• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Πτώση πάνω από 1% στις τράπεζες, κάτω από τις 1.350 μονάδες ο δείκτης

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Ξεκίνημα με απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.), μετά από οκτώ ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ ο δείκτης έφτασε να φλερτάρει με υψηλά 10ετίας.

    Όπως και να ‘χει η υπερθέρμανση στην αγορά δεν αρέσει, ειδικά όταν υπάρχουν προκλήσεις για το άμεσο μέλλον, τέτοιες που καθιστούν τη ρευστότητα υπ’ αριθμόν μία επενδυτική στρατηγική.

    ΔΑΑ, placement στην Πειραιώς για το 27%, ομολογιακά, νέες εισαγωγές, αναμένεται να απαιτήσουν αυξημένη ρευστότητα εκ μέρους των ιδιωτών επενδυτών.

    Με πρόσχημα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ή τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται σήμερα από τις αμερικανικές τράπεζες στην Wall, μπορούν να δώσουν τις απαιτούμενες ανάσες στην αγορά.

    Στις 1.344 μονάδες ο γενικό δείκτης και πτώση για τις τράπεζες με τις συναλλαγές ούτε καν στα 5 εκατ. ευρώ μετά από μισή ώρα.

    Η Depolas Investments σημειώνει ότι «8η συνεχόμενη ημέρα ο ΓΔΧΑ κατάφερε να διατηρήσει τα κεκτημένα εν μέσω μικρής υποχώρησης στην υπόλοιπη Ευρώπη μετά και την ομιλία αξιωματούχου της ΕΚΤ, ο οποίος διευκρίνισε ότι μείωση επιτοκίων στην Ευρωζώνη δεν είναι διασφαλισμένη.

    Περισσότερο αντιπροσωπευτική της κατεύθυνσης θα είναι η σημερινή συνεδρίαση, αν και η σημερινή ατζέντα περιορίζεται στον δείκτη οικονομικών προσδοκιών ZEW σε Γερμανία, Ευρωζώνη και στον δείκτη μεταποίησης Empire στις ΗΠΑ.

    Βαρύτητα, ωστόσο, θα δοθεί και στα αποτελέσματα 4ου τριμήνου των Goldman Sachs και Morgan Stanley, που ανακοινώνονται εντός ημέρας.

    Στο εσωτερικό, θα έχουμε σήμερα και το εύρος απόδοσης της νέας ομολογιακής έκδοσης της Autohellas, η δημόσια προσφορά της οποία ξεκινά από αύριο».

    Πτώση 1,4% στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 1,20% στην ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 1,10% στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και 0,76% στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στο 1,578, στα 6,90, στο 1,717 και 3,40 ευρώ αντίστοιχα.

    Συντονισμένη η πτώση στις τράπεζες με ποσοστό άνω του 1%, παρατηρεί κανείς.

    Πωλητές βγαίνουν ακόμα, καταγράφοντας απώλειες πάνω από 1% σε Τιτάν, Άβαξ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχάλκο ΒΙΟ 0,99% 6,15 Aegean, ΕΧΑΕ, Jumbo.

    Στα 38,10 ευρώ υποχωρεί ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 με κίνηση χθες έως τα 38,50 ευρώ.

    Στο κόκκινο ακόμα, ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 και ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 μετοχές, οι οποίες δεν έχουν ξεχωρίσει ιδιαίτερα το 2024.

    Κάποιες διαφοροποιήσεις, αλλά με μικρά περιθώρια αντίδρασης, βγαίνουν αυτή την ώρα σε Epsilon Net ΕΥΔΑΠ, Lamda ΛΑΜΔΑ 0,27% 7,45 Ιντραλότ, Ιντερλάιφ, Quest, Lavipharm.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Περίοδος – φωτιά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ΔΑΑ, JP Morgan, Πειραιώς, ΔΕΗ, Mytilineos

    Autohellas: Από 4,25% έως 4,60% το εύρος απόδοσης του επιτοκίου για το ομόλογο ύψους έως 200 εκατ. ευρώ

    Χρυσές λίρες: Τις λιγότερες πωλήσεις σε όλα τα χρόνια του ευρώ έκαναν πέρσι οι Έλληνες – Σε ρηχά νερά και οι αγορές

    Ελ. Βενιζέλος: Δημόσια προσφορά για το 30% του ΤΑΙΠΕΔ – Τον Φεβρουάριο η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ