• Business

    Εξώδικο της Intrum Hellas και του Γιώργου Γεωργακόπουλου στο mononews – Η απάντησή μας

    • NewsRoom

    Γ. Γεωργακόπουλος, Intrum Hellas


    Ανά διαστήματα έχουμε προχωρήσει σε ανάρτηση διαφόρων δημοσιευμάτων σχετικά με την εταιρεία «INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.» και τον Διευθύνοντα σύμβουλό της, κ. Γεωργακόπουλο Γεώργιο.

    Το περιεχόμενο κάποιων εκ των ως άνω δημοσιευμάτων προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας «INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.»  αλλά και του ίδιου του  κ. Γεωργακόπουλου Γεώργιου, με αποτέλεσμα να κοινοποιηθεί εξώδικη διαμαρτυρία- πρόσκληση- δήλωση  προς το mononews.gr αλλά και προς τους συντάκτες των σχετικών δημοσιευμάτων, τους αρχισυντάκτες της ιστοσελίδας κλπ., την οποία παραθέτουμε αυτούσια, ώστε οι αναγνώστες μας να πληροφορηθούν με πλήρη διαφάνεια  τις θέσεις των αποστολέων της. Πατήστε το link που ακολουθεί:  [ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ INTRUM HELLAS-Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ]

    Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάθε δημοσίευμα που αναρτούμε γίνεται στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού μας καθήκοντος για άμεση, πλήρη και ελεύθερη ενημέρωση  του αναγνωστικού κοινού. Σε καμιά απολύτως περίπτωση το mononews, η διοίκησή του και ο συντάκτης των άρθρων δεν κινήθηκαν από πρόθεση να προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη και τη φήμη της εταιρίας «INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.»  αλλά και του ίδιου του  κ. Γεωργακόπουλου Γεώργιου, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ουδείς προσωπικός ή άλλος λόγος προς τούτο.

    Ειδικότερα, και αναφορικά με την εταιρία «INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.», είναι γνωστό τοις πάσι ότι διενεργούνται οι νομίμως προβλεπόμενοι έλεγχοι οι οποίοι σε περίπτωση εντοπισμού παρατυπιών επισείουν σκληρότατες ποινές.

    Τη δε διενέργεια ελέγχου μάς την επιβεβαιώνει και η ίδια η εταιρεία, άρα συμφωνούμε.

    Επιπρόσθετα μέχρι αυτή την στιγμή, η μόνη εταιρεία από τις μεγάλες που έχει ελεγχθεί είναι η INTRUM και μια πολύ μικρότερη η οποία στην ουσία αυτή την στιγμή δεν έχει αντικείμενο, καθώς πούλησε όλα τα δάνεια της.

    Είναι επιβεβαιωμένο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έως αυτή την ώρα δεν έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε άλλες εταιρείες, μικρές ή μεγάλες.

    Είναι πιθανόν, όμως, να το πράξει στο μέλλον.

    Τα όσα, δε, αναφέρονται στα επίμαχα δημοσιεύματά μας περί συστάσεων προς αυτή, έχουν έρθει σε γνώση μας από το ρεπορτάζ και από  δημοσιογραφικές πηγές μας, από τις οποίες έχουμε ενημερωθεί ότι υφίστανται έγγραφα προς την εταιρία «INTRUM HELLAS Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.» προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις επί των συστάσεων που προηγήθηκαν.

    Αν πάλι οι πηγές, μας αποπροσανατόλισαν, ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε την Intrum  να μας στείλει κάποιο έγγραφο της ΤτΕ από το οποίο να προκύπτει ότι ο έλεγχος ολοκληρώθηκε άνευ ουδεμίας σύστασης.

    Εμείς θα το αναρτήσουμε, θα ζητήσουμε συγγνώμη και θα διαγράψουμε και τις σχετικές αναρτήσεις.

    Το αναμένουμε.

    Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους!

    Πέραν αυτών, τα όσα λοιπά αναφέρονται στα επίμαχα δημοσιεύματά μας είναι επίσης προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, ενώ και σε πληθώρα άλλων μέσων έχουν γίνει σχετικές παρόμοιες αναρτήσεις.

    Ενδεικτικά, αναφερόμαστε στο δημοσίευμα που αφορά τη προώθηση συγκεκριμένης υποψηφιότητας και την παρότρυνση των εργαζομένων στην εταιρεία για την συγκεκριμένη επιλογή κατά τις εκλογές του ΟΕΕ, γεγονός που είναι πλήρως αληθινό και αδιαμφισβήτητο καθώς και άλλα δημοσιογραφικά μέσα έχουν προχωρήσει έτι περαιτέρω και έχουν αναρτήσει ακόμα και το σχετικό mail.

    Άλλωστε και σε αυτό συμφωνεί η εταιρεία η οποία όμως ισχυρίζεται ότι ένα τέτοιο έγγραφο διακινήθηκε εσωτερικά εν αγνοία του διευθύνοντος  συμβούλου!

    Όπως είναι γνωστό τοις πάσι ο Τύπος επιτελώντας την αποστολή του ασκεί δριμεία και σκωπτική κριτική επί της επικαιρότητας και των ατόμων που απασχολούν την κοινή γνώμη ακόμα και μέσω καυστικών και επικριτικών σχολίων, χωρίς φυσικά να θίγονται τα δικαιώματα των υποκειμένων.

    Έτσι, όταν αναγνώστες μας, μας πληροφόρησαν ότι συχνά βλέπουν τον Διευθύνοντα σύμβουλο της Intrum φυλασσόμενο και κινούμενο με πολυτελές ΙΧ, εμείς το διασταυρώσαμε και το δημοσιεύσαμε αλλά και σε αυτό δεν λάβαμε αρνητική απάντηση από τον ίδιο εκτός του ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται για λόγους ασφάλειάς του.

    Άρα κι εδώ συμφωνούμε.

    Υπάρχουν και άλλα που ενόχλησαν τους αποστολείς της εξώδικης δήλωσης. Το mononews, πιστό στη δημοσιογραφική δεοντολογία, απηύθυνε πρόσκληση στον Διευθύνοντα  σύμβουλο της Intrum να παραχωρήσει εκτεταμένη συνέντευξη στην οποία να δίνει τις δικές του απαντήσεις και τη δική του άποψη στα δικά μας δημοσιεύματα, δίνοντας του άπλετο χώρο να εκφράσει ελεύθερα τις αντιρρήσεις του στις αναρτήσεις μας.

    Μάλιστα δεσμευτήκαμε ότι η συνέντευξή του θα παρέμενε αναρτημένη για εύλογο διάστημα στη πρώτη σελίδα του Mononews.

    O κος Γεωργακόπουλος ρητά αρνήθηκε!

    Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ανάρτηση δημοσιευμάτων με στόχο την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για θέματα που δικαιολογημένα το απασχολούν πηγάζει από ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες τις περισσότερες φορές τυγχάνουν ανώνυμες.

    Δηλώνουμε, δε ότι στο μέτρο που οι ανωτέρω θεωρούν ότι εθίγησαν διά των δημοσιευμάτων μας, ζητούμε συγγνώμη, καθώς δεν ήταν σκοπός μας η προσβολή της προσωπικότητας και της φήμης αυτών αλλά η πληροφόρηση της κοινής γνώμης.



    ΣΧΟΛΙΑ