: Νίκη του Ματέο Μοσκέτι στο πρώτο ετάπ (video)
Χαλάνδρι: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην Εθνικής Αντιστάσεως
Τραμπ: Σκέφτεται να ανακαλέσει τις δασμολογικές εξαιρέσεις για φτηνές αποστολές από την Κίνα
Δένδιας: Στην «Ασπίδα του Αχιλλέα» η υπεράσπιση του Αιγαίου και όλης της επικράτειας – Τέλος ο στόλος
Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Κηφισιάς
ΟΗΕ: Καλεί το Ισραήλ «να αποτρέψει τη γενοκτονία» στη Λωρίδα της Γάζας
Λευκός Οίκος: Διαψεύδει τα περί αποχώρησης Μασκ από την κυβέρνηση Τραμπ – «Σκουπίδι το δημοσίευμα του Politico»