• Κοινωνία

    Eurobank: Μπροστά για την Παιδεία – Οι 3 πυλώνες στήριξης

    • NewsRoom

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας


    Τη νέα εποχή ενός από τα μακροβιότερα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, του Μπροστά για την Παιδεία, παρουσίασε σήμερα η Eurobank κατά την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των 384 αριστούχων αποφοίτων Λυκείων των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

    Συνδέοντας το ορόσημο της συμπλήρωσης των 21 ετών του Μπροστά για την Παιδεία (η προηγούμενη ονομασία ήταν «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία!»), η Τράπεζα διευρύνει τον χαρακτήρα του, στο πλαίσιο ανάπτυξης ευρύτερης Πρωτοβουλίας της υπό την ομπρέλα Μπροστά για την Παιδεία, συνεχίζοντας μία δυναμική πορεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, με πρωτοβουλίες που ενισχύουν την επιστημονική εξειδίκευση και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής με την πρακτική γνώση και την αγορά εργασίας.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας, κ. Γιώργου Π. Ζανιά και σύσσωμης της Διοίκησης της Τράπεζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσίασε την αναβαθμισμένη δομή της διευρυμένης πλέον Πρωτοβουλίας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Τράπεζας να στηρίζει νέους επιστήμονες στην έναρξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

    Στο πλαίσιο των σύγχρονων τάσεων και με ζητούμενο την υποστήριξη των νέων στην επαγγελματική τους ανέλιξη και απορρόφηση από την αγορά εργασίας, ενδεικτική είναι η κάλυψη κόστους από την Τράπεζα για την οργάνωση και λειτουργία επαγγελματικού μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών “Digital Transformation” από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με δυνατότητα προσλήψεων αποφοίτων του στην Τράπεζα, καθώς και η οικονομική στήριξη της Τράπεζας για τη λειτουργία πλατφόρμας, από την CollegeLink, για τη διασύνδεση φοιτητών με την αγορά εργασίας.

    Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε:

    «Θα ήθελα να συγχαρώ την Eurobank για την πρωτοβουλία «Μπροστά για την Παιδεία». Και η σημερινή διοργάνωση δεν είναι μια απλή βράβευση. Είναι ενθάρρυνση και αναγνώριση μιας τεράστιας προσπάθειας για τα παιδιά, για τους φοιτητές μας πλέον.

    Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στηρίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρεί να προσφέρει στους νέους μας επιπλέον εφόδια προκειμένου αυτοί να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις, οι οποίες είναι πολλές. Ζούμε σε ένα περιβάλλον που με καταλύτη την τεχνολογία μεταβάλλεται ραγδαία.

    Το κυριότερο όμως, έχουμε πλήρη συνείδηση του ρόλου μας: το Υπουργείο Παιδείας έχει την τεράστια ευθύνη να εργάζεται για το μέλλον. Η Παιδεία είναι το μέλλον, είναι ο μοχλός, είναι το μέσο που θα φέρει την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατή, μια χώρα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ακόμη πιο ισχυρή παρουσία διεθνώς.».

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

    «Με το πρόγραμμα «Μπροστά για την Παιδεία» η Eurobank στηρίζει επί 21 χρόνια την αναγνώριση και την επιβράβευση της αριστείας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Τράπεζα προχωρεί τώρα στην αναβάθμιση, επέκταση και διεύρυνση του προγράμματος, με έμφαση στην εξειδίκευση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

    Συνεργαζόμαστε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού μεταπτυχιακού προγράμματος στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

    Και, ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε ότι θα δίνουμε τη δυνατότητα άμεσης πρόσληψης στην Τράπεζα των 10 πρώτων σε βαθμολογία αποφοίτων του κάθε χρονιά, δίνοντάς τους την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασης μέσα από μια αδιάβλητη ακαδημαϊκή διαδρομή.

    Ταυτόχρονα, πολλαπλασιάζουμε τις θέσεις πρακτικής άσκησης, γιατί η διασύνδεση της ανώτατης εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αποτελεί αδύναμο κρίκο στην ελληνική οικονομία.

    Όλες μας οι δράσεις διέπονται από τις αρχές της αξιοκρατίας και της συμπερίληψης. Η αξιοκρατία και οι ίσες ευκαιρίες είναι ο κοινός παρονομαστής τους. Ευχαριστούμε τα υπουργεία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής ως εταίρους σε βασικές δράσεις μας, όπως και το ΟΠΑ και την CollegeLink, πολύτιμους συνεργάτες στη νέα φάση του προγράμματος.

    Και δεσμευόμαστε ότι, όπως δείχνουν δύο δεκαετίες στήριξης του προγράμματος για την Παιδεία, θα είμαστε διαρκώς παρόντες με δράσεις που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας και τη νέα γενιά.»

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Αλλαγές στην Παιδεία με πράξεις και σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα

    Στη Σόφια ο υπ. Υποδομών Χρ. Σταϊκούρας – Στο επίκεντρο οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις

    Λιβάνιος: Πιο απλή αναλογική από το σύστημα που εισάγουμε με το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές, δεν υπάρχει



    ΣΧΟΛΙΑ