• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος τα futures – Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (σ.σ. υπενθυμίζουμε ότι οι αγορές ήταν κλειστές στην Αμερική τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, λόγω αργίας για την επέτειο γέννησης του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), οι αγορές κινούνται με ήπιες απώλειες.

    Επιπλέον, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται στο 4,008 καταγράφοντας άνοδο 1,48%, ενώ άνοδο παρουσιάζει και η τιμή του αμερικανικού δολαρίου.

    Ειδικότερα, τα futures του Dow κινούνται στις 37.488,13 μονάδες με πτώση 0,28%. Την ίδια ώρα τα futures του S&P κινούνται στις 4.765,88 μονάδες με πτώση 0,38%, ενώ τα futures του Nasdaq κινούνται στις 16.758,48 μονάδες με απώλειες 0,44%.

    Οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα ταράζουν τις αγορές

    Οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα με τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία προσθέτουν επιπλέον ανησυχία στους επενδυτές, καθώς δημιουργούνται φόβοι ότι ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη η πλοήγηση σε μία από τις σημαντικότερες εμπορικές αρτηρίες του κόσμου. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι επιθέσεις των Χούθι, πλήττοντας πλοία αμερικανικής ιδιοκτησίας παρά τις αντίποινες αεροπορικές επιδρομές από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Erbil στο βόρειο Ιράκ, όπου σταθμεύουν οι ΗΠΑ και άλλες διεθνείς δυνάμεις.

    Ωστόσο, οι τρέχουσες εξελίξεις δεν παύουν να «αξιολογούνται» παράλληλα με τις επόμενες κινήσεις της Fed, σχετικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει.

    Σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch της CME Group, το 97,4% των αναλυτών προβλέπουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της μεταξύ 5,25% – 5,50%, ενώ μόλις το 2,6% προβλέπει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5 – 5,25%. Αναφορικά με τη συνεδρίαση του Μαρτίου του 2024, μόλις το 1,8% των αναλυτών προβλέπει ότι τα επιτόκια της τράπεζας θα υποχωρήσουν στο 4,75% – 5,00%, το 69% των αναλυτών προβλέπει ότι τα επιτόκιά της θα υποχωρήσουν και θα κυμανθούν από 5,00 – 5,25%, ενώ το 29,2% των αναλυτών προβλέπουν πάγωμα των επιτοκίων της στο 5,25 – 5,50%.

    Διαβάστε επίσης:
    Φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία χρειάζεται σταθερή χρηματοδότηση το 2024 για να κερδίσει τον πόλεμο

    6 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε εκτός ψυγείου

    ACTION 24: Καθήλωσε ο τελικός Ρεάλ- Μπαρτσελόνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας



    ΣΧΟΛΙΑ